Alla inlägg under juli 2007

Av Christer - 10 juli 2007 14:01

Rebecca N kommenterar mitt tidigare inlägg om skytteligan och menar att det ska vara 5 mål levererade från de Nilssonska fötterna. Jag är böjd att hålla med, men det finns bara 4 officiellt registrerade så jag får be om hjälp att komma ihåg så att vi kan identifiera den som stulit målet och hålla denne till efterrättelse. Bokförda Rebecca-mål är mot Halmia, Tölö och 2 mot Falkenberg.

Men visst var det en hörna direkt i mål mot Sandby oxå? I så fall är det Raggen som är den skyldige mål-napparen... 

Av Christer - 10 juli 2007 13:43

I dag på förmiddagen var det Gothiaträning för F19 tjejerna. På träningen dök också evigt unge och tillika Kvidinges stolthet Carina S upp och var med på passet. Hon hade beslutat sig för att visa småtjejerna hur man lirar boll. Rätt så och alltid lika välkommen. Jessica - nästa pass är på torsdag!

Av Christer - 10 juli 2007 13:24

Läser i dagens Kvällsposten att svenska folket tycker Kungen ska pensionera sig och Viktoria ska ta över tronen. Va? Men hur tänker ni nu då?

Nu är det ju på väg att bli som det ska vara. Den kloke, men något förvirrade gamle mannen är Kung och vid hans sida sitter den visa och timida Drottningen. Dessutom prinsessor som väljer och vrakar bland ämnen för giftemål. Det enda vi väntar på är att Carl Philip klär sig i trikåer och bär svärd. Så har det alltid varit i mina sagoböcker och så tycker jag det ska vara. Om Viktoria tar över tronen blir hon ju Drotttning och regerande Drottningar ska väl vara minst 60 eller...

En annan studie för några dagar sedan visade att den genomsnittlige ledarskribenten och politiske redaktören i Svensk press var född 1959 (och man) vilket också är mitt födelseår. Jaha, där ligger man efter i den karriärren oxå. Jag har bara lyckats bli lillbas över redigerarna. Men å andra sidan så var kulturskribenterna ytterligare några år äldre. Så jag har fyra år på mig att lära mig dikta och lära mig tycka att en kommunalt beslutad omorganisation är lika med kulturens undergång och en atack mot alla mänskliga och goda värderingar.




Av Christer - 10 juli 2007 05:23

Nu har jag, Bellis och Dutten precis avslutat lottningen till Eskilscupen. Lasse Linderström kollapsade vid 01.30 och fick går hem.

Mest spännande ser P11 klassen ut att bli. Där seedade vi 16 lag. Lottningen kommer ut tisdag kväll eller onsdag förmiddag på Eskilscup-sidan.

Nu ska jag vila. Om 4 timmar är det träning.

Av Christer - 7 juli 2007 23:57

Skytteligan i div 2 Sydvästra under uppehållet: 

8 mål Linnea Nilsson IF Norvalla

7 mål Camilla Otterdahl IF Norvalla, Tina Weiffert Malmö DFF

6 mål Cecilia Persson IS Halmia, Helena Ögren Södra Sandby IF,

5 mål Lisa Karlsson IS Halmia, Amanda Stenlund IF Böljan

4 mål Rebecca Nilsson Eskilsminne DIF

3 mål bl.a Samantha Trossling Eskilsminne DIF

2 mål bl.a Josefin Berglin och Lina Larsson Eskilsminne DIF

Inga överraskningar här. Alla är spelare som är mer eller mindre forwards. 

Av Christer - 7 juli 2007 23:34

Allsvenska laget Qbik bestämde sig för ett annorlunda träningspass. På torsdagkvällen innan lördagens viktiga bottenmötet mot AIK i damallsvenskan
la man in sin kvartsfinal i Värmländska DM. Den gick mot division 5-laget Deje.

Allsvenkorna ställde upp med bästa laget inkl. skotska landslagsspelorskorna Nicky Grant och Ifeoma Dieke. Segen skrevs till 23-0 efter bland annat nio mål av Jennifer Meier. Om den självförtroende höjande åtgärden hjälpte eller inte är svårt att säga. Matchen mot AIK slutade 0-0 och Qbik är kvar på sista platsen i allsvenskan.

Vår egen DM kvartsfinal går mot Hallands Nation och spelas preliminärt torsdagen den 2 augusti (borta). Det lär inte bli 23-0.  

Av Christer - 2 juli 2007 23:03

Vill passa på att gratulera några av våra unga spelare som blivit uttagna till Skåneläger. Anna Dimic och Emma Garbov är uttagna till Skånelaget som ska spela final i Cup Komunal den 9-12 augusti.

För Ege är det comeback i Skånelaget. I fjol valde hon att tacka nej och deltog inte i kvalspelet. Men nu är motivationen tillbaka vilket hon inte minst har visat i fina inhopp i B-laget och dominerande roller i U-lagsmatcher. Men nu är hon alltså tillbaka vilket är ett klokt drag av kaptenerna Kerstin Höglund och Mats Malm.

Till F93 breddläger 24-25 augusti har forwarden Ellinor Strinsjö tagit ut. 

Till Elitlägret för F92 har vi ingen med. Jag tror detta beror på att flera av våra bästa F92 tjejer fallit bort i tidigare gallringar när de kanske inte haft en bra dag. För jag är ganska säker att det borde finnas de som borde vara ganska nära en plats. Jag har ännu inte skrivit ett referat från det, men i onsdags gjorde nämligen två F92;or debut i vårt B-lag. Både Rebecka Johansson och Rebecka Ludwig fick hoppa in och spela ganska mycket och det gjorde de på ett utmärkt sätt. Ja för mig klarade de uppgiften  överraskande bra. Det var en utmärkt division 3 match vi spelade mot Wä (åtminstonde första halvlek innan skador, utvisning och väder raserade allt) och det är inte lätt att göra debut på den nivån när allt går så mycket fortare än vad man är van sedan flickserien. Men som sagt gick det mycket bra för båda.

Desutom fick jag leda U-laget i förra helgen och såg då ytterligare två  av våra 92;or, nämligen Cajsa Welander och Rebecka Hylander som också var mycket bra i den div 5 matchen. Och då vet jag att det finns ytterligare några 92;or som ligger på minst samma nivå. Det ska bli väldigt spännande att följa dem i höst där jag faktiskt tror det finns chans för någon eller några att få en kanonutveckling.

Jag får se till att ringa och bjuda in Anna Nyman (förbundskapten F92) när det finns läge att se 92;orna i aktion.

Men för F92 ska jag i alla fall gratulera Johanna Nordkvist som tagit  målvaktsplatsen. Johanna spelade till i vintras i Eskils men är nu i Stattena.

Av Christer - 2 juli 2007 21:56

Nu är det klart hur DM kvartfinalerna kommer att se ut. Det blev väl bara favoritsegrar i förra omgången. Vi ska möta Hallands Nation (div 3) som fick VO mot Kullabygden (4). Datum är inte satt ännu, men enligt planerna ska alla  kvartsfinaler spelas vecka 31. Den kommer lägligt för då behöver vi ingen träningsmatch inför seriestarten veckan efter utan använder denna match för att spela ihop laget igen efter uppehållet.

Andrafavoriten - om man ska tro omröstningen på denna blogg - Helsingborgs DFF (3) slog IK Wormo (4) med 2-0 och får möta Uppåkra (4) i sin kvart. Tyvärr fick jag inte möjlighet att se den matchen. I Wormos gästbok sägs det... "det var våran match. Vi hade flera skott på mål men inget ville gå in.OCh dom hade 2 sketna skott på mål och de nätade.. Surt som fan." Kanske en partsinlaga eller... (Om det här med partiska matchreferat ska jag försöka återkomma till i annat blogginlägg - det är ett roligt ämne...). Uppåkra slog föresten ut Köpingebro (5) med 5-4 i sin match. De två andra kvartfinalerna är Vången (2) - Kvidinge (4) (Heja Kanga) och Svalöv (4) - Löberöd (4). Om vi vinner över Hallands Nation möter vi segraren i Svalövmatchen. Det ser väl fortfarande ut som vi skulle kunna nå finalen och där stöta på HDFF eller Vången. 

Saknas det inte några lag undrar kanske läsaren. Jodå, alla är inte med. Stattena brukar inte vara med, så ej heller i år. Fjolårssegraren (2006 - då vi inte deltog) Vittsjö är inte heller med.  Vittsjö spelade i stället Svenska cupen där man åkte ut i 3;e omgången. Råå IF valde också att satsa på Svenska Cupen där man åkte ut mot Falkenbergs FF i andra omgången.

För övrigt kan sägas att i kvarts finalerna i Svenska cupen finns bara allsvenska lag kvar.

Ovido - Quiz & Flashcards