Alla inlägg den 2 juli 2007

Av Christer - 2 juli 2007 23:03

Vill passa på att gratulera några av våra unga spelare som blivit uttagna till Skåneläger. Anna Dimic och Emma Garbov är uttagna till Skånelaget som ska spela final i Cup Komunal den 9-12 augusti.

För Ege är det comeback i Skånelaget. I fjol valde hon att tacka nej och deltog inte i kvalspelet. Men nu är motivationen tillbaka vilket hon inte minst har visat i fina inhopp i B-laget och dominerande roller i U-lagsmatcher. Men nu är hon alltså tillbaka vilket är ett klokt drag av kaptenerna Kerstin Höglund och Mats Malm.

Till F93 breddläger 24-25 augusti har forwarden Ellinor Strinsjö tagit ut. 

Till Elitlägret för F92 har vi ingen med. Jag tror detta beror på att flera av våra bästa F92 tjejer fallit bort i tidigare gallringar när de kanske inte haft en bra dag. För jag är ganska säker att det borde finnas de som borde vara ganska nära en plats. Jag har ännu inte skrivit ett referat från det, men i onsdags gjorde nämligen två F92;or debut i vårt B-lag. Både Rebecka Johansson och Rebecka Ludwig fick hoppa in och spela ganska mycket och det gjorde de på ett utmärkt sätt. Ja för mig klarade de uppgiften  överraskande bra. Det var en utmärkt division 3 match vi spelade mot Wä (åtminstonde första halvlek innan skador, utvisning och väder raserade allt) och det är inte lätt att göra debut på den nivån när allt går så mycket fortare än vad man är van sedan flickserien. Men som sagt gick det mycket bra för båda.

Desutom fick jag leda U-laget i förra helgen och såg då ytterligare två  av våra 92;or, nämligen Cajsa Welander och Rebecka Hylander som också var mycket bra i den div 5 matchen. Och då vet jag att det finns ytterligare några 92;or som ligger på minst samma nivå. Det ska bli väldigt spännande att följa dem i höst där jag faktiskt tror det finns chans för någon eller några att få en kanonutveckling.

Jag får se till att ringa och bjuda in Anna Nyman (förbundskapten F92) när det finns läge att se 92;orna i aktion.

Men för F92 ska jag i alla fall gratulera Johanna Nordkvist som tagit  målvaktsplatsen. Johanna spelade till i vintras i Eskils men är nu i Stattena.

Av Christer - 2 juli 2007 21:56

Nu är det klart hur DM kvartfinalerna kommer att se ut. Det blev väl bara favoritsegrar i förra omgången. Vi ska möta Hallands Nation (div 3) som fick VO mot Kullabygden (4). Datum är inte satt ännu, men enligt planerna ska alla  kvartsfinaler spelas vecka 31. Den kommer lägligt för då behöver vi ingen träningsmatch inför seriestarten veckan efter utan använder denna match för att spela ihop laget igen efter uppehållet.

Andrafavoriten - om man ska tro omröstningen på denna blogg - Helsingborgs DFF (3) slog IK Wormo (4) med 2-0 och får möta Uppåkra (4) i sin kvart. Tyvärr fick jag inte möjlighet att se den matchen. I Wormos gästbok sägs det... "det var våran match. Vi hade flera skott på mål men inget ville gå in.OCh dom hade 2 sketna skott på mål och de nätade.. Surt som fan." Kanske en partsinlaga eller... (Om det här med partiska matchreferat ska jag försöka återkomma till i annat blogginlägg - det är ett roligt ämne...). Uppåkra slog föresten ut Köpingebro (5) med 5-4 i sin match. De två andra kvartfinalerna är Vången (2) - Kvidinge (4) (Heja Kanga) och Svalöv (4) - Löberöd (4). Om vi vinner över Hallands Nation möter vi segraren i Svalövmatchen. Det ser väl fortfarande ut som vi skulle kunna nå finalen och där stöta på HDFF eller Vången. 

Saknas det inte några lag undrar kanske läsaren. Jodå, alla är inte med. Stattena brukar inte vara med, så ej heller i år. Fjolårssegraren (2006 - då vi inte deltog) Vittsjö är inte heller med.  Vittsjö spelade i stället Svenska cupen där man åkte ut i 3;e omgången. Råå IF valde också att satsa på Svenska Cupen där man åkte ut mot Falkenbergs FF i andra omgången.

För övrigt kan sägas att i kvarts finalerna i Svenska cupen finns bara allsvenska lag kvar.

Av Christer - 2 juli 2007 21:40

för att inte göra läsarskaran allt för besvikna. Statistiken visar att det är 100-tal läsare varje dag och det utan att jag uppdaterat. Ännu fler är det de dagar jag skriver. Man kan ju undra varför så många vill läsa detta? Det är väl mest nyfikenhet för den litterära nivå på inläggen är ju inte av sådan kvalitet att det lockar massorna.

Ibland är det lätt att skriva och man har massor att förmedla. Eller rättare sagt jag tror nog jag skulle kunna skriva något varje dag. Men ibland orkar man inte.

Nu på senaste tid har det inte varit så frekvent. Bidragande till det är att mycket tid, då speciellt på helgerna när det normalt finns skrivtid, har varit vikt åt socialt engagemang.

Det började med studenten i början av juni då Terez hade sin stora dag. Herlgen efter hade hustru Elisabeth födelsedag och det ska förstås firas. Öppet hus och massor av folk hemma. Sedan var det ju midsommarhelg med gäster hemma, om än inte så många, men det blir ju fest ändå :-).

Sedan denna helgen då, med grillparty både fredag och lördag. På lördagen visserligen inte hemma utan hos tränar-Lasse i Munka Ljungby. Å andra sidan höll den på till 05.30 så det krävde sin man det oxå.

Detta inte som undanflykter men bara en förklaring till att visa söndagar har huvudet varit för tungt till koncentrerat bloggande. Och för att travestera på Ala's sätt att förklara sig på; man är ju inte 40 längre... 

Ovido - Quiz & Flashcards