Alla inlägg den 23 februari 2008

Av Christer - 23 februari 2008 14:08

Säsongen började som den förra slutade. Förlust mot HDFF i första träningsmatchen med 0-2. (Sista matchen ifjol var ju DM-finalen 1-2).

Men vi ska inte dra för stora växlar på resultatet. Faktum är att vi spelade bättre än vad jag innan trodde vi var kapabla till just nu. Speciellt med tanke på att nattens storm fortfarande hade lite  att ge. Blåsten störde spelet mycket.

Matchen börjar dock med ett övertag för de blå-svarta. De är aggresivare och vinner närkamperna. Det slutar också med att Emma Ernst efter ca 15 minuter vinner ett motlägg efter tvekan mellan Emmie och Linnea på ytterbacken. Emma rundar och lägger in bollen.

Men sedan tar vi över. Resten av halvleken tillbringas mycket på offensiv planhalva och vi tar oss ofta dit genom bra passningsspel. Många halvlägen strax utanför straffområdet men sista passningarna går inte hem. Men som sagt ett starkt spel ute på plan och hela laget är delaktigt. Ytterbackarna förljer med upp och ger bra tryck.

Andra halvlek börjar också med fördel oss första kvarten. Samantha Trossling kommer in och vi får mer djupledspel. Men HDFF kommer tillbaka in i matchen och spelet jämnas ut. Speciellt börjar de hitta rätt med sitt djupledsspel. Efter en ny tvekan hos oss högt uppe på plan tar Emma Krantz fart och driver upp bollen och slår en fin djupledsboll till forwards som springer fri och sätter bollen otagbart. Spelet böljar mer nu. Vi har några chanser men kommer inte närmare än Samantha skott i stolpen. HDFF har hittar rätt i djupledspelet och skapar några farligheter med djupledsbollar. Matchen slutar som sagt 0-2.

Men godkänt till oss. Sanne är magnifik som vänsterback (åtminstonde i första, sedan tryter orken lite helt naturligt). Annica och Ejehag jobbar bra på mitten. Alla tre forwards (två åt gången) Rebecca, Sara och Samantha visar bra intentioner, även om jag kan önska det ska blixtra lite mer i djupet.

Linnea och Louise gör A-lagsdebut på backen. Smurfarna (92or) Elinor Lindberg och Carolina Brink kommer in i andra i sina debuter och efter lite inledande problem med tempot hittar de rätt och det funkar riktigt bra.

----

Efter vår match ser jag Råå mot Bluebirds. Matchen slutar 1-1 efter en ganska jämn tillställning. Råå är farliga på långa djupledspassningar och på fasta situationer (precis som i fjol) 1-0 kommer på en hörna. Stattena BB kvitterar efter ett inlägg längs marken som går tvärs igenom ett passivt Råå-försvar och en Stattena spelare kan lägga in bollen vid bortre stolpen.

Båda lagen har i andra halvlek farliga chanser att avgöra, men missar.

Jämförelsemässigt tycker jag matchen HDFF-Eskils höll högre kavlitet i spelet från båda lagen. Speciellt ett bättre passningspel och kreativare rörelsemönster. Men den åsikten får jag väl äta upp nästa vecka när vi möter Råå på lördag och HDFF möter Bluebirds på Söndagen.

Av Christer - 23 februari 2008 00:53

Inte bara Anna's medverkan i F17 landskamperna mot Danmark (se f.g inlägg) är osäker. Skånes andra representant – Sjöbos Angelica Fridh – har redan fått lämna återbud (liksom Sana Svensson, Emmaboda).

Men istället har ytterligare en Helsingborgs-representant kallats in. Stattena IFs Maja Binkowsky är inkallad och ansluter resan mot Vildbjerg på Måndag. Grattis till det!

Ovido - Quiz & Flashcards