Alla inlägg under november 2007

Av Christer - 18 november 2007 23:16

Det blir mycket Eskils i bloggen numera. Kollade lite bakåt och då var det mer varierat. Går i vågor det där. Man snappar väl upp en del, men ibland känns det som det "är gamalt" innan jag skriver om det och så låter jag bli. Man måste ju också visa respekt och kanske inte skriva om skvaller eller om obekräftade ting. Eller så kan man inte skriva för att man vill hålla något lite hemligt ett tag till. Eller så orkar jag inte ... :-)


Nåja lite uppsnappat i alla fall:

Olle Sjödal blir ny tränare i Vittsjö  efter Tony Helm. Jag trodde Tony skulle hänga med upp i ettan. Men Tony har ju lett Vittsjö i fyra år så kanske dags för change.. Olle är en meriterad herre: Allsvenskt guld med Halmstad BK och många år som tränare mestadels i Markaryd. Vart Tony tar vägen håller jag på att utröna... Ni vet väl också att Kristoffer Nilsson flyttat från Stattena och nu är sportchef/kanslist i Vittsjö. 

Det sägs också att två-tre spelare från Eket tar steget över till Vittsjö. Men knappast från fyran direkt till ettan, eller?


Andra lag som byter tränare är Halmia - Stefan Johansson tar över efter Annica Elveroth. Häljarp IF, nyuppflyttade till trean får nya tränare i Anders Backman och Sven Matanovic.  Olle Nilsson tar  som bekant över  HDFF efter Bert Frodlund. Vången byter också tränare efter nedflyttningen från tvåan , Dan Ekholst tar över efter Göran Mårtensson. I vår trea vet jag att Bromölla byter tränare  (kommer inte ihåg namnet just nu - sorry), annars tror jag det är rätt stabilt i övriga lag.

Tomas Persson ska väl fortsätta i Stattena? Pinsamt nog har jag inte 100 koll men det har sagts mig att det stått i tidningen att det är klart och det har ju gått bra för Tomas hittils så det var väl väntat.

.. och vi fortsätter med Lasse.

Om Silly Seson finns inte mycket att säga ännu. Jag har inte hört så mycket så antingen är det lite lugnt eller så mörkar ni där ute för mig :-). Att Maria Edman, tidigare målvakt i Stattena, flyttar tillbaka till Helsingborg, men spelar i Kristianstad är väl allmänt känt.

För att slänga ut ett litet rykte så ska det möjligen .. Nä föresten skiter i det. (Jag tycker det är kul med Silly Seson, hoppas det inte förargar för många) . 




Av Christer - 18 november 2007 14:01

Ett mixat damlag med spelare från allt från A-lag till F92 gjorde en strålande insats i Billecupen och blev trea. Enda förlusten kom i semifinalen mot slutsegraren Husie. Husie som hade många div 1 spelare i sitt lag i krossade till exempel div 2 laget Skurup med 8-1 i sin gruppfinal. Men i semin lede Eskil med både 1-0 och 2-1 innan det vid full tid stod 2-2. Sedan kunde Huise avgöra i sudden. I matchen om tredjeplats slog Eskils div 2 laget Södra Sandby med 4-2.
Både semifinal och tredjepris match visade upp ett strålande spel både framåt och bakåt av Eskilslaget som bestod av Annica Leo (målvakt!), Terez Waldt, Matti Härner, Olivia Hoppe (F92), Cajsa Wellander (F92), Malin Ullerholm, Lina Larsson, Anna Dimic och Julia Karlsson.
Kul var också att alla i laget fick göra mål. Cajsa fick visserligen vänta tills sista matchen, men att där göra 3-2 och i praktiken avgöra var stort. Målgörare: Julia K 5, Anna 5, Lina 4, Annica 3, Matti 3, Walle 2, Malin 2, Olli 1 och Cajsa 1. Annica blev desutom utsedd till turneringens bästa spelare.

Av Christer - 12 november 2007 00:47

Det var också trevligt med fest och avslutning på klubben med prisutdelning och sånt. Jag hade kul även om jag ståndaktigt vägrade sjunga sing-a-long.

Lite roligt var det också att våra grannar HDFF hade sin avslutning samtidigt i huset bredvid. Lite kort hann vi byta lite "snack" i samband med "lufthämtande" utanför. Att bli påmind  om förlusten i DM-finalen får man ju ta. Men att Emma E lyckades få in att jag även varit med om att förlora HM-finalen i F14 (eller var det F13) mot Bårslöv 1998 var ju onödigt påminnande om bortglömda förluster. Nä då, det var bara trevligt.


PS. Vinner vi trean lovar jag att sjunga sing-a-long på nästa års avslutning. Innan dess blir det inte en ton... 


Av Christer - 12 november 2007 00:16

Lite kort om gårdagens års-avslutning för Damtruppen. Trevlig dag på många sätt. Spelarrådet med Emmie i spetsen hade arrangerat en resa till Malmö för go-kart körande. Vädret satte stopp för den tänkta verkliga racingen på stora banan. I stället blev det inomhuskörning. Inte så lyckat för mig.

Efter hårt arbete i kvalheaten tog orken helt slut och jag placerade mig absolut sist av alla. Då ska man veta att det innebar placering efter flera stycken som har en hel del kvar till körkort. Men även för nybörjare bakom ratten som Matilda Lindeberg och Anna Dimic tog tävlingsinstikten över och de tryckte gasen i botten. Anna i den milda grad att hon försökte köra över mig i stället för runt om, när jag inte flyttade mig tillräkligt fort.  

Till mitt försvar vill jag hävda att det var en prestation bara att trycka ner min inte allt för timida kropp i carten. Toppfarten var det väl inget fel på men att begära att den lilla elmotorn skulle sätta fart på både bilen och mig i den efter varje inbromsning var att hoppas för mycket.

Vad värre är att ambulansförar-Lasse bara blev fyra i finalen. Inte nog med att han fullständigt missade starten eftersom han stilade för fotografen. Han hade sedan ingen chans att nå fantom-Sanne eller för den del kurvexperten Emmie. Han lyckades visserligen någon gång passera Vittsjö-Lina men var gång kontrade hon med en elegant omkörning igen.

Men det var många vinnarskallar som hade samlats i denna A-final. Det var tätt i kurvorna och ingen ville ge sig. Personalen på banan såg lite halvförskräckta ut och viftade ihärdigt tecken som betydde "dämpa er, ta det lugnt" mest hela tiden. Men till slut var det avgjort och prispallen blev Sanne - Emmie - Lina.

Av Christer - 11 november 2007 23:51

Min gode vän och kollega Bert Frodlund lämnar nu, som bekant för de flesta, tränarjobbet i HDFF efter succeåret när han för upp laget till tvåan och även vunnit DM. Han efterträds ju av Olle Nilsson som närmast kommer från Sösdala. Tidigare har han varit i IFK Hässleholm och har också haft många uppdrag i samband talangläger etc. inom Skånes Fotbollsförbund.

Men det vi är mest nyfikna på är förstås vad Bert kommer att syssla med framåt. Han har ju ett fint facit. Assisterande när Billesholm gick upp i div 4, assisterande när Stattena gick upp i allsvenskan, huvudansvarig för Bluebirds när de gick upp i tvåan och nu HDFF upp i tvåan.

Kan det vara så att nästa satsning blir beach-vollyboll? I varje fall förtäljer många rapporter att Bert numera tillbringar sin tid på Träningsakademin och där sliter hårt i träningsredakapen och trimmar in musklerna på rätt ställe. 


PS. Har själv inte sett Bert på akademin (vad skulle jag göra där?) men trovärdiga rapporter är som sagt många.

Av Christer - 11 november 2007 22:52

Även jag går på lite mentalt lågvarv när det gäller det "riktiga" fotbollandet, det där med seriematcher med nerv och det rullar på vecka efter vecka. Det som gör att man e på gång hela tiden. Nu är det lite annorlunda. Visst vi tränar en hel del och framförallt är det mycket planering och möten och sådant. Men det blir liksom lite mer långdraget och det är nog därför det inte blir särskilt mycket skrivet här. 

Det finns ju inte så mycket matchande att skriva om och mycket annat är ju liksom "på gång" men inte riktigt färdigt. Man vill ju skriva, men det behöver bli klart innan det kan bli offentligt.

Men för att hedra mina läsare som tittar in här dagligen ihop att finna nåt nytt (varför kan man ju undra) ska jag ändå giva en kort lägesrapport över de saker jag sysslat med senaste veckorna.


Ledarstab. Vi bygger nu nästa års ledargäng i A- B- och U-lag. Det återstår en del och jag vill vänta med det tills allt är på plats. Men alla vet väl att huvudtränare Lasse Pettersson fortsätter på samma position. I övrigt blir det en del ommöbleringar. Men det gläder mig oerhört mycket att alla ledare, utan undantag, kommer att fortsätta på en eller annan position inom dam- och flickfotboll i Eskilsminne. Det ser jättebra ut för framtiden.

Jag hoppas inom kort kunna göra en komplett presentation av ledarstaben.


Talangutveckling. Tidigare assisterande A-lagstränare Patrik Nilsson har kontrakterats som talangutvecklare och individuell tränare på flick- och damsidan. Patrik ska framförallt svara för att våra många unga förmågor får möjlighet att utvecklas och förbättra sig efter sin indivduella föresatser. Han ska kunna ge dem en extra skjuts i sin fotbollsutveckling. Jag är själv mycket nöjd med denna lösning. Jag har jobbat tillsammans med Patrik en hel del tid nu och känner hans förmåga att instruera och förmedla viktig kunskap till unga spelare. Patrik har 22 års tränar erfarenhet och är steg 3 utbildad.  Christer Magnusson (B-lagstränare i år) kommer att delta i talangutvecklingen och där ta hand om målvakterna. Även det en utmärkt lösning. Ett verkligt starkt team för våra yngre tjejer.


Silly season: Ja, jag vet att många är jättenyfikna. Men det är tidigt efter säsongen och jag bara upprepar att det ser mycket bra ut när vi hör att de allra flesta (och jag menar då nästan alla) vill följa med på resan även nästa år. Vi kommer att ha en stark trupp. Klart är att Carolin Ahlbäck lämnar för att ta steget ner i fyran och spela i IK Wormo. Lycka till Ala! 

På nyförvärvsidan har hitills fyra spelare "skrivit på". I morgon lovar jag att berätta vilka. 


Det var en liten uppdatering om vad som förehavit sig på den administartiva sidan av det hela. Mer kommer...

Ovido - Quiz & Flashcards