Alla inlägg den 7 september 2008

Av Christer - 7 september 2008 21:58

Stattenas bortamatch idag mot Byttorp blev inställd pga av det myckna regnandet så det gick inte att spela. I damettan, liksom i övriga högre serier, är man tvungen att ha en ersättningsplan, men den var upptagen!

Stattena fick dock hjälp under lördagen då mallbacken tog poäng av Stattenas konkurrent till seriesegern, Jitex, genom att spela 0-0. En seger mot Byttorp hade givit Stattena en fempoängsledning inför slutspurten om den den allsvenska platsen.

Av Christer - 7 september 2008 00:28

Lina Larsson gjorde idag sitt första mål i Vittsjös röda tröja när hon hoppade in (40 minuten) och gjorde 5-0 målet (83 minuten) mot Husie. (Lina gick i sommar från Eskils till div 1 laget Vittsjö).


Detta var samma Husie som vi förlorade i onsdags i DM semifinalen. Visserligen förlorade vi med 4-1 men jag tycker det var en jämn match. Husie var bättre på att avsluta bara. När vi reducerade till 2-1 i andra och desutom hade några frilägen var vi nära att skrälla... Att sedan Husie gör två mål på slutet när vi trycker på kan vi leva med. 


Kommer vi upp i detta spel och tempo i resten av division 3 matcherna kommer det att gå bra...


Alltså: På Husies laguppställning på damfakta står bara 10 namn uppställda. Viserligen har Husie spelarbrist man spelade väl inte med 10 bara?

Av Christer - 7 september 2008 00:14

Tove skrev att hennes lag var rankade 15;e. Jag ville ta reda på mer vad det betydde så jag konsulterade min expert i USA (Terez alltså).


"Jennie forsokte forklara hela College divisionerna och sånt for mig något förvirat kan jag ju säga. Toves lag var rankade 15 i landet men de var tydligen bara div 2 lag då men de olika divisionerna har olika landsrankningar och vissa div 1 lag kan vara sämre än några div 2 lag
rankingen är  bland div 2 lagen eftersom de är ett div 2 college
så hon sa att hon trodde ett lag som är 15 i div 2 formodligen skulle hamna någonstans i mitten bland div 1 lagen för om man är ett div 1 lag eller div 2 eller 3 beror inte bara på hur bra man är utan mer på hur stor skolan är och hur mycket pengar skolan har men de största skolorna ar oftast de som har bäst lag men det kan finnas mindre skolor med mycket pengar men som inte är så bra till exempel Denver som vi var och kolla pa de brukade vara div 3 for de är en liten skola men nu har de fått mycket pengar så nu är de div 1 men de är fortfarande inte så bra som många av de andra div 1 lagen. Sen är varje division uppdelad i olika ligor och efter säsongen går man vidare till Playoffs men ett div 2 lag kan aldrig möta ett div 1 lag i playoffs utan de har olika... "


Verkar ju inte precis lätt att hålla reda på vem som egentligen vinner...

Av Christer - 7 september 2008 00:04

Både F93 och F94 hakade på B-laget och tog segrar idag. F93 besegrade Kvarnby på bortaplan med 2-0 (Trots en sargad trupp med skador och sjukdom kämpade man till sig tre poäng. Bra gjort). F94 besegrade Stattena med 4-0. Redan i morgon spelar F94 igen. En toppmatch mot Sjöbo där vi hoppas på minst en pinne så vi behåller andraplatsen i Skåneserien.

Men kanske viktigast idag seger för F99 mot Munka. Vet inte riktigt vad det blev, men Matilda Waldt höll nollan i Eskilsmålet...

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards