Alla inlägg den 19 september 2008

Av Christer - 19 september 2008 10:47

Direkt efter B-laget var det så dags för A att möta Hässleholms IF. En seger skulle innebära serieledning! Uppladdningen till match var verkligen inte perfekt. Sedan tidigare visste vi att Rebecca Johansson (på landslagsuppdrag) och målvakt Emmie Lundqvist (skadad, dock utmärkt ersatt av Maria jönsson) var borta. Sanne Lindhardt var fotskadad efter en hård smäll i matchen mot Bromölla och skulle testa. Desutom anmälde sig Mia Karlsson, Samantha Trossling och Oliva Hoppe förkylda på matchdagen.


Någon har tidigare sagt till mig att jag skriver för mycket och sätter fokus på de som är borta. Inte alls. Det är naturligt att folk är borta pga sjukdom och skador. Det som jag vill säga med denna uppräkning är att vad det är kanon att ha spelare som då kommer in i stället och gör kanonjobb samtidigt som de som e friska tar i ännu litet mer och absolut inte viker ner sig. Det var nämligen det som behövdes i denna match.


Hässleholm gjorde nämligen en mycket bra match. Tabellläget gjorde ju att det gällde mycket för dem och de visade dem. Men vi är starka! Vi ville vinna denna matchen och Frida Liljekvist fixade målet som så till att vi gjorde det. Målet var efteråt lite omdiskuterat bland annat i Norra Skåne (läs här). Men Rebecca Jönsson som var framme vid mållinjen när backen rensade hävdar att den var "ett par" decimeter inne så det var rätt dömt av domaren, som dock var en bit bort från situationen, det ska erkännas.


Bra insats igen av laget - nu är vi i serieledning! Det kommer två tuffa matcher till vi ska ta för att kunna behålla den. Men vi ska ge det allt...


Nu hinner jag inte skriva mer - ska iväg och träna...

Av Christer - 19 september 2008 10:17

Mycket att göra igår hindrade mig från att skriva om onsdagens matcher. Vi spelade ju båda A och B samma dag efter att ett antal flyttningar ställt till det (påminn mig om att inte gå med på några flyttningar nästa år).


Först spelade B-laget mot Kvidinge. Samlingen innan match gick mycket ut på taktik och inställning. Vi hade förlorat för inte så länge sedan mot Kvidinge med 9-3 så det krävdes skärpning. Idagens match fanns inte heller Avbytarna från A med eftersom de skulle spela strax efter. Desutom eftersom vi hade mycket sjukdom var flera som kanske normalt spelar B uppflyttade till A så det var det upp till bevis för ett ungt lag.


Det var en utmaning som de verkligen svarade upp till. Vi hade en ganska tydligt matchplan. Inte bara hur vi skulle ta bort motståndarnas bäste ur spelet utan även hur vi skulle ligga i positioner både defensivt och offensivt. Matchplanen genomfördes till 100%. Spelarna stod verkligen upp och leverade på sin allra högsta nivå, allihopa på en gång, disiplinerat och samtidigt med en härlig vilja. Jag är riktigt imponerad av genomförandet. 


Vi tog direkt i matchen ledningen med 1-0 vilket visade att idag fanns viljan och sedan var vi i förarsätet hela tiden även om Kvidinge kvitterade till 1-1. Vi vann till slut med 5-3. Målen kom genom Frida Karlsson 2, Carolin Brink, Filippa Karlsson och Malin Ullerholm. Men jag måste även nämna Frida Bertilsson som var riktigt stark upp på topp samt Sasha "plåstret" Knezevic som tog bort Kvidinges "Kanga" väldigt bra. (Så bra det nu är möjligt. Ingen stoppar Kanga helt, hon gjorde förstås ett mål).


Massor av beröm till dagens B-lag. Ni visade att det finns mycket att bygga vidare på...Nu är vi helt klara för att behålla vår plats i fyran, med två matcher kvar.


Bilder från matchen, som vanligt tagna av Janne Larsson.




Windows Live Spaces
Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards