Alla inlägg under juni 2007

Av Christer - 17 juni 2007 00:17

Måste säga grattis till Isabel Hammarbäck för uttagningen i F19 landslaget. Issa (nu i Stattena, ifall någon läsare inte viste det) har jobbat sig till denna chans. För det är hennes stora adelsmärke, jag har sällan sett någon tjej jobba så energiskt i matcherna som Issa gör. Hon löper och löper. Hon gjorde det hos oss och så nu i Stattena. Hon gör en enorm nytta för sitt lag.

Nu får hon chansen i F19 landslaget trots att hon inte är 18 ännu. Hon ger sig säkert i kast men denna uppgift lika energiskt. Det blir perfekt att visa upp sig och hon kommer säkert att vara aktuell för det F18 (89) landslag som gör sina första matcher i höst (för att sedan kvalspela för F19 EM 2008). Då, i höst är det inte omöjligt Amanda Lindeberg får ny landslagschans i F18 (Hon var med i F17 laget, men inte lyckats ta plats i F19).

Blir det så kan Bert Trossling och Tord Leo sträcka på sig. Skulle det bli två spelare sprungna från Eskils F89 lag har man som U-tränare gjort ett bra jobb. 

Av Christer - 16 juni 2007 23:52

..slapp jag vattna gräsmattan. skönt.

Av Christer - 16 juni 2007 23:27

Jag väntar på besked om att bli portförbjuden. Jag har nämligen i år hitills sett två hela HDFF matcher (förutom vår interna) och det har gett HDFF' två förluster. Först Osby 0-1 och sedan Råå 1-2.  Som jag ser det kunde bägge matcherna gått hur som helst och framförallt mot Råå så var det lite motflyt för blåsvarta.  I den matchen var det två bollar som dansade på mållinjen. Först Nille's frispark i ribban (som jag trodde/tyckte var inne) som inte dömdes mål, sedan Råå's hörna som Carro tappar på (innanför?) linjen. Mål dömt. Den stora skillanden (som jag ser det) vid dessa två tillfällen är att Hdff'arna vid sin chans först bara tvekar och sedan spelar vidare. När Råå-spelarna är framme på sin möjlighet så jubblar alla direkt och är övertygande så signalen för mål kommer.

Men Råå verkar väldigt starka för tillfället. Ännu starkare blir man förstås när nu Emily Möller kommit över från Stattena. Håller ryggen (för det var väl ryggen som krånglat?) så blir hon en enorm tillgång i trean. Så just nu fördel Råå  som också spelar sin match i omgång 10 redan innan uppehållet (mot IFK Hässleholm) och kommer att ha en betryggande serieledning över uppehållet. Speciellt som vi efter midsommer tänker hjälpa till genom att lugga Wä på poäng också det i omg 10.

Av Christer - 16 juni 2007 23:12

Long time... Efter ett 14 dagars uppehåll kändes det absolut som det var dags att skriva igen. Första veckans uppehåll berodde på intensiva dagar både fotbollsmässigt (täta matcher) och jobbmässigt, andra veckans på ren lathet.

Just nu sitter jag och tänker på vilket önskeresultat jag har i måndagskvällens match i trean mellan IFÖ Bromölla och IFK Hässleholm. Är det bättre för oss om IFÖ vinner och lägger ett rejällt avstånd till nedflyttningsplatsen eller bättre om IFK vinner och vi behåller 5 p avstånd till kvalstrecket? Kanske lika bra det blir oavgjort. Det är sådant resonemang och att man överhuvudtaget funderar över det som utmärker oss fotbollsnördar. Vi är många!

Vi spelade i Sösdala idag och vann med 2-0. Ganska säkert även om Sösdala försökte  trycka på i andra halvlek. Våra mål på skott utifrån från Mia Karlsson och Felicia Karlsson. Helena Modie var en av våra bästa idag.

Ovido - Quiz & Flashcards