Alla inlägg under maj 2007

Av Christer - 11 maj 2007 10:38

Lite beslutsångest inför kvällens val av underhållning.

Dra ända till Båstad för Båstad – Vormo 2.  (div. 5)  Nja, Jessica N lär väl inte spela i andralaget.
Svalöv – Kullabygden (div. 4). Här finns en del duktiga spelare.
Råå U – Eket (div. 4). Närmast. Länge sedan man så Eket. Kanske skulle överraska Städe.
Billesholm 2 – Kvidinge 2 (div. 5). Lite för mycket B-lag va? Men Alex kanske är där :-)
Eskils F92-2 spelar borta i Hjärnarp? – Hm, skulle hellre se dem i Skåneserie match.

För inte ska jag väl gå på herrmatch? Södra – Högaborg (div. 2)

Hjälp mig välja. Rösta i omröstningen till höger!

Av Christer - 11 maj 2007 01:21

... i Eurovision Song Contest.

Det var vad jag ägnade kvällen åt. (Trots att visa tjatar att jag ska blogga, skriva matchreferat och annat). Det är inte precis favoritmusik eller det mest spännande jag vet, men ändå på något märkligt sätt rätt så kul att se vad som de olika länderna presterar. Sen måste man ju se det så att man vet vad det snackas om. På jobbet kan plötsligt någon säga rätt ut i rummet ”Vad hette nu Rumäniens bidrag föra året?” och då ska man ju kunna svara… Ja vadå? (svar längst ned).

Men fy vad dåligt det mesta är. Eller kan man säga det? Det är väl ändå framröstat av några som tycker det är bra? Vad vet jag? Men inte hade jag många rätt i vilka som skulle gå vidare.

Ungerns försök till blueskänsla tyckte jag var bäst
Serbiens sånginsats inte så dum
Turkiet hade väl hitkänsla

Men övriga sju..
Bulgarien – fräcka trummor, men de glömde att man bör kunna sjunga.
Lettland – fräcka hattar…
Vitryssland – ja, de lär väl spela den på Rix FM
Makedonien, Slovenien, Georgien, Moldavien – vilka var nu det?

Vet ni varför jag inte lyssnar på RixFM föresten?
Reklamen gör ju sitt till, det är irriterande, men när de påannonserar, ”nu blir det 11 låtar i rad med det bästa just nu – Måns Zelmerlöv , Martin Stenmark, Magnus Carlsson och Sebastian …” Bäst just nu? Det är inte möjligt!

Bäst just nu* är Big Weels med Tori Amos

*Just nu alltså – i morgon är det nåt annat..

Just det Rumänien. Det var förstås Tornero som sjöngs av Mihai Traistariu (blev 4;a).

Av Christer - 11 maj 2007 00:26


Nu när jag äntligen tänkte skriva några inlägg på bloggen så dök det upp ett stort pop-up fönster som meddelade att i natt stänger bloggen för tekniskt underhåll. Typiskt...

Så om det inte kommer nåt mer efter detta så är det inte mitt fel. Jag försökte i alla fall... 

Av Christer - 5 maj 2007 00:11

B-laget hade på fredagkvällen en svår bortamatch mot ditills fullpoängaren Hässleholms IF. Vi visste att det skulle bli väldigt svårt att ta poäng men bestämde oss för att kriga om saken.

Och det gjorde vi mycket bra. För första gången i år visade laget den rätta inställningen till att löpa och jobba. Hjälpta av en defensiv taktik lyckades vi rädda hem ena poängen genom att spela 0-0.

Delvis pga vår skadedrabbade trupp, möblerade vi om i laget och spelade denna match med en 4-5-1 uppställning. Uppgiften var att göra det svårt för Hässleholms duktiga innermittfält och minimera antalet bollar fram till deras forward som före denna match gjort 13 mål på två matcher.

På de tre innermittfältsplatserna turades 4 smurfar om att jobba och även om man ibland slet sitt hår över haltande positionsspel så slutade de aldrig springa och gjorde på så sätt det svårt, nästan omöjligt för Hässleholmarna att bygga upp spelet. Anna, Mia, Matti och Julle visade vad spring i benen kan betyda. Och hade vi haft stegräknare på yttermittfältarna Helena och Felle så hade det varit rekordtal. Mycket jobb här också.

Bakom fanns baklinjen som idag var svåra att passera, tuffa och resoluta, hindrade Walle och My de flesta genombrottsförsök i mitten. Och att komma runt på kanterna, förbi Frida K eller Emma var idag omöjligt.

Malin och Frida K, som turades om på topp, hade det av naturliga skäl svårare att ensamma ta sig förbi Hässleholmförsvaret. Malin hade ett par "nästanläge" men fick inte riktig träff i skottögonblicken.

Våra chanser stod i stället Anna D för som hade kanonläge på en hörna, men nickade strax utanför och Felle som kom fri två minuter kvar. Hon tog sig in i straffområdet och jagad beslöt hon sig för snabbt avslut, men vänsterskottet satt inte denna gång.

Hässleholm hade alltså det mesta av spelet, men i första fick vi igång en del fina kombinationer som resulterade i kontringslägen. I andra halvlek blev Hässleholmstrycket tyngre och efterhand blev det nödvändigt med en hel del rensningar.

Hässleholmschanser då? Jo det fanns några stycken. Oftast fick de dock skjuta från långt avstånd och det vållade inget problem. Men de smet igenom tre-fyra gånger men det gick inte att passera Eva idag. 

Målvakts-Eva har varit genomgående bästa spelare i B-laget hitills i år. Inget undantag idag. Underbara utrusningar stoppade effektivt de genombrott Hässleholm hade. Vi "vann" en poäng idag, och vi gjorde oss förtjänta av den genom hårt jobb.

Läs här vad Hässleholm skriver om matchen. Här finns också matchbilder.

Av Christer - 2 maj 2007 15:41

Vi har ju några trevliga tjejer i laget som ursprungligen kommer från andra orter i Sverige men numera bor här i Helsingborg.

Jag tjatar på dem att de inte får säga "att de ska åka hem" när de ska besöka sin födelsestad. Deras hem är här nu. Åk gärna och hälsa på föräldar och vänner men kom sedan "hem" till Helsingborg.

Nu måste jag införa en ny regel och detta är viktigare. Man får från och med nu inte längre hålla på sitt ursprungliga favoritlag i fotboll oavsett varifrån man kommer. Det håller inte att vi infödda tvingas genomlida "dagen efter träning" dvs dagen efter HIF har spelat, och då stöta på glädjestrålande spelare som svänger sig med "Fan va gött att Elfsborg vann igår", "Djurgååårn, Djurgåårn" eller "Himlen är blå, tack vare HBK"

Nä, nu lider vi gemensamt allihopa !

PS Detta gäller ledare oxå!

Ovido - Quiz & Flashcards