Alla inlägg den 8 september 2008

Av Christer - 8 september 2008 20:57


Vi står inför en mycket svår match i morgon. Vi tar emot Wä i en match som tillhör omgång 12. Det blir en svår nöt att knäcka. Wå har gått på bra under augusti. Senast slog man Bromölla med 10-0! Det har bara blivit en förlust och det mot Glimåkra. En match man ledde med 2-0 innan Glimåkra vände till 3-2. Sedan uppehållet har Wä 24-7 i målskillnad, målglatt värre. Under motsvarande period har vi 3-0. (Ingen av lagen har mött Häljarp). Se där en viss skillnad. Wä ligger nu 6 poäng efter oss (en match mer spelad). Samtidigt ligger pressen på ändå Wä. I praktiken måste de vinna (i varje fall ta poäng) annars är det nog så att kvalplatsen är borta för dem.


På dagens träning gnuggade vi detaljer. En i var ände av plan. Vad det var får jag väl återkomma till i matchreferatet då vi får se om det lyckats.

Annars har vi lite bekymmer igen med skador och sjukdomar. Martina Ejehag är fortfarande borta. Dessutom tillkommer att Emmie skadat foten så Maria Jönsson gör tillfällig comeback i målet. Cajsa Wellander har en förkylning som det avgörs först i morgon om hon kan spela. Som tur är ser det ut som de övriga förkylningarna har lagt sig och de är fitt för fight.


Trots problemen som gör att vi kanske måste möblera runt lite i försvaret igen känns det faktiskt tryggt. Stämningen är god och alla vet vad de ska göra (oavsett var man spelar). Framförallt framåt är konkurrensen hård, så det gäller att ligga i och visa att man vill ha startplatsen...


Av Christer - 8 september 2008 11:42

För första gången har jag blivit taggad i en Facebook-bild! Ännu ett bevis på att man fortfarande finns till.


Att man står med ryggen till och är nästan helt skymd av "Dimman" får man ta.


Av Christer - 8 september 2008 10:27

Som många hört är Veberöds AIF uteslutna ur division 2 efter att man för drygt en vecka sedan lämnade WO till Falkenberg för att man inte fått ihop lag. Kan man bli utesluten redan efter en WO? Ja det blir man i en förbundsserie som tvåan är.


I en Skåneserie, trean och neråt gäller andra regler. Det går att lämna två WO och uteslutning sker först vid den tredje. Så har t ex Häljarp hitills lämnat två WO i dIv 3N (mot Bromälla och Hässleholm), Harlyckan två WO i div 4NV (Wormo och Västra Karup) och Husie två WO i div 4S (Hardeberga och team Sandby).


Man kan teoretiskt få vara kvar även i förbundsserie efter en WO, men då krävs förmildrande omständigheter. Att spelare är skadade och sjuka, som i Veberöds fall, räknas tydligen inte som förmildrande eftersom man fått avslag på den överklagan man gjort av uteslutningen.


I tvåan var det Böljan som "tjänade" på uteslutningen genom att man fick ordentligt häng på HDFF som nu har platsen ovanför nedflyttningsstrecket. Böljan hade en oavgjord mot Veberöd, medan HDFF hade vunnit. Böljan "tjänade" alltså två poäng. Efter att Böljan igår besegrat Skurup med 4-1 är ställningen mellan lagen

       
Helsingborgs DFF    14   3   4   7   -11   13
IF Böjan                 13   2   4   7   -12   10

Böljan har Södra Sandby och Falkenberg borta, medan HDFF har Derome borta innan lagen möts på Harlyckan i sista omgången den 27 september. En spännande avslutning, men ändå fortfarande med fördel HDFF. Derome  är överkomligt för HDFF som är med i de flesta matcher, senast klarade man 2-2 mot toppjagande Falkenberg. Hemmamatch i sista kan också fälla ovgörande. IF Böljan har bara klarat 2 bortapoäng hittils på hela säsongen, 2-2 mot SKurup och överraskande 0-0 mot Halmia. 



                              
Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards