Alla inlägg under mars 2008

Av Christer - 15 mars 2008 23:31

Nås av resultaten från andra matcher med Helsingborgsanknytning. Inga matcher jag sett och inte fått några närmare referat ännu. Men inponerande resultat i varje fall.

Helsingborgs DFF - Södra Sandby IF 1-0 

Stattena IF - IFK Värnamo 5-1 

Av Christer - 15 mars 2008 23:15

Jag tog Frida och Matti med mig och susade iväg till Västergård där U-laget (92 orna) spelade F17-DM mot Harlösa.

Tycker synd om våra tjejer som inte lyckas vinna den matchen. 0-0 slut. De spelade mycket bra och blev allt bättre ju längre matchen led. Andra halvan av andra halvlek var ett långt tryck mot Harlösa-målet men vi saknar den riktiga killerinstkten (och den rätta turen). Filippa Karlsson skuter stenhårt i ribban. Frida Bertilsson vänder runt och skjuter i stolpens utsida. Mickaela Baker dribblar igenom mer än en gång men avslutar tyvärr rakt på målvakten. Och många flera chanser fanns.


Vi var värda seger. Harlösa hade några bra spelare. Kaptenen var jätteduktig och anfallaren nr 16 var farlig. Men vi dominerar. Laget är väldigt tekniskt och riktigt dribblingsvilligt. Alla spelare i laget kan faktiskt göra sin motståndare, det såg vi gång på gång. Nu blir det Raskos uppgift att kanske förbättra spelet runt straffområdet lite grand så finns alla chanser att få till ett riktigt bra lag.


Jag har tidigare nämnt vid namn och berömt flera 92 tjejer som är på gång att bli riktigt bra. Här kommer en till: Viktoria Svensson. Innermittfältare som styrde och ställde. Kanske bäst på plan och vilken blick för passningsvägar! Utnämns med lätthet till dagens smurf.

Av Christer - 15 mars 2008 23:06

Lite tam bloggning på sista tiden. Mycket kan vara beroende på att mycket kraft måste läggas på arbetsplatsen för tillfället. Får kanske tillfälle att återvända till det även i här i bloggen.


Men idag var det A träningsmatch mot Halmia borta. Det var länge tveksamt om vi skulle kunna spela dagens match. Mängder av spelare borta pga skador, resor och jobb. Först på fredagseftermiddagen föll det på plats och klart att vi kunde spela

Inga optimala förberedelser, men ändå en stark insatts av laget. Vi bestämde oss för att trots ett starkt motstånd – (Halmia är tippat topplag i div 2 och har inte förlorat någon träningsmatch i år trots kvalificerat motstånd) – försöka spela det spel vi vill. Med vårt bollinnehav få motståndarnas försvar i svaj och snabbt passningsspel med få tillslag.

Vi gjorde det mycket bra. Speciellt i första halvlek. Vi höll spelet väl uppe och hade många bra spelsekvenser. Vi tar också ledningen på nick av Sara Ragnarsson efter hörna. Hon nickar så elegant med sin Älmultsmössa att jag på stående fot beställer 11 st sådana till hela laget. Ett par chanser till fanns och vi tycker det var straff när Becky görs ner i straffområdet. Men 1-0 står sig halvleken ut.

I andra halvlek flyttar Halmia fram och sätter större press. Vi behåller dock oftast kylan och rullar mycket boll. Halmia pressar dock hårdare på mitten och i en kort period lyckas Halmia både kvittera (långskott) och ta ledningen (tryck inne i boxen).

Vi ger dock inte upp utan bjuder på ytterligare några bra lägen. Sara är helt ren men slår över. Becky har några diagonallöpning och skarvar i straffområdet som mycket väl kunnat resultera.

Trist att förlora, men spelet värmde många gånger. Starkt av spelare som Linnea, Frida B, Becky, Matti och Louise att med ringa rutin av spel på denna nivå göra så bra insatser. Tilda och Vickys mittbacksspel var mycket bra och nu börjar vi känna igen Vickys tuffhet och glidtacklingar. Martina och Frida löper massor på mitten och gör ett bra jobb. Eloge till hela laget för väl genomförd match. Nästa vinner vi.


Det ser ut som vi är på väg att uppnå det vi vill. Många spelare borta och ändå bra insatts - det betyder att det kommer att bli konkurrens framöver om platserna och det gäller att ligga i om man vill behålla den. 

Av Christer - 10 mars 2008 00:59

I torsdags spelade Gula  Damer FF (fd IFK Malmö) och Kvidinge 2-2. Oroande nyheter säger att förra Eskilsliraren (med betoning på liraren) Carina Sörensen, efter att ha gjort 0-2 målet fick en ny smäll på sitt sargade knä och att det resulterade i en intrykt menisk som redan opererats.

Låter inte bra för stakars Kanga som redan haft en beskärda del av skador. För den som inte känner Carina kan tänka Foppa Forsberg. Lika suverän lirare men tyvärr lika mycket skador. Hoppas på det bästa Kanga! Vi hörs... 

Av Christer - 10 mars 2008 00:46

Uppsnappade resultat från helgens träningsmatcher:

Vången (div 3) - Wormo (4) 3-0 

Eket (4) - Billesholms IK (4) 0-2

Böljan (2) - Tvååker/Galtabäck (3) 3-0
IFK Värnamo (2) - Vittsjö GIK (1) 3–2
Hardeberga (3) - Häljarp (3) 4-0
Glimåkra (3) - Hässleholm IF (3)  2–0
Tingsryd FF (3) – IFK Osby (3) 5-2

Klippan FF (5) - Munka/ÄFF (4) 0-3
Sjöbo IF (1) - Hammenhögs IF (3) 5-2 (tisdag)

Östers IF (1) - Sjöbo (1)  5-0 (1-0)

---

PS. Hur gick Glimåkra - IFK Osby förra helgen? (spelades den?)



Av Christer - 9 mars 2008 23:57

I dag var det alltså träningsmatch Dam A enligt föregående inlägg. I går blev B lagsmatchen inställd då Lunds SK lämnade VO i DM pga de inte hade tillräckligt med spelare tillgängliga. Därför blev det tid till lite annan fotboll under lördagen.


Först blev det en tur till Lerberget och F93 borta mot Jonstorp. Ingen välspelade match på gruset i Lerberget. Dock en ganska total Eskils-dominas som dock missade massor av chanser (nåt de tagit efter A-laget ;-). Jag tror bollinehavet är 75-25 till Eskils men bollen vill inte in mer än 2 gånger vilket är lika många som Jonstorp kontrar in. 2-2 till slut i alla fall. Jag vet F93 kan spela bättre än så är. Men Anna Pettersson och Nelly Lundell kämpar på bra liksom målvakten Josefin Agerström som inte har en lätt uppgift men är alert.

(Irriterande var dock att PREEM i Lerberget ännu inte skaffat de stora nya maskinerna där man kan få en stooor kaffe som Preem i stan gjort - skärpning!)


Därefter vänds bilen mot Löddeköpinge där herr A spelar mot Eriksfälts. Framme lagom för att se andra halvlek.

Har ni läst Johans referat på Eskils hemsida vet ni att det inte var så upplyftande. När jag kom satt redan två eskilslirare på skadebänken och under andra anslöt sig en och en halv till (Kjelle tvingades in på plan igen, så att det åtminstonde var 10 eskilslirare inne).


Hem för matchrast (Elisabeths hemmagjorda pizza) och en timmes vila i soffan.


Sedan avslutades dagen med en kylig match ute i Rydebäck mellan HDFF och Råå. HDFF började bäst och det stod redan 1-0 när jag anledde något försenad (var ju tvungen svänga förbi Preem för proviantering). Efter ett tag så slog målfarliga Emma Ernst till med ett snyggt långskott och 2-0.

Men Råå jobbade in sig i matchen och de raka bollarna på Sara Ewald gick hem allt mer. HDFF's backlinje stod högt och det gick väl an så länge Tess Hamark och Mellissa (? vad är det hon heter nu. 92 a och nyförvärv från Stattena) orkade hålla pressen uppe på mittfältet. (Härav förstår ni att HDFF saknade Sonja och Krantz). Men efterhand som som Sandra Lennung tog över mittfältet för Råå blev genomlöpningarna för svåra för HDFF försvaret och matchen vänder till 3-2 seger för Råå. Noterbart är att Tove Wallin (fd Stattena) nu återfanns i Råå försvaret. Jag tror det var debut. Hon kan bli jättenyttig för Råå med sin rutin och pondus i försvarsarbetet.


Ja sedan var det nu bara hem och eftersom jag inte skrev något igår förstår ni att jag var ganska trött. Dock inte tröttare än jag noterade att hustru Elisabet (mellan pizzabakningarna) hunnit vårrensa alla rabatter på framsidan. Snyggt.


Söndagen ägnades som sagt åt A-match mot Stattena BB (funderade länge om det skulle bli den eller hänga på U-laget som skulle spela F17-DM borta mot Kullabygden – förslust 1-2. Valde att inte köra till Lerberget igen. Skyller på Preems dåliga kaffeutbud.


Efter lite vila, snodde jag ihop en köttgryta med skogssvamp, lök och smak av vinbär. Ungsbakade klyftpotatis med timjan därtill. Allt acompanierat av en Bin 28 Kalimna Shiraz 2004. Kaffe, en liten punch och några twistpraliner under Barcelona-Villareal (1-2) avslutar kvällen.

Ni förstår hur lätt fingrarna flyger över tangenterna efter en sådan uppladdning.

Av Christer - 9 mars 2008 23:17

.. var ingen höjdare. Matchen mot Stattena Bluebirds slutade 1-1.  Denna dag värmde inte Eskilsspelet på samma vis som de två föregående matcherna. Det verkade vara ett oinspirerat gäng som gav sig i kast med matchen. Ändå skapar vi ganska många chanser och kunde gjort flera mål till både i första och andra halvlek.

Största (enda?) gjädjeämnet idag var att Frida Liljekvist gjorde comeback efter sin knäskada. Frida firade det genom att göra ett snyggt nickmål.

Jag missade tyvärr målet eftersom jag precis då lindade Samanthas fot som olyckligt blivit stämplad. Med Sam borta och Annica som gick ut i halvlek och med Martina, Anna och Rebecca J borta av andra orsaker fick vi stuva om mycket. Hur mycket som berodde på avsaknaden är väl svårt att säga men det fina passningssspelet från föregående veckor uteblev för det mesta. Ändå skapade vi många chanser. Sara, Frida K och Matti hade alla chanser att avgöra, men det ville sig inte. Sedan bjöd vi Stattena på ett mål (självmål) och försatt därmed chansen att vinna den träningserien för Helsingborgslagen.


Den högst innoficiella tabellen blev så här:


Helsingborgs DFF    3  2  0  1  8-6  6p

Eskilsminne DIF      3  1  1  1  6-3  4p

Råå IF                     3  1  1  1  4-8  4p

Stattena BB            3  0  2  1  5-6  2p




Av Christer - 1 mars 2008 22:53

Skrev tidigare fel i träningsmatcherna. Inte resutatet, det var rätt. Men jag stavade fel och det är väl inte så farligt - det gör jag ständigt :-)

Men jag kallade även laget division 4-lag och det var ju inte snällt när man i fjol vann division 4 Mellersta på 13 segrar, 2 oavgjorda och bara en förlust. 54-19 i målskillnad. Så Hardeberga ska i år husera i div 3 södra! 

Ovido - Quiz & Flashcards