Alla inlägg under december 2006

Av Christer - 15 december 2006 13:56

Stattena har anmält ett lag i Damer div 5. Stattena IF 2 blir alltså klubbens tredjelag.Eskilsminne DIF har ju sedan några år 3 seniorlag igång och i år har HDFF och nu då Stattena följt det exemplet. I vårt U-lag spelar mestadels 90;or och 91;or tillsammans med några äldre spelare. Bilden blir väl den samma i SIF och HDFF. Kanske till och med att de blir ännu något yngre lag. Är lite osäker på hur åldersstrukturen ser ut.Vad som är bra är bra för egna föreningen och damfotboll i stort kan man alltid tala om. Vi upplever att vi fått mycket bra utveckling på kommande stjärnor genom att matcha i femman och forbereda för högre uppgifter. Det har varit rätt hitills.Å andra sidan blir äldsta flickserierna "urvattnade" och tappar klass när vi tre "stora föreningar" fyller våra seniortrupper. Kan det också bidra till att andra får problem? Bårslöv och tidigare Gantofta har försvunnit och hur blir det med Rydebäck?Kvalitet och kvantitet, var går gränsen? Vilken ger den bästa utvecklingen? Det tål att fundera över.

Av Christer - 14 december 2006 15:06

Just nu har damfotboll.com bekräftat att Stattens Frida Pettersson flyttar till Kristianstad DFF- Förhoppningsvis är Frida den målskytt som vi har saknat i vårt lag, för att kunna ta det sista steget till Damallsvenskan, säger Kristianstads DFFs ordförande John Ohlsson enligt damfotboll.com

Av Christer - 14 december 2006 14:30

Just nu är det 20 personer som röstat om vem som egentligen var bäst när vi lirade laserdom med laget för en vecka sedan. Det är lite märkligt när vi vet att det bara var 18 st med och spelade...

Av Christer - 14 december 2006 13:47

Som alla vet är det nu "silly seasson", vilket betyder att det genomförs klubbyte här och var och, ännu mer, att det ryktas och spekuleras om en hel del.Några övergångar som är bekräftade den senaste tiden är Pernilla Falk från Stattena till Kristianstad DFF. Kristianstad har också fått Maria Åhlund från allsvenska Sunnanå och Emma Unkiri från IFK Hässleholm. (Unkiri ska vara en jättetalang. Jag har tyvärr själv inte sett henne) Dessutom lämnar vår Jessica Olsson för att spela i Råå IF.Hetaste diskussionen i vårt närområde är just nu annars om skyttedrottningen Frida Pettersson lämnar Stattena för Kristianstad DFF. Ett rykte som blir allt starkare.Kristianstad storsatsar i år. Förutom de tidigare nämnda vet vi att Malmö FF,s Johanna Rosen och Emma Stålhammar har varit och provtränat där. Liksom Therese Björk, Jitex och Tanja Philblad, Älmhult. Redan nu ser Kristianstad starka ut och skulle de landa alla dessa är det nog allsvenskan nästa...Sedan är vi förstås nyfikna på om Maja Krantz och Karin Palm stannar i Stattena. Även hos oss finns det ju spelare som är i inne i sina slutgiltiga avgöranden om hur det blir 2007. Vi får se...

Av Christer - 11 december 2006 23:09

Som det har framgått av tidningsnotiser så har Maria bestämt att hon nästa år spelar för Stattena. Det är naturligtvis tråkigt för oss att Jönne nu byter klubb. Vi ville naturligtvis gärna ha henne kvar och har fört en bra dialog under hösten. Men Stattenas bud att man satsar på Maria och att hon därmed får chans att prova sina färdigheter på en högre nivå gjorde att hon till slut valde att ge det en chans.Maria kom till oss från Råå IF 2001 (om jag inte minns fel). Hon tog ganska direkt hand om A-lagsplatsen i buren och har varit där sen dess. (utom nån gång när hon lirat ute i u-laget som målfarlig forward, eller blivit utvisad och avstängd). År 2001 var också vårt bästa år i tvåan (hitills). Vi blev fyra på 27 poäng. Staffanstorp vann och gick upp i ettan. Sedan vände det för Staffanstorp. 2 år i ettan visserligen, sedan ner i tvåan och direkt ut igen. Nu lirar man i div. 4. Så kan det gå..Tillbaka till Maria. Jönne har alltid haft en stor potential (men ibland är du lite okoncentrerad, eller hur :-)) Genom åren får man faktiskt säga att det är mer än en match som Maria räddad poängen till oss. Styrkorna sitter i reaktionerna, en-mot-en och närskott. Bra avlevereringar har hon också. Desutom har hon rent tekniskt förbättrat en del punkter de senaste åren, som höjdbollar och fasta situationer. Mv-tränare Tommy Nilsson får ta åt sig en hel del ära här.På pappret har Stattena bra beställt på målvaktssidan. Enligt hemsidan fyra stycken plus då Maria. Men Mia Cederholm är i USA och det är väl osäkert vad som sker när hon kommer hem. Sanna Hallgrimsson är utlånad till Kullabygden och är inte aktuell för återgång. Det troliga är nog också att Lotta Öberg mer eller mindre lägger av.För oss innebär det på målvaktsidan att vi kommit överens med Eva Johnsson (som varit utlånad till Wormo) att hon återvänder. Emmie Lundqvist finns ju också kvar i A-truppen. Det är möjligt, men inte säkert, att vi tar in ytterligare en målvakt i truppen.Vi har ju dessutom backup i U-truppens målvakter.Jag och övriga i Eskils önskar dig lycka till och tackar för de åren du gett oss hitills. Som jag ser det är det ganska låga odds på att vi får se dig i eskilsfärger igen, återstår att se när det blir. Du har bara ytterligare en karriär att klara av först.

Av Christer - 11 december 2006 22:48

tennisspelare har utsetts idag. Vi var många som blev glada när vi fick höra att det blev Kenneth Carlsen. Fast vi blev ju inte så överraskade. Utmärkelsen har tidigare tillfallit;2005: Kenneth Carlsen 2004: Kenneth Carlsen 2003: Kenneth Carlsen 2002: Kenneth Carlsen 2001: Kenneth CarlsenVerkar inte vara så svårt att sitta i den juryn.

Av Christer - 8 december 2006 23:46

Tänkte löpande skriva lite om gamla och unga eskils-spelare som för tillfället inte spelar hos oss men som vi stöter på eller hör om. Vi kanske (ännu) inte kan kalla henne Eskilsspelare. Men vi träffade Degeberga-tjejen Anna Persson nu senast på SMP-sparken. Anna spelade under en kort men oförglömlig tid i Eskils. Hon var nämligen inlånad till Gothia-laget som tog silver 2005. Anna spelade då för Degeberga GoIF. Vi behövde 2005 någon ytterligare spelare än vi hade tillgång till. Det var bland annat några av våra som hade skadat sig strax före Gothia. Genom skånelaget kände vi till Anna och eftersom knappast Degeberga skulle till Gothia tog vi kontakt med henne och kollade intresset. Anna var först tveksam, men jag gav mig inte utan tog bilen, körde till Degeberga och träffade Anna och hennes föräldrar och förklarade vilken bra idé det var att spela i Eskils. Jag tror inte hon har ångrat att hon tog chansen att vara med. Hon gjorde mycket bra i från sig, både i laget och socialt i gruppen.Efter Gothia lämnade Anna Degeberga och flyttade till Växjö för att gå i Fotbollsgynmasium. Hon bytte samtidigt klubb till Östers IF. (Bilden är från ett reportage om Östers samarbete med skolan). Anna har fått spela en del för Öster i ettan (statistiken 10 matcher och i snitt 30 min/match tyder på att det varit del inhopp från bänken). Tyvärr har hon fått mycket av hösten förstörd av skador. Men är säkert snart tillbaka.Anna hälsar till alla i Gothia 05-laget!

Av Christer - 8 december 2006 16:34

Fjolårets tvåa i div 2 Södra Sandby blev så fundersamma över att vi besegrade dem i näst sista matchen den gångna säsongen så man satsar på att förstärka ordentligt.Man har fått Johanna Davidsson, målvakt från Hardeberga. Linda Tjernström, Annelie Agnesson och Anna Olofsson från Askeröd, Sofie De Besche från Håbo FF och Lena Karlsson från Ljungby IF. Några av dessa kan absolut ta A-lags platser och man spetsar sitt lag.Vi har ju stött på dem i både Billecupen och SMP-sparken och där har Sandby visat sig starka. Sofie De Besche och Anna Olofsson fanns med i SMP och båda gjorde mål. Anna ofint nog mot oss.Än så länge är Sandby min favorit till seriesegern 2007.

Ovido - Quiz & Flashcards