Alla inlägg den 6 september 2008

Av Christer - 6 september 2008 23:57

Ni läser väl Tobe Erikssons blogg som fotbollsproffs i USA. För proffs får man ju kalla det när man har så här soft schema på college...


Måndag, onsdag
9.30 - 10.50 Psykologi
12.30 - 13.50 Musik

Tisdag, torsdag
8.00 - 9.20 Art
11.00 - 12.20 Geologi
12.30 - 3.00 Geologi laboration (endast tisdag)

Fredag
LEDIG


Adressen till bloggen: http://tavv.blogg.se/

Av Christer - 6 september 2008 23:05

Jag och Lasse tog en tur ner till Bunkeflo för att kolla toppmatchen i södra tren mellan Limhamn/Bunkeflo och Vången. Matchen slutar rättvist 3-1 till LB07 som de heter nu. Vången är en tänkbar motståndare i ett eventuellt kval till tvåan. Men vi går fortfarande för serieseger, tro inget annat. Just nu är vi visserligen 9 poäng efter Glimåkra, men två färre spelade matcher så sköter vi oss så är det 3 poäng. Vi räknar också kallt med att Vittsjö ger oss en hjälpande hand och besegrar Glimåkra i nästa omgång och då ska vi vara före på målskillnad.


Skulle det inte gå står kvalplatsen mellan oss och Wä, så vår match på tisdag blir viktig. Wä är nu sex poäng efter. Men de tvålade till Bromölla med hela 10-0 idag så nu har de tom bättre målskillnad än vi, så inget är avgjort.


Däremot försatte nog Osby sin chans på kvalplatsen genom att spela oavgjort 4-4 mot Bluebirds idag. I stället har faktiskt Råå kommit igång och är nu också bara 6 poäng efter oss. Men de har spelat två matcher mer så det ska inte gå, eller?


Bluebirds är involverade i en tätt kamp med Hässleholm om kvalplatsen för att undvika nedflyttning. Kan gå hur som helst. De ska mötas inbördes. Desutom ska vi möta båda så kanske inverkar vi på hur det slutar. 

Av Christer - 6 september 2008 22:11

B laget tog sig över kvalstrecket genom seger mot Billesholm med 2-0 samtidigt som Bjärelaget förlorade mot Västra Karup. Vi ligger nu på samma poäng och vi möts i nästa omgång så det blir ju en väldigt viktig match. Jag missade första halvlek av vår match eftersom jag var på spionresa (se annat inlägg), men det jag såg av andra så var det Eskils som skapade de flesta chanserna. Maria Jönsson gjorde 1-0 på en formidabel frispark och starx efter följde Sanne Lindhardt efter med att brösta (!) in bollen på Bex fina inlägg. Men det höll på att bli jobbigt när Billes fick en horribelt dömd straff (efter en lätt skuldertackling av Ludde). Men vikarierande målvakt Annica "Dudek" Leo sprattlade ordentligt på linjen och klistrade straffen.


Annars var det skönt att se att vi börjar få ordning på försvarsspelet i B-laget, vilket ju varit vårt problem i höst. Vi har fått kalla in vår "försvarsexpert" Patrik "putte" Nilsson som nu kompletterar med kloka instruktioner.


Här  bilder från matche, som vanligt signerade Janne Larsson:



 

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards