Alla inlägg den 5 maj 2007

Av Christer - 5 maj 2007 00:11

B-laget hade på fredagkvällen en svår bortamatch mot ditills fullpoängaren Hässleholms IF. Vi visste att det skulle bli väldigt svårt att ta poäng men bestämde oss för att kriga om saken.

Och det gjorde vi mycket bra. För första gången i år visade laget den rätta inställningen till att löpa och jobba. Hjälpta av en defensiv taktik lyckades vi rädda hem ena poängen genom att spela 0-0.

Delvis pga vår skadedrabbade trupp, möblerade vi om i laget och spelade denna match med en 4-5-1 uppställning. Uppgiften var att göra det svårt för Hässleholms duktiga innermittfält och minimera antalet bollar fram till deras forward som före denna match gjort 13 mål på två matcher.

På de tre innermittfältsplatserna turades 4 smurfar om att jobba och även om man ibland slet sitt hår över haltande positionsspel så slutade de aldrig springa och gjorde på så sätt det svårt, nästan omöjligt för Hässleholmarna att bygga upp spelet. Anna, Mia, Matti och Julle visade vad spring i benen kan betyda. Och hade vi haft stegräknare på yttermittfältarna Helena och Felle så hade det varit rekordtal. Mycket jobb här också.

Bakom fanns baklinjen som idag var svåra att passera, tuffa och resoluta, hindrade Walle och My de flesta genombrottsförsök i mitten. Och att komma runt på kanterna, förbi Frida K eller Emma var idag omöjligt.

Malin och Frida K, som turades om på topp, hade det av naturliga skäl svårare att ensamma ta sig förbi Hässleholmförsvaret. Malin hade ett par "nästanläge" men fick inte riktig träff i skottögonblicken.

Våra chanser stod i stället Anna D för som hade kanonläge på en hörna, men nickade strax utanför och Felle som kom fri två minuter kvar. Hon tog sig in i straffområdet och jagad beslöt hon sig för snabbt avslut, men vänsterskottet satt inte denna gång.

Hässleholm hade alltså det mesta av spelet, men i första fick vi igång en del fina kombinationer som resulterade i kontringslägen. I andra halvlek blev Hässleholmstrycket tyngre och efterhand blev det nödvändigt med en hel del rensningar.

Hässleholmschanser då? Jo det fanns några stycken. Oftast fick de dock skjuta från långt avstånd och det vållade inget problem. Men de smet igenom tre-fyra gånger men det gick inte att passera Eva idag. 

Målvakts-Eva har varit genomgående bästa spelare i B-laget hitills i år. Inget undantag idag. Underbara utrusningar stoppade effektivt de genombrott Hässleholm hade. Vi "vann" en poäng idag, och vi gjorde oss förtjänta av den genom hårt jobb.

Läs här vad Hässleholm skriver om matchen. Här finns också matchbilder.

Ovido - Quiz & Flashcards