Alla inlägg under maj 2007

Av Christer - 13 maj 2007 09:53

Jag vet inte när Harlyckans match startar idag. Jag skrev 11.00 i förra inläget. Så står det på Skåneboll. Men det står 13 i tidningen. Hmm!?

Vi börjar 14 i alla fall. 


Av Christer - 13 maj 2007 01:25

HDFF ångar på. 3-1 i toppmötet mot Hässleholms IF imponerar. Ser fram emot Bert’s analys av matchen. Segrar redan mot Wä och HIF och 15-1 i målskillnad. Snart bara Råå som kan haka på.

Råå som vann med 1-0 borta mot Wä. Ännu inte hört något från matchen, men Therese Svensson gjorde målet. Jepp, Therese nyss hemkommen från USA gör en träning på torsdagen och går sedan in och fortsätter där hon var innan hon åkte över. Målskytt och matchvinnare för Råå. Råå kan absolut hota HDFF. Den 10 juni möts lagen på Harlyckan.

I tvåan inte helt oväntade resultat. Att Malmö slår Tölö (3-0) är väl som det ska vara. Vången - Böljan 0-0 var inte bra för något av lagen som nu parkerar i botten. Norvalla – Södra Sandby var den mest svårtippade, men det verkar som Norvalla nu kommit igång och tagit fram sin div 1 erfarenhet. Seger med 3-2 gör att laget ligger tvåa efter suveräna Malmö.

I morgon möts Kanga och Jessica N. Kvidinge möter Wormo. Tyvärr samtidigt som vi spelar B match så det missar man tyvärr. Heja båda två! På Harlyckan är det toppmatch i fyran kl. 11 när ettan Harlyckan möter tvåan Häljarp. Föresten ser det inte bra ut för Kullabygden, sist i fyran med fyra förluster.

I Ettan vann Kristianstad sin fjärde raka (ett mål av Frida Pettersson). Kan Stattena verkligen haka på i toppen när man på tisdag möter Jitex borta? Sjöbo tog poäng igen och har inte förlorat i ännu, starkt och för mig överraskande. Husie förlorade igen. 2-11 i målskillnad och 0 poäng. Lite kriskänsla. Men okey det har varit mot Kristianstad, Jitex, Mallbacken och Öster. Ingen lätt start men man hade nog räknat med betydligt bättre resultat.

I den andra tvåan vann våra långvariga antagonister Vittsjö igen och toppar tabellen. Seger med 6-4 och fyra mål av Emma Sjödahl. Tyvärr förlorade Älmhult trots mål av Jennie W.

Ja det var väl allt för i kväll.  
cu i morgon. Först lite koll på Harlyckan – Häljarp, sedan kl. 14.00 när B-laget tar sin första seger mot IFK Hässleholm.

Av Christer - 13 maj 2007 00:17

Efter att ha genomlidigt schlagerfestivalen och hört (på radion) Canada enkelt slå Sverige i hockeyn så känns det nu bättre efter  den snöpliga poängförlusten mot Falkenberg.

Vi spelade riktigt bra, årets bästa spel långa stunder. Visserligen darrig inledning första kvarten men sedan allt bättre. Det var märkligt att domaren lagt till 3 minuter. Där vara inte en enda skadesituation som stoppade spelet och tre minuter för bara byten var att ta i. Men så är det...

Denna gång försökte vi hålla kylan och hålla lugn i spelet även i slutfasen trots jättepress från Falkenberg och det kändes verkligen skit att de fick in kvitteringen i 93 minuten.

Men fortfarande obesegrade och en fjärdeplats i tabellen känns ok. 

Nu kommer kanske den svåraste matchen hitills när Norvalla besöker oss till helgen. Norvalla har kommit igång ordentligt nu. Seger mot Sandby sist.

Det gäller att få stop på Camilla Otterdahl som gjorde 3 mot Sandby.

Detta blir den första A-lags match som jag missar sedan jag kom till Eskilsminne. Det känns lite konstigt men jag ska på min systers brölopp och får säkert kul där också. Men det hänger på om jag får positiva rapporter från Helsingborg. So girls, make me proud!

Av Christer - 12 maj 2007 20:18

shit - shit - shit - shit

Av Christer - 12 maj 2007 09:41

Eftersom omröstningen igår slutade med att precis 50% tyckte jag skulle gå på fotboll så la jag till min egen utslagsröst. Det blev Råå - Eket 2-2. Match med blandade insater. Några gånger trevligt passningsspel men efterhand allt fler långbollar. Men nu hinns det inte skriva mer, dags att dra iväg och förbereda dagens borta match mot Falkenberg.


Så här slutade omröstningen:

Vilken match ska jag gå på i kväll ?
Båstad-Vormo2  0 %
Svalöv-Kullabygden 0 %
Råå U-Eket 25 %
Billesholm2-Kvidinge2 0 %
F92:2 - Hjärnarp  6.3 %
Södra-Högaborg  18.8 %
Nån annan match! 0 %
Stanna hemma och diska  50 %
 16 personer hann rösta

Av Christer - 11 maj 2007 18:27

till beslut om det blir fotbollsmatch i kväll eller stanna hemma. En kommentar säger att det ser kört ut, men jag tolkar resultatet som om 50% vill att jag ska se en match. Det är bara frågan om vilken.

Så en röst till... Så är jag på väg. Men skynda er..

Av Christer - 11 maj 2007 18:23

I morgon spelar a-laget borta mot Falkenbergs FF. Falkenberg är ett lag som vi varit jämna mot de senaste åren. Förra året kom laget 6;a i serien, dvs. platsen över oss i tabellen.
Borta spelade vi 2-2  där vi kom igen i slutet av matchen efter att legat under med 2-0 men Sanne och Moa såg till att vi kom ikapp. Hemmamatchen slutade 0-0.

2005 var placeringarna de omvända. Vi sexa och Falkenberg sjua. Matchpoängen delades även detta är, men nu med vars en hemmaseger. På Harlyckan vann vi med 3-1 efter 2 mål av Lina och ett av Moa. Borta förlorade vi med 0-2.

Falkenberg har inlett bra i år. Två vinster mot Vången och Halmia, men senast förlust mot Södra Sandby med 1-0. Vi måste förbereda oss på en tuff och fysisk match. Enligt rapporterna har det varit hårda bataljer de motståndarna spelat i år och det har blivit en del gula kort.

Vassast i Falkenberg är väl som vanligt systrarna Bengtsson. Där speciellt Jenny nu får axla en tung mantel, efter att laget tappat sin speciella målskytt Angelica Johansson (35 mål 05-06) till Byttorp. Nyförvärvet Linnea Andersson (17) är en lovande forward, men har väl en bit kvar att lära innan hon kan ta Angelicas roll.

Vi tror på en jämn kamp, men där vi själva måste nå en högre nivå än senaste bortamatchen mot Böljan. Vi sätter ordinarie lag på banan där Martina Ejehag är tillbaka på bänken efter sin fotledsskada.

Av Christer - 11 maj 2007 17:24

Vadå - stanna hemma och diska (Omröstningen). Snälla, det är ju fredag.

Hjälp till lite nu. Ni har en timme på er. Rösta på!

Ovido - Quiz & Flashcards