Alla inlägg den 9 mars 2008

Av Christer - 9 mars 2008 23:57

I dag var det alltså träningsmatch Dam A enligt föregående inlägg. I går blev B lagsmatchen inställd då Lunds SK lämnade VO i DM pga de inte hade tillräckligt med spelare tillgängliga. Därför blev det tid till lite annan fotboll under lördagen.


Först blev det en tur till Lerberget och F93 borta mot Jonstorp. Ingen välspelade match på gruset i Lerberget. Dock en ganska total Eskils-dominas som dock missade massor av chanser (nåt de tagit efter A-laget ;-). Jag tror bollinehavet är 75-25 till Eskils men bollen vill inte in mer än 2 gånger vilket är lika många som Jonstorp kontrar in. 2-2 till slut i alla fall. Jag vet F93 kan spela bättre än så är. Men Anna Pettersson och Nelly Lundell kämpar på bra liksom målvakten Josefin Agerström som inte har en lätt uppgift men är alert.

(Irriterande var dock att PREEM i Lerberget ännu inte skaffat de stora nya maskinerna där man kan få en stooor kaffe som Preem i stan gjort - skärpning!)


Därefter vänds bilen mot Löddeköpinge där herr A spelar mot Eriksfälts. Framme lagom för att se andra halvlek.

Har ni läst Johans referat på Eskils hemsida vet ni att det inte var så upplyftande. När jag kom satt redan två eskilslirare på skadebänken och under andra anslöt sig en och en halv till (Kjelle tvingades in på plan igen, så att det åtminstonde var 10 eskilslirare inne).


Hem för matchrast (Elisabeths hemmagjorda pizza) och en timmes vila i soffan.


Sedan avslutades dagen med en kylig match ute i Rydebäck mellan HDFF och Råå. HDFF började bäst och det stod redan 1-0 när jag anledde något försenad (var ju tvungen svänga förbi Preem för proviantering). Efter ett tag så slog målfarliga Emma Ernst till med ett snyggt långskott och 2-0.

Men Råå jobbade in sig i matchen och de raka bollarna på Sara Ewald gick hem allt mer. HDFF's backlinje stod högt och det gick väl an så länge Tess Hamark och Mellissa (? vad är det hon heter nu. 92 a och nyförvärv från Stattena) orkade hålla pressen uppe på mittfältet. (Härav förstår ni att HDFF saknade Sonja och Krantz). Men efterhand som som Sandra Lennung tog över mittfältet för Råå blev genomlöpningarna för svåra för HDFF försvaret och matchen vänder till 3-2 seger för Råå. Noterbart är att Tove Wallin (fd Stattena) nu återfanns i Råå försvaret. Jag tror det var debut. Hon kan bli jättenyttig för Råå med sin rutin och pondus i försvarsarbetet.


Ja sedan var det nu bara hem och eftersom jag inte skrev något igår förstår ni att jag var ganska trött. Dock inte tröttare än jag noterade att hustru Elisabet (mellan pizzabakningarna) hunnit vårrensa alla rabatter på framsidan. Snyggt.


Söndagen ägnades som sagt åt A-match mot Stattena BB (funderade länge om det skulle bli den eller hänga på U-laget som skulle spela F17-DM borta mot Kullabygden – förslust 1-2. Valde att inte köra till Lerberget igen. Skyller på Preems dåliga kaffeutbud.


Efter lite vila, snodde jag ihop en köttgryta med skogssvamp, lök och smak av vinbär. Ungsbakade klyftpotatis med timjan därtill. Allt acompanierat av en Bin 28 Kalimna Shiraz 2004. Kaffe, en liten punch och några twistpraliner under Barcelona-Villareal (1-2) avslutar kvällen.

Ni förstår hur lätt fingrarna flyger över tangenterna efter en sådan uppladdning.

Av Christer - 9 mars 2008 23:17

.. var ingen höjdare. Matchen mot Stattena Bluebirds slutade 1-1.  Denna dag värmde inte Eskilsspelet på samma vis som de två föregående matcherna. Det verkade vara ett oinspirerat gäng som gav sig i kast med matchen. Ändå skapar vi ganska många chanser och kunde gjort flera mål till både i första och andra halvlek.

Största (enda?) gjädjeämnet idag var att Frida Liljekvist gjorde comeback efter sin knäskada. Frida firade det genom att göra ett snyggt nickmål.

Jag missade tyvärr målet eftersom jag precis då lindade Samanthas fot som olyckligt blivit stämplad. Med Sam borta och Annica som gick ut i halvlek och med Martina, Anna och Rebecca J borta av andra orsaker fick vi stuva om mycket. Hur mycket som berodde på avsaknaden är väl svårt att säga men det fina passningssspelet från föregående veckor uteblev för det mesta. Ändå skapade vi många chanser. Sara, Frida K och Matti hade alla chanser att avgöra, men det ville sig inte. Sedan bjöd vi Stattena på ett mål (självmål) och försatt därmed chansen att vinna den träningserien för Helsingborgslagen.


Den högst innoficiella tabellen blev så här:


Helsingborgs DFF    3  2  0  1  8-6  6p

Eskilsminne DIF      3  1  1  1  6-3  4p

Råå IF                     3  1  1  1  4-8  4p

Stattena BB            3  0  2  1  5-6  2p




Ovido - Quiz & Flashcards