Alla inlägg den 16 maj 2007

Av Christer - 16 maj 2007 23:50

 Dagens match mot IFK Osby blev en lite märklig historia. Vi hade länge marginaler med oss när vi i andra halvleken stod emot Osbys offensiv. Första halvlek var rätt så jämn, med ett litet bollövertag för Osby, men vi kom fram ganska många gånger.

Osby tog ledningen på en feldömd (mer om domaren senare) frispark precis på straffområdeslinjen. Det blåstes frispark trots att Emma satte in en klockren glidtackling på bollen och motståndaren sen fortsatte framåt och stöp på Emmas ben. Frisparken satte Osbys kraftfulle mittfältare Frida Rösdahl enkelt i mål. Men vi kom tillbaka och efter ett anfall på vänstersidan slog Martina ett inlägg som Malin hoppar över (?) men Felicia kommer snyggt framför sin Osbyförsvarare och trycker in bollen. 1-1 i halvtid. I andra ökar dock Osbys bollinnehav och tryck, men vi försvarar oss ganska bra och de situationer som uppstår tar Eva hand om.

Vi försöker rulla boll men blir stressade och lite för "nätta" i vårt passningsspel. Men vi håller emot och precis när vi börjar räkna hem en poäng så slänger Osbys Nelly Kjellson iväg ett chansskott från långt håll. Eva låter denna gång bollen studsa innan hon ska greppa och det blir olyckligt för bolluslinger slinker in med ett par minuter kvar på klockan.

Två mål som inte ska behöva komma till på de sättet som sker, men det ska erkännas att Osby var det lag som låg bäst till för seger, speciellt för sin tyngd i andra halvlek.

Vi är godkända igen, tycker jag, vi krigar bra, ligger ganska rätt i positionerna och (försöker) spelar boll på ett bra sätt. Många tar för sig bra trots sin ungdom. I mina ögon förtjänar Emma Persson mest beröm hos oss idag.

Så till domaren. Sofia Tjernberg från Kristianstad är en ung tjej som gör en alldeles utmärkt match. OK någon felblåsning blir det alltid, som på nämnda frispark och kanske inte lätt för en ensam domare att se om det är hörna eller inte när bollen går över kortlinjen. Men en utmärkt nivå, tydligt agerande, behaglig ton, konsekvent i bedömningar och framförallt mycket rörlig och bra placerad är hon riktigt bra. Har hon intresset och viljan får vi se henne döma allsvenskt så småningom. 

Därför är det extra tråkigt att hon ska behöva höra ett evigt tjatande och gnällande från en del av Osbys spelare och ledarbänk. Även det skötte hon utmärkt, sa till flera gånger, lugnt och sansat och försökte få fotbollsspelandet i centrum. Starkt av henne att trots det inte ta till gula kort, även om jag tycker att det skulle kommit något sådant när gnället var som värst. 

En eloge också till våra spelare också som både kan ge och ta en smäll utan vidare krusiduller och gnäll.

Ovido - Quiz & Flashcards