Alla inlägg den 21 augusti 2007

Av Christer - 21 augusti 2007 16:27

Jag har fått flera frågor om vad som hänt LDB U. Frågan ställs ju eftersom laget som var obesgrade under våren plötsligt förlorat mot två bottenlag. 0-1 mot Husie och senast hela 1-5 mot Böljan. Extra intressant i min omgivning eftersom det är konkurrenter till oss som nu fått för många, oväntade poäng.

Svarat är framförallt att det skett många förändningar i LDB U truppen.

Tre duktiga spelare har försvunnit helt. Antonia Göransson har gått till BK Skold i Danmark och LIsa Gustavsson till Ålands United. Maria Schönbeck har flyttat till USA. I stället har man flyttat upp Linnea Katra (f -93) och Beatrice Cederholm (f -92). Naturligtvis en kraftig försvagning. Desutom är det nog så att disktrikslag samlingar och landslagssamlingar (t ex Emelie Erlandsson och Cecilia Kotte) påverkat hur man matchar truppen. 

Jag har inte sett LDB's trupp mot Böljan men jämför man den startelva som man hade i förlustmatchen mot Husie så var det bara tre spelare kvar i startelvan jämfört mot det lag man ställde upp med i vår förlustmatch (2-5) precis innan uppehållet. Ser man på namnen så har ett antal landslagsspelare t ex danska Nana Johansen ersatts av betydligt yngre förmågor i de från F16 laget upplyfta 92-93 or. Naturligtvis en stor skillnad.

Men så är det bara. Det tillhör spelets regler och LDB gör sitt med det lag man har tillgängligt för tillfället. Oturen ser ut att kunna drabba oss i år. Till helgen spelar LDB mot Tölö i ännu en för oss viktig match. Vill det sig illa ställer den nya lagsammansättningen till det för LDB även här och då har alla våra konkurrenter i botten tagit "extrapoäng"

 Själva möter vi LDB i seriens sista match och då är chansen (risken) större att Patrik och övriga i LDB gänget fått ordning på lagsammansättningen och det blir tuffare för oss. Men inget att göra - bäst att säkra kontraktet innan dess.


Ovido - Quiz & Flashcards