Alla inlägg under januari 2007

Av Christer - 14 januari 2007 21:34

.. från jobbet, denna söndagskväll.Vi håller på att lancera en ny tidning och www-plats, iDag.se och det är en j-vla massa jobb. Därav också bristen på inlägg på bloggen. Hjärnan är tom. (mer än vanligt) But I'll be back soon!

Av Christer - 7 januari 2007 22:19

Det kanske skulle vara på sin plats med status på hur det för tillfället ser ut på övergångar till och från damtruppen i Eskils. Det är känt för de flesta men det kanske är bra med en aktuell sammanfattning. Frimånaden är ju över och de har lugnat ner sig lite. Det finns ju många nyfikna. Så här ser det ut: Det är fyra stycken som lämnat för spel i andra klubbar. Anna Samuelsson flyttade till Älmhult redan i sommras så hon kommer att spela för Älmhults IF. Maria Jönsson och Tove Eriksson tar steget över till Stattena IF för att föröka ta ett steg till i karriärren. Jessica Olsson har bestämt sig för att försöka få en nytändning i Råå IF. Det är vad som är klart. Sedan har det tillkommit här på sista tiden att Jennie Wilhemsson får det svårare att kombinera sin nya verksamhet i Osby (Naparapatmottagning och gym) med spel i Helsingborg än vad vi tidigare trodde. Det blir tunga och jobbiga pendlingar som ska klaffa. Men riktigt har vi inte gett upp ännu utan för en dialog om att hitta en lösning.Jennie är i grunden positiv men gör förstås rätt i att sätta sin verksamhet i första rummet. Vi får se om vi kan få det att funka, i så fall en jättebonus för oss.Det är samtidigt väldigt glädjande att Sara Ragnarsson och Moa Eriksson bestämt sig för att stanna kvar, efter att ha varit iväg och provspelat.Nytillkomna är Martina Ejehag och Helena Modie från Munka Ljungby, Ida Sönner från Kullabygden och Frida Liljekvist från Teckomatorp. Dessa fyra har redan presenterats i ett tidigare inlägg.Från vår U-trupp är hitills 15-åringarma Anna Dimic och Mia Karlsson uppflyttade. Ytterligare ett par U-spelare tränar med A-truppen.I princip är det också klart att Frida Karlsson, Allerum ansluter sig. Vi räknar med att det blir klart nästa vecka. Sedan för vi fortsatta diskussioner med några ytterligare spelare så än är inte truppen spikad. Det blir fel att nämna namn men det vi fortfarande tycker att det finns plats för någon eller några lite mer rutinerade spelare som kanske är något år över truppens medelålder. Oavsett hur det blir med detta har vi en slagkraftig trupp nu när vi går in i den verkliga försäsongsträningen.PS. Jag har ju redan skrivit lite om Maria Jönssons övergång. Tror nog jag kommer att samla mig till att skriva om Tove, Jessica och Anna också. Så känn er inte för säkra ännu! ;-)

Av Christer - 6 januari 2007 00:11

Det var inte långt borta att mina spekulationer från i morse slog in. Det blev mycket bättre och mycket värre. Det var en mycket trevlig, kul och underhållande kväll i Åstorp - ända fram till sista 5 minuterna av dagen. Eskils lag 1 förlorade finalen mot Vittsjö med 2-3 där trean kom med 55 sekunder kvar. Förlusten var bitter, inte för att vi förlorar mot Vittsjö, det är ju ett bra lag, men för att vi själva bjöd in dem. Vid ledning med 1-0 resp 2-1 gör vi några dåliga passningar och det är allt som behövs. Vittsjö vinner. Men innan dess: Då gick jag och funderade om rubriken skulle på detta inlägg skulle bli "Eskils mot resten 22-0" Fram till finalen var det klang och jubel för Eskil nästan hela tiden.Först 2a-laget. Det var en fröjd att se detta lag spela fotboll. Det blev "bara" en 2;a plats i gruppen men ett slutresultat på 8-0 i gruppen. Två 0-0 matcher första mot Eket som man spelade ut men var lite för nervösa i avslutningarna så i inledningen av cupen. Den andra 0-0 kom mot Hässleholm som vann gruppen. Det var en bra match med också här Eskils som bästa laget. Tro inte dessa resultat var frukten av defensivt spel, inte alls. Massor av kombinationer och många gånger fick vi se anfall med one-touch 5 passningar i rad och sedan avslut. Förstalaget hade det lätt i sin grupp, idel segrar och 14-0. Bättre och bättre spel och ingen av gruppmotståndarna hade egentligen någon chans. Sedan semifinal mot Härslöv som överraskande vunnit grupp 2 för Vittsjö (som alltså gick vidare som bästa 2;a). Härslövs damerna kämpade, sprang, räddade, slängde sig och räddades av sina stolpar. Ett frenetiskt bombardemang av Härslövsförsvaret i 10 minuter men de stod emot tappert. Det blev förlängning, En förlängning till och sedan en till, med bara två utespelare på plan gör så Härslövs målvakt ett misstag och vi får frispark på straffområdeslinjen. Den dundrar då Annica i mål.Sedan finalen där vi alltså tar ledningen först med 1-0 och sedan med 2-1, men nej det vill sig inte. Vi har inte nått hela vägen någon av årets inomhusturneringar. 3;a i Råå och Bille och 2;a här är de bästa. OK facit, men vi vill ju vinna!Resultat: Eskils 1 - Strövelstorp 4-0 (Leo, Ragnarsson, Larsson, Berglin) - Kvidinge 3-0 (Larsson, Ahlbäck, Leo) - Billesholm 3-0 (Ragnarsson 2, Larsson) - Kullabygden 4-0 (Ejehag, Larsson, Berglin, Ahlbäck). Semi mot Härslöv 1-0 (Leo). Final mot Vittsjö 2-3 (Berglin, Ragnarsson)Eskils 2 - Eket 0-0 - Vinslöv 5-0 (Felicia K 3, Dimic, Frida L) - Hässleholm 0-0 - Kullabygden 3-0 (Dimic 2, Landgren)

Av Christer - 5 januari 2007 00:03

I Eskils damlags gästbok finns inlägg som menar jag satt press genom att berätta att vi kommer med ett bra lag till Åstorpscupen. Jag ska göra mer än så. Jag ska redan nu avslöja hur det går. Det är nämligen ganska lätt att räkna ut efter att ha sett dagens extrainsatta och mycket välbesökta träning i Norrehedshallen.Vi får se ett Eskil lag 1 ta sig vidare efter övertygande spel i gruppen. Laget består av Emmie Lundkvist - Moa Eriksson, Annica Leo, Jennie Wilhemsson, Martina Ejehag - Lina Larsson, Sara Ragnarsson, Carolin Ahlbäck, Josefin Berglin, Terez Waldt . Även Eskil 2 går till semi efter lite tuffare i gruppspelet. Laget Eva Jonsson - Frida Liljekvist, Ylva Landgren, Matilda Lindeberg, Emma Persson - Felicia Karlsson, Maria Lindeberg, Anna Dimic, Mia Karlsson, Ida Sönner.Tyvärr slumpar det sig så att Eskilslagen möts i semifinalen. Lag 1 vinner efter förlängning på ett slumpmål.I andra semifinalen vinner Vittsjö över Hässleholm.Sedan i finalen så blir det en jämn match mot Vittsjö, som Eskil till slut vinner med 2-1. Ala nickar (!) in avgörande målet 1,26 kvar av matchen.

Av Christer - 3 januari 2007 23:11

Idag blev det klart att Stattenas Maja Krantz går till allsvenska Linköping. Därmed har SIF tappat båda sina toppanfallare. Mia Westerblad som kommer från Malmö FF (men senast utlånad till Husie) fyller med råge upp den ena platsen men kommer det ytterligare något nyförvärv till den andra platsen? Eller blir det eskilsfostrade Amanda Lindebergs tur att kliva fram ordentligt i sin tredje Stattena-säsong. Vi kan väl hoppas på det.Det har varit en del andra övergångar också bland lagen i NV Skåne. Jag får återkomma till det.

Av Christer - 3 januari 2007 22:29

Det har varit lite tunnt med inlägg här några dagar. Julvilan har sänkt tempot i kroppen betydligt och ledig tid går åt att intensiv-vila.Några ord om vårt slutspel i Eslövscupen:Vi hade ju första matchen på morgonen när vi möte Athena och även om vi inte sprudlade så kontrollerade vi matchen och vann rättvist. Därmed blev det kvartsfinal för Södra Sandby. Vi har nog mött Sandby i nästan alla inomhhuscuper i år.Det blev en mycket bra och jämn match. Välspelad med chanser och fina anfall från vår sida. Vi tar också ledningen med 1-0 efter ett mönsteranfall. Sedan är det jämnt, mycket jämt. Ett skott utifrån slinker igenom och det är 1-1. Sedan lyckas vi i slutet inte rensa riktigt utan Sandby kan trycka in segermålet.Godkänt resultat för oss i denna cup med tanke på att vi spelar med ett "blandat lag" På fredag dock får motståndarna bäva - då kommer vi till Åstorpscupen med vad man får säga är ett rent A-lag (inomhusmässigt sätt).I övrigt från Eslövscupen: Svalöv (div 4) spelade överraskande bra mot Kristianstad. Tog ledningen flera gånger i matchen och hotade verkligen div 1-laget som dock klarade sig tack vare tre mål av Pernilla Ström (fd Stattena). Till matchen efter (kvartsfinalen) ställde Kristianstad över Pernilla, spelade inte alls bra och åkte ut mot Sjöbo 2 (som vi slog i gruppen).Hdff möte Husie i sin åttondel. De spelade också bra mot det på pappret bättre motståndet, men fick till slut ge sig.Teckomatorp var ett annat lag från lägre division som gjorde det bra mot bättre motståndare. Man föll till slut med bara 1-2 mot Sandby. Sandbys avgörande mål kom i sista minuten. Så nära var det att vi fått möta Teckomatorp i kvarten istället för Sandby.

Ovido - Quiz & Flashcards