Alla inlägg under september 2008

Av Christer - 7 september 2008 00:14

Tove skrev att hennes lag var rankade 15;e. Jag ville ta reda på mer vad det betydde så jag konsulterade min expert i USA (Terez alltså).


"Jennie forsokte forklara hela College divisionerna och sånt for mig något förvirat kan jag ju säga. Toves lag var rankade 15 i landet men de var tydligen bara div 2 lag då men de olika divisionerna har olika landsrankningar och vissa div 1 lag kan vara sämre än några div 2 lag
rankingen är  bland div 2 lagen eftersom de är ett div 2 college
så hon sa att hon trodde ett lag som är 15 i div 2 formodligen skulle hamna någonstans i mitten bland div 1 lagen för om man är ett div 1 lag eller div 2 eller 3 beror inte bara på hur bra man är utan mer på hur stor skolan är och hur mycket pengar skolan har men de största skolorna ar oftast de som har bäst lag men det kan finnas mindre skolor med mycket pengar men som inte är så bra till exempel Denver som vi var och kolla pa de brukade vara div 3 for de är en liten skola men nu har de fått mycket pengar så nu är de div 1 men de är fortfarande inte så bra som många av de andra div 1 lagen. Sen är varje division uppdelad i olika ligor och efter säsongen går man vidare till Playoffs men ett div 2 lag kan aldrig möta ett div 1 lag i playoffs utan de har olika... "


Verkar ju inte precis lätt att hålla reda på vem som egentligen vinner...

Av Christer - 7 september 2008 00:04

Både F93 och F94 hakade på B-laget och tog segrar idag. F93 besegrade Kvarnby på bortaplan med 2-0 (Trots en sargad trupp med skador och sjukdom kämpade man till sig tre poäng. Bra gjort). F94 besegrade Stattena med 4-0. Redan i morgon spelar F94 igen. En toppmatch mot Sjöbo där vi hoppas på minst en pinne så vi behåller andraplatsen i Skåneserien.

Men kanske viktigast idag seger för F99 mot Munka. Vet inte riktigt vad det blev, men Matilda Waldt höll nollan i Eskilsmålet...

Av Christer - 6 september 2008 23:57

Ni läser väl Tobe Erikssons blogg som fotbollsproffs i USA. För proffs får man ju kalla det när man har så här soft schema på college...


Måndag, onsdag
9.30 - 10.50 Psykologi
12.30 - 13.50 Musik

Tisdag, torsdag
8.00 - 9.20 Art
11.00 - 12.20 Geologi
12.30 - 3.00 Geologi laboration (endast tisdag)

Fredag
LEDIG


Adressen till bloggen: http://tavv.blogg.se/

Av Christer - 6 september 2008 23:05

Jag och Lasse tog en tur ner till Bunkeflo för att kolla toppmatchen i södra tren mellan Limhamn/Bunkeflo och Vången. Matchen slutar rättvist 3-1 till LB07 som de heter nu. Vången är en tänkbar motståndare i ett eventuellt kval till tvåan. Men vi går fortfarande för serieseger, tro inget annat. Just nu är vi visserligen 9 poäng efter Glimåkra, men två färre spelade matcher så sköter vi oss så är det 3 poäng. Vi räknar också kallt med att Vittsjö ger oss en hjälpande hand och besegrar Glimåkra i nästa omgång och då ska vi vara före på målskillnad.


Skulle det inte gå står kvalplatsen mellan oss och Wä, så vår match på tisdag blir viktig. Wä är nu sex poäng efter. Men de tvålade till Bromölla med hela 10-0 idag så nu har de tom bättre målskillnad än vi, så inget är avgjort.


Däremot försatte nog Osby sin chans på kvalplatsen genom att spela oavgjort 4-4 mot Bluebirds idag. I stället har faktiskt Råå kommit igång och är nu också bara 6 poäng efter oss. Men de har spelat två matcher mer så det ska inte gå, eller?


Bluebirds är involverade i en tätt kamp med Hässleholm om kvalplatsen för att undvika nedflyttning. Kan gå hur som helst. De ska mötas inbördes. Desutom ska vi möta båda så kanske inverkar vi på hur det slutar. 

Av Christer - 6 september 2008 22:11

B laget tog sig över kvalstrecket genom seger mot Billesholm med 2-0 samtidigt som Bjärelaget förlorade mot Västra Karup. Vi ligger nu på samma poäng och vi möts i nästa omgång så det blir ju en väldigt viktig match. Jag missade första halvlek av vår match eftersom jag var på spionresa (se annat inlägg), men det jag såg av andra så var det Eskils som skapade de flesta chanserna. Maria Jönsson gjorde 1-0 på en formidabel frispark och starx efter följde Sanne Lindhardt efter med att brösta (!) in bollen på Bex fina inlägg. Men det höll på att bli jobbigt när Billes fick en horribelt dömd straff (efter en lätt skuldertackling av Ludde). Men vikarierande målvakt Annica "Dudek" Leo sprattlade ordentligt på linjen och klistrade straffen.


Annars var det skönt att se att vi börjar få ordning på försvarsspelet i B-laget, vilket ju varit vårt problem i höst. Vi har fått kalla in vår "försvarsexpert" Patrik "putte" Nilsson som nu kompletterar med kloka instruktioner.


Här  bilder från matche, som vanligt signerade Janne Larsson:



 

Av Christer - 5 september 2008 23:55

Vad har hänt? Ingenting eller massor. Stort och smått. Glatt och trist. Livet har rullat på men här har intet förekommit som synes. Några av er där ute har efterlyst några rader och just idag föll andan på igen. Men man är väl bortglömd och de ihopsamlade läsarna är sprida för vinden och har övergått till intressantare rader...

Sommaren har varit full av aktivitet - ibland har det varit jobbigt, mycket att göra och speciellt med sådant som kräver en massa funderande och tänkande och då har mitt huvud (även om det inte är särskilt litet) en tendens att bli fullt. Så fullt att det tar på inspirationen och blockerar ibland för det kreativa. En liten del kanske beror på mycket fotboll, men det mesta på annat som jobb och framtid, förhandlingar och möten...

Nåja här kommer en liten resume av det viktigaste....

Åhus Beachsoccer: Vi ställde upp med ett lag i en bechsoccer-turnering i Åhus. 10 tjejer tyckte det lät kul och vi tog åstad. Jag hängde på. En ny erfarenhet, men en kul sådan. Själva fotbollsspelandet började inte så bra... Vi spelade för mycket fotboll så vi förlorade. Det visade sig nämligen snart (vilket mer erfarna lag visste) att överdrivet passande och kombinerande är inte något man ska ta till i sanden. Nej här gäller upp med bollen och avsluta.

Vi trodde nog vi skulle vara bra och ta hem gruppen. Speciellt när vi kollade motståndarna i förväg. Fjärödsmåla, Östergård, Hasslö. FC Ös och Hasslarp. Det ska väl inte vara någon match för ett division 2 lag (konstigt vi känner oss som ett sånt fortfarande ett halvt år efter vi åkte ut tvåan :-). I stället började det med 0-0, 1-5 (!) och 2-2. Inga vinnartakter här precis.

Nu var goda råd dyra  - vad göra? Jo jag tog och körde hem till Helsingborg och lät tjejerna klara sig bäst de ville. Resultat: Segrar 3-0 och 2-0. Andra plats i gruppen och vidare till kvartsfinal i A-slutspel som skulle spelas dagen efter. Nu fattades dock ännu ett ödestiget beslut. Jag åkte tillbaka till Åhus! Även om tjejerna höll masken och kämpade in i det sista i kvartsfinalen kunde de inte förhindra att min dåliga karma spred sig till domaren som, när det var fem sekunder kvar av matchen, fick för sig att blåsa straff för en närkamp som det förekommit 10 st av under ordinarie tid. Tablå och förlust 3-2.
Men det var en trevlig upplevelse och alla hade rätt kul. Det blir nog återvändo nästa sommar. Fast Samantha skadade sig förstås...

Gothia Cup: Åttonde året i rad blev det resa upp till Gothia, Det var ett F17 lag som spelade i år. Ett väldigt blandad sådant med spelare från A-lag, B-lag och J-lag. Inte särskilt samspelt och vana vid varandra. Det var Göran Bengtsson som hade hand om laget, men jag kunde förstås inte låta bli att lägga mig i, speciellt inte eftersom det gick ganska bra...

Vi satte målet till A-slutspel vilket kändes realistiskt när vi såg lottningen. Åkers IF borde besegras, Brommapojkarna är nog för svåra och sedan ETV från Hamburg och med tyska lag vet man ju inte, kan vara både fågel och fisk. När jag och Göran kollade in tyskorna såg vi att det var mer åt fisk och när vi i första matchen besegrade Åkers med 3-0 var i praktiken A-slutspel klart. Sedan väntade Brommapojkarna och det blev en tuff match men vi höll spelet förvånansvärt bra uppe. Matchen slutade 0-0 trots Brommaflickornas fysiska överlägsenhet. Mycket bra av oss. Nu fanns chansen till gruppseger, med då skulle tyskorna besegras med mer än tio mål. Vi mäktade "bara" med 6-0.
Tvåa i gruppen och nu väntade gruppvinnaren i grupp 5 - Umeå IK. Jag och Göran hade varit och kollat på dem i en match och de imponerade, speciellt deras mittback var oerhört dominant. Det kändes väldigt svårt men fokusen i laget var stor och alla var inställda på kamp. Vi hade poängterat att hålla ihop laget och vara noga i försvarsspelet. Det var vi också, men lite överraskande även för oss själva, var vi också det laget som hade bäst fart framåt. Det var en mycket bra match! Hela gänget, oavsett om man kunde kalla sig A-lagsspelare eller J-lagsspelare gör en jättestrong insats. Vi var bästa laget. Men det blev 0-0 i full tid.
Vi bytte målvakt. Rebecca J ersatte Moa, något vi pratat om i förväg. Moa räddade föresten matchen till oss i slutet av ordinarie tid med en svettig räddning uppe i högra hörnet efter ett mäktigt skott av nämnda mittback. Vad orättvist om matchen slutat där.   
 Nu blev det straffläggning. Vi är i ledningen i början, men Umeå kommer ifatt. Lika efter 5 straffar och slut på planerade straffskyttar. (inte riktigt - Mia K var förberedd på att ta sjätte). Becky räddade deras sjätte straff och Mia satte sin till enormt jubel från den ganska stora åskådarskaran.
Det var inte utan att man fick lite vibbar av 2005 (när vårt F17 gick till A-final).
Nu gick det inte så. I nästa match var IFK Nyköping för starka. Eller jag tror den mentala urladdning vi gjort mot Umeå tog ut sin rätt så vi hade inga krafter kvar. Nyköping vann rättvist utan att vi hade en riktig chans.
Men vi kan vara mycket nöjda med denna insats. Det finns nog faktiskt lika mycket talang i detta lag som 2005 laget, men med skillnaden att det var ett lag  där många spelat mycket ihop och på det viset var lite starkare och mer erfarna.

Eskilscupen: är nu ett jätteevenemang som kräver stora insatser av föreningens ledare, spelare, ungdomar och föräldrar. Men det är också en jättefest för hela stan (och det kan utvecklas mycket ännu. Inte nödvändigtvis bli större. Att vara andra eller tredje (vilket det nu är) största cup i Sverige duger gott). För egen del innebär cupen ca 14 dagars intensivt (heltids-) arbete (utöver många möten och förberedelser hela våren). Min uppgift är att se till att tävlingen flyter på med resultat och rapportering så att alla lag vet var de ska spela nästa match. Speciellt viktigt i söndagens komplicerade slutspel i A, B, C och D-grupper. I år fungerade det kanon! Jag tror inte vi kan göra det snabbare. Resultaten var oftast ute på webben inom en timme från matchstart. Dvs 15-20 minuter efter matchens slut. Visst några förseningar fanns det, men det berodde oftast på matchförseningar... Dataprogrammet fungerade mycket bättre i år. (Har lyckats trimma in det hyfsat nu :-). Och sedan kanonhjälp av Anders och Moa Eriksson och Emma Persson. Jaja Tove var väl där också nån timme...
Det trista med cupen för min del är att jag inte ser nåt av den... Man sitter inne i klubbstugan 06-22 omgiven av datorer och resultaten visslar förbi 3-2, 0-5, 1-1, 2-6, 4-0... Till slut blir det bara siffror och man har ingen koll på vem som spelare och hur det egentligen går. Men, men det är 1.800 matcher som spelas och ska registreras och det är svårt att engagera sig i alla dem.

Folk i rörelse: Det blev en del rörelse i spelartruppen under sommaren. Matti Härner är utlånad till Stattena BB. Båda Vicky Gehrke och Lina Larsson har flyttat till Hässleholm och representerar numera Vittsjö GIK. Moa Eriksson kom hem från USA, hjälpte oss i några matcher, men sedan blev det Uppsala och studier. Lina Olofsson som vi lånade från Vittsjö i våras som B-lagsmålvakt har varit upptagen av sina studier och inte kunnat vara med i höst. Till oss har kommit Emilia Svensson från Råå och Frida Velin från Harlyckan. Om Moa, Vicky och Lina har jag mycket att berätta, de har följt mig många år under min Eskilssesjour. Men det blir inte nu (kanske inom kort). Lycka till i era nya omgivningar...

Division 3. Vi ångar på ganska hyfsat i trean. Tyvärr lyckades vi inte klå Glimåkra på bortaplan utan matchen slutade 0-0. En jämn och bra match från båda lagen och vi hade tryck sista kvarten men kunde inte avgöra. Nu är vi tre poäng efter Glimåkra, men med den säkerhet Glimåkra visar upp så tror jag inte de tappar det. Men vi sätter vårt hopp till att Vittsjö ska nagga dem den 14 september...  
Vi behöver några poäng till för att behålla andraplatsen som ju ger en kvalchans till tvåan.
Matcherna i höst i supersammandrag: Vittsjö hemma 1-0 (Revansch för vårförlusten och tycker det är rättvis seger med tanke på att vi är bättre i andra halvlek efter en jämn första. Vårt mål föregicks av att vi får frispark på en hands som dock inte var solklar). Råå borta 1-0. Jag var i Stockholm och missade matchen. Rapporterna både från motståndare och egna led säger dock att vi ska vara glada för den segern. Råå var nog värda poängen.... Men nu har vi kanske flytet vi saknade ifjol. Oversholm borta: 1-0. Oxå rättvist, borde varit nåt mål större. Som synes inte lika mycket framåt som under våren. Men tätt, tätt bakåt. Fyra nollor på rad! Emmie närmar sig coachentopp :-)

Landslagslirare: Grattis till Rebecca Johansson som dels vunnit cup kommunal med Skånelaget, dels varit iväg och spelat dubbellandskamp mot Norge. I oktober är Becky kallad till landslagsläger för att försöka ta en plats i laget som ska spela EM senare i höst. Vad som jag tycker är extra intressant är att Becky är den fjärde landslagsspelaren i årskullarna 89-92 som är sprungen ur Eskilsminnes flickverksamhet. Ska banne mig göra en undersökning och se om det är någon mer än storklubbar som LDB och liknade som har samma facit.

Idag: Var en dålig dag för HDFF. Inte av egen förskyllan dock. Veberöds AIF lämnade i veckan WO till Falkenberg och sådant får man inte göra i förbundsserier som tvåan är. Veberöd uteslöts ur serien idag. Det betydde att Böljan under strecket tjänade in två poäng på HDFF och är nu bara fem poäng efter med en match mindre spelad. Vinner Böljan den så kan sista omgångens möte mellan Böljan och HDFF bli helt avgörande för vem som klarar sog kvar. Det spetsar till sig...

Imorgon: Bär det av till Limhamn för spionresa och matchen Limnhamn-Vången som kan vara tänkbara kvalmotståndare om det skulle bli kval. Dessutom är det dags för B-laget att vända den dåliga trenden med illa försvarspel i fyran och klättra över strecket.

Såja: Då var man igång med skrivandet. Återstår att se om det håller i sig. Så länge vi vinner så.....

PS: Kan inte låta bli att vara imponerad av Stattena IF. Det märks ingen avmattning i formen och laget tar säkra poäng match efter match.


PPS: Semester undrar kanske någon... Någon sådan har inte synts till ännu. Men den 22 oktober bär det iväg till USA för att hälsa på Terez i Charlotte NC. Jag längtar! 


 

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards