Alla inlägg under oktober 2007

Av Christer - 5 oktober 2007 22:42

Det är ju dags att planera för nästa säsong. Trupper ska spikas, tränare ska kontrakteras och mål ska sättas. En sak vi brukar se på tidigt är vårens träningsläger så att vi kan beställa det i tid.

De senaste fyra åren har vi varit på intressanta resor. De två åren före det var vi i Halmstad, det var bra det också).

2004 bar det i vär till Tavarone i Italien. Bussresa upp i de Italienska bergen. "Fin gräsplan kombinerat med en underbar gästfrihet från Franco och hans värdfamilj gör denna anläggningen till kanske den allra främsta i hela Italien" säger Tord Grip i reklamen. Stakars Italien då säger jag. Planen var OK, men platsen ganska trist och maten minimal. Våra målvakter nästan svalt. Men ganska bra väder och en kul resa.

2005 blev det Barcelona. Vi flög med Sterling. Det blev inte så jättedyrt eftersom vi beställde och köpte lågprisbiljetter själv.Vädret var inte så bra som man hoppades. Blåsigt och småregnigt. Planen var OK även om den nitiske vaktmästaren hela tiden hindrade oss från att beträda A-planen. Höjdare dock att se Barcelona spela på Neu Camp. Snudd på uppror bland tjerna när de upptäckte att vi laget utflyckts (shopping-) dagen i Barcelona en Söndag när det mesta var stängt :-)

2006 var det Barle i Holland. Ett jättebra ställe. Hotell med allt som behövdes inkl gym och (naken-)bad. Bra planer där vi fick den bästa och traktens egna fick B-planerna. Helt OK väder. Enda gången vi spelade träningsmatcher. Vinst med 11-0 och 3-2 om jag minns rätt. Helt ok väder. Lagom bussresa.

2007 så var det Kroatien. Kunde varit riktigt bra. Hotellet var fint och maten (buffe) funkade för de flesta. Men planerna var något hårda (tur det regnade lite första dan så att de mjuknade lite). Det jobbiga var bussresan 31 timmar var verkligen i överkant. Trevlig by dock och även staden Pula  aldeles intill var fin.

Nu är det som sagt dags att planera för nästa år. Kanske någon läsare kan komma med en bra rekomendation. 

Av Christer - 5 oktober 2007 22:08

Som jag skrev för en vecka sedan är det problem med för många lag i skåne-treorna 2008. Om ni inte redan sett hur Skåneboll vill lösa det så gäller detta:

"OBS! Pga att fem (5) skånska lag degraderats från div.2 till div.3 kommer Skåne FF att föreslå till vårt representantskapsmöte i november att efter avslutat kvalspel utöka våra division 3-serier till tävlingssäsongen 2008 med ytterligare ett (1) lag, dvs till 11-lags-serier istället för 10-lags-serier. Notera alltså särskilt att kvalet enligt nedan endast "blir giltigt" efter ovan angivna förutsättningar !"

Det går troligen igenom så det blir 11 lag i trean nästa år. Men lite konstigt är det att jag någon gång i november ska sitta och rösta om jag tycker Wormo ska få spela i trean eller inte...

PS För övrigt tycker jag gott tvåan också kunde bestå av 11 lag 2008. 


Av Christer - 5 oktober 2007 21:36

Fredagkväll framför datorn. Medan kära hustru kollar Digilo-idol och CSI Skövde så brukar det vara så jag tillbringar fredagskvällen. Det brukar innebära att kolla revägar till bortamatchen. Kanske skriva en eller två matchrapporter i förväg. Lista ut om motståndarna har blå matchstrumpor så vi ska ta gula. Se vilka andra matcher som går i helgen och om man hinner kolla före eller efter egen match. m.m

Men så inte idag. Säsongen är slut (ja, det är DM-final, men det är först på måndag). Så inget sådant planerande behövs. Kvalet startar ju i helgen så det finns ju en del matcher att se på. Men jag vet inte...

På söndagen finns Råå's bortamatch mot Skurup AIF eller för den del IFK Hässleholm - Vittsjö DFK (b-laget) i kval till trean. I kvalet till fyran är det ingen match som direkt lockar. I ettan är det ju matcher kvar men Stattena spelar i Gothiord. Det vet jag inte ens var det ligger så dit blir det inte. Jag tror faktiskt jag sparar det denna helg. Ja naturligtvis ska jag se våra F92 or spela på Västergård kl 13.00 och passa på att se en del på den F94 cup som också går på Västergård, men i övrigt blir det nog hemvävt med lite målning och städning och så. En av mig alltför ofta eftersatt sysselsättning.

Sparar krutet till nästa helg. Funderar allvarligt på att åka till Norvalla och se Norvalla - Vittsjö i kvalet till ettan på lördag. Med turbo-Volvon tar det bara 1,5 dit. (Annars spelar ju Stattena hemma på Olympia). På Söndagen blir det säkert en tur till Råå IP och se om Råå-tjejerna också tar steget upp till tvåan.

Ovido - Quiz & Flashcards