Alla inlägg den 1 mars 2008

Av Christer - 1 mars 2008 22:53

Skrev tidigare fel i träningsmatcherna. Inte resutatet, det var rätt. Men jag stavade fel och det är väl inte så farligt - det gör jag ständigt :-)

Men jag kallade även laget division 4-lag och det var ju inte snällt när man i fjol vann division 4 Mellersta på 13 segrar, 2 oavgjorda och bara en förlust. 54-19 i målskillnad. Så Hardeberga ska i år husera i div 3 södra! 

Av Christer - 1 mars 2008 21:32

Stattena IF (div 1) - Sjöbo IF (1) 2-2

Mål St: Amanda Lindeberg, Tove Eriksson Sj: Julia Persson 2

Halmia (2) - Vittsjö (1) 0-0

S. Sandby (2) - Husie (1) 3-2

Mål S: Karolina Höst, Linda Tjernström, Anna Olofsson

Hardeberga (3) - IFK Hässleholm (4) 5-2

BK Vången (3) - Sösdala IF (4) 5-1

IK Wormo (4) - Teckomatorp (4) 1-1

Ovesholms IF (3) - Wä IF (3) 1-2

Av Christer - 1 mars 2008 19:31

Intrycket från förra veckan höll i sig (åtminstonde ett tag). För tillfället kan vi spela en ganska bra fotboll. Det gjorde vi från start idag och det gav också en övertygande seger över Råå IF. Siffrorna skrevs till slut till hela 5-0.


Som sagt var det framförallt första halvlek som var bra. Agressiviteten var mycket bättre än förra veckan. Det gjorde att vi tog kommandot i matchen tidigt. Passningsspelet var bra och det verkade faktiskt som våra offensiva spelare lyssnat ganska noga på ass. coach Stefans träningar med löpvägar. Jag förstår att Råås backlinje idag hade svårt att hålla reda på när Sara, Becky och Samantha löpte håll i deras linjer.


Både 1-0 (17 min) och 2-0 (35 min) är resultat av genomlöpningar av Sara som ger frilägen och mål. Det fanns bud på fler sådana lägen. Andra halvlek börjar också bra. Matchen punkteras första 10 med mål av Samantha och Sara igen.


Sedan tar det slut. Säkert en kombination av resultatet och att det blir en del byten. Kanske också trötthet (?) Spelet dör ut och även om vi fortsätter mata en del bollar framåt, blir det bara långa raka sådana som enkelt rinner till Råå målvakten. Kreativiteten från första halvlek är som bortblåst. Men backlinjen är stabil så det skapas inte så många chanser för motståndarna heller. Råå har något friläge som Emmie lyckas peta utanför sina stolpar. I matchens sista minuter följer Matilda Lindeberg med upp och inne straffområdet placerar hon bollen elegant vid bortre stolpen till 5-0.


Mycket kan nämnas i individuellt beröm. Hela laget bidrar absolut till det fina spelet i första halvlek. Men vi kan nämna My Nilsson som gör sin årsdebut och är mycket stabil som mittback. En ny smurf är med denna gång (förra veckan Brink och Lindberg) när Cajsa Welander (92) spelar säker mittback i andra halvlek. Tilda Lindeberg bra hela matchen. Annica och Martina äger för det mesta innermittfältet. Annica verkar hitta en lite ny roll i år och kan bli mycket nyttig för laget ivår) Samantha är mycket farlig från sin ovana yttermittfältsplats. Sara är fri alla förkylningar och var verkligen alert idag. (på väg mot en ny all-time-high? :-)


Nu ska vi inte dra allt för stora växlar just på segern. Råå saknade nog några viktga kuggar idag och kommer att bli bättre. Men spelet lovade mycket gott och vi har även lite sparkapital att ta fram. T ex Anna Dimic (sjuk) och Frida LIljekvist (snart comeback efter sin skada).


PS Säkert lite glädje i det Lindebergska hemmet idag. Tilda gjorde sitt mål och storasyster Amanda gjorde ett i Stattenas 2-2 match mot Sjöbo. Men gladast är kanske Tove Eriksson som från sin backplats även hon målade met ett långskott för Stattena. Hennes första mål i Stattena dressen.



Ovido - Quiz & Flashcards