Alla inlägg den 22 maj 2007

Av Christer - 22 maj 2007 21:39

.. syster Birgitta alltså. Var som tidigare aviserats på bröllop i helgen och missade därmed A-lagsmatchen mot Norvalla. Trots att det intne kund bli någon fotboll så var det ändå en trevlig helg.

Det är roligt de gånger vi i waldt-skaran gör något tillsammans. Denna gång var det fyra familjer + mor som lastade in sig i bilarna och tog båten till Gotland. Tre av min fyra "Helsingborgssyskon" (Åke, Lise och Sussi) och stora delar av deras familjer. Fjärde systern Lotta kunde inte följa med denna gång. Men hon skickade i alla fall med en av sina söner, Anton, att representera dem. VI åkte alltså till Gotland där sjätte (eller första, för hon är äldst) syskonet, Birgitta, skulle giftas.

Vi syskon har en bra, många säger väldigt bra, sammanhållning. Det tar sig många uttryck. Ett är att vi alla på något sätt känner att våra olika barn är lite våra allas barn i en ända stor samling på nåt sätt. En familjen Taikon. Lite roligt i den vägen var det t ex när ett barn, Lises flicka Matilda, sticker in huvud en sen kväll och frågar "kan jag få flyga med min drake?" varpå broder Åke (som ju egentligen inte har med det att göra) säger med myndig stämma "Nej det är för sent för sånt, inga drakar nu!" Samtidigt ser vi andra ut genom fönstret en drake guppa runt i vinden när Åkes egen dotter, Sandra, rusar runt med sin drake. Vi säger till Åke att titta ut, gapskrattar och så är det fritt för drakflygning en stund. Ock så håller det på en riktig familjehelg.

Lite roligt är det oxå när vi ringer till Pizzerian och beställer hämtpizza.

"Kan vi få 4 Kebabpizzor, 6 vezuvio, en special, en mozarella, två hawai, en salami, en quattro, en bambino, en salami till och en Hamburgertallrik. Extra Vitlöksås på 3 vezuvio.. Är det klart om en kvart?

Tur att inte alla kund följa med. Det fanns faktiskt 7 familjemedlemmar kvar i Helsingborg som inte kunde följa med. Ni kan föreställa er hur jularna ser ut hos oss.

På Gotland hade vi ju sen ytterligare 2 kusiner och deras respektive. Plus att vi fick två nya, kan man säga i brudgum Görans två barn ur tidigare äktenskap.


På Gotland finns en fräck skylt vid en idrottsplats mitt på ön. Med stora bokstäver förkunnas "Roma FC". Den lilla byn heter faktiskt Roma.


Desutom fick jag lära mig vad den gotländska brygden "Gotlandsdricku" egentligen innehåller. Malt, varav hälften rökt, farinsocker, enbuske (ja hela jävla busken), lite humle och så jäst och vatten. Ett av problemen med Gotlandsdricku är att den inte tål att stå länge, så det gäller att göra av med den jästa drycken så fort som möjligt. Ett annat av problemen är att det oftast inte smakar särskilt bra, ungefär som sursöt tjära.

Men det kok som det bjöds på detta bröllop var faktiskt av god kvalitet och kunde med lätthet drickas och bröllopstalet flöt på bra efter några stabiliserande glas.


Men nu får det bli fotboll som gäller ett tag igen - eller javisst det är en studentfest att planera också...


Ovido - Quiz & Flashcards