Alla inlägg den 21 juni 2007

Av Christer - 21 juni 2007 22:51

Det gick som vi hoppades och som vi faktiskt begärde av oss själva. Seger med 2-1 mot Bunkeflo i DM-matchen. Vi spelade en bra första halvlek där vi rullade boll på ett fint sätt. En eloge till Bunkeflo som jobbade riktigt bra. Trots att de fick springa mycket från sida till sida så låg de i hela tiden. Faktiskt lite överraskande att de orkade med i vårt tempo.

Chanser skapades men det blev bara ett mål i första. Samanta gjorde det. I andra stämde inte spelet lika bra. Säkerligen bidrog de många byten vi gjorde. Dels för att ge fler spelare chansen i A-lag och kanske dels för att vila några till söndagens seriematch. Vi tappade lite av linjerna och det blev mer kämpa av matchen. 

Bunkeflo gjorde det bra, kämpade. De fick också utdelning på ett fint långskott som E inte kunde hålla.

Vi tog tag i det igen och tryckte på. Anförda av Frida L, Matilda och Rebecca blev det många uppspel på kanterna men även om inläggen ofta var bra lyckades vi hitta ytorna mellan våra forwards och chanserna rann bort. Men det blev ändå ett inlägg, ett tidigt sådant, som hittade Moa som gjorde en mycket fin löpning in i straffområdet och lättade på volly bollen över målvakten. Snyggt!

Sedan avslutade vi matchen rätt så säkert utan att släppa till chanser. Ingen ville titta på klockan och vi brydde oss inte om vad som var kvar av matchen. Så besegrade vi slutminut-spöket och slapp oavgjort. Way to go! 


Av Christer - 21 juni 2007 00:17

För alla er som såg miniserien "Elisabeth I" på TV som avslutades på onsdagskvällen och som satt kvar med den obesvarade frågan: Ja, men vem efterträdde henne då ? kan jag upplysa om att det blev den skotske kungen som blev Englands kung Jakob I efter den barnlösa Elisabeth. Han hette väl Jakob VI invänder den minnesstarke. I Skottland ja, där var han den sjätte Jakoben. I England blev han Jakob I.

Annars var det ju Francis Bacon som ju bara skymtade förbi som en bifigur i detta epos som man bör minnas mest.

Helen Mirren var väldigt bra som drottning Elisabeth. Hon fick ju också en Oskar för rollen (i filmversionen).

Se där; lite kultur oxå (till skillnad mot Greys Anatomi) - det gör er gott barn. Nu är det läggdags.

Av Christer - 21 juni 2007 00:04

I samband med dagens träning konstaterade vi till vår stora glädje att det inte kan bli oavgjort i nästa match. Morgondagens match i DM mot Bunkeflo ska ha en segrare. 16 spelare är nominerade till matchen och det blir ett starkt lag vi kommer med.  Ett lag som visade goda takter på träningen om man får tro tränare Lasse.

Själv missade jag träningen eftersom jag satt med på ett förberedande möte för Eskilsledare som ska till Gothia. Det blir en imponerande rad av minibussar som tar sig upp till Göteborg. Jag räknade inte samman antalet lag som skulle dit med det var upp mot 20 st som samtliga kommer att utrustas med vardera två minibussar från Hertz. Annars var det inte mycket nytt för mig på mötet. Det blir väl 7;e eller 8;e året som jag åker dit.

Bellis har varit där fler gånger, men det var jag som kunde berätta hur det går till att spela en A-final i Gothia. Jag blir fortfarande glad när jag tänker på den upplevelsen som tjejerna i 2005 års F17 gav oss. 

Av Christer - 21 juni 2007 00:03

.. på födelsedagen (som viserligen tog slut för 3 minuter sedan) utropar vi för Jennie Wilhelmsson långt där borta i Älmhultsskogarna.

Ovido - Quiz & Flashcards