Alla inlägg den 21 april 2007

Av Christer - 21 april 2007 23:48

Jag var som sagt i Hässleholm för att kolla in två matcher i div 3.

Först ut var Hässleholms IF - Stattena BB: Det blev inte mycket till match, mycket beroende på att Stattena valt att inte använda någon spelare från A-lagsbänken. Istället fyllde man upp med de lovande men ännu för unga F92 spelare. Det syntes. Hässleholm ägde hela matchen så länge jag såg den (ca 60 minuter). Det stod 2-0 i halvlek, så länge orkade det unga Stattena jaga boll, men sedan blev det snabbt 4-0 och jag gick vidare till nästa match. Det slutade 8-0 efter sju mål av Sofi Engel. Tydligen spelade hon fram till det åttonde också. En del intressanta saker noterades i boken om Hässleholms IF. Vi får se om vi får nytta av det när vi möts. Om Stattena noterades intet. De kommer säkert med mycket starkare lag i kommande matcher.

Andra matchen IFK Hässleholm - Råå IF blev betydligt jämnare, och bättre. Jag blev imponerad av Råå som ser mycket kompletta ut i år. Visserligen rivstartade IFK med ett tidigt mål och följde upp med tvåan efter att Råå tagit över spelet. Men Råå kom tillbaka direkt efter avspark och på en patenterad djupledsboll från Sandra Lännerberg till Sara Ewald som först skjuter i ribban men forserar in returen. Därefter är det bara IFK.s storspelande målvakt som stoppar Råå i resten av halvleken. Råå spelar bra och använder sig mycket av sitt intränade djupledspel, där långa bollar ofta friställer Råå forwards. Man borde avgjort matchen tidigare än på den straff man fick i 87 minuten. Det var en bra div 3 match. Lite många långa chansbollar från båda lagen för min smak, men åtminstone Råå är farliga med det här spelet. IFK försökte mycket, men var lite slarviga. Men här har vi två tuffa motståndarlag i kommande matcher.

Av Christer - 21 april 2007 22:44

Tidningen Hallands Nyheter har tippat vår div 2 serie. Tipset skiljer sig en hel del från vad andra tippar. Vi får se vem som har rätt.

 Hallands nyheters tips

1. Norvalla
2. Malmö
3. Böljan
4. Eskilsminne
5. Falkenberg

6. Husie
7. S:a Sandby
8. Halmia
9. Vången
10. Tölö

Ovido - Quiz & Flashcards