Alla inlägg den 27 augusti 2007

Av Christer - 27 augusti 2007 23:20

Upptäkte att jag inte skrivit sedan i tisdags. Den allra största orsaken till det är säkert helgens båda matcher där både A och B-laget förlorade med uddamålet. Speciellt A-lagsmatchen var frusterande där vi igen (vilken gång i ordningen?) släppte in ett mål i slutminuterna. 2-3 i 87;e minuten.

Vi talade om det på träningen idag. Vi känner oss fortfarande som så mycket bättre än vad tabellen säger. De flesta matcher har spelet fungerat. För lite mål kanske på de chanser vi skapar men det som gått galet är förstås alla sista-minuterna mål vi släppt. För att illustrera läget kan vi se på matcherna mot Falkenberg och Halmia.

Halmia ligger tvåa i tabellen på 27 poäng, 16 fler än vi. Hemmamatchen mot Halmia slutar 1-1 efter att Halmia lyckats kvittera i 88 minuten genom en hörna direkt i mål. Borta mot Halmia förlorar vi 2-3 efter att haft ledningen och först släppt kvittering i 82;a och sedan avgörande målet i 87 minuten.

Falkenberg ligger trea med 15 poäng fler än vi. Borta mot Falkenberg leder vi i 90 minuter för att på övertid tappa till oavgjort. Också nu hemma där vi förlorade genom mål i 87 minuten. Så nära är vi alltså topplagen i serien!

Bara på dessa 4 matcher kunde vi haft minst 6, kanske 8 poäng mer om vi undvikit 6 trista slutminuter. Jag har "roat" mig med att gå igenom alla matcher i år och om vi - hypotetiskt - spelat 2x40 minuter i stället så hade vi tagit 11 poäng mer än nu. Tabelltoppen hade kunnat vara: <br>

Norvalla 30p <br>

Halmia 23p <br>

Falkenberg 23p <br>

Eskilsminne 22p <br>

Så mycket trevligare eller hur. Ja, jag förstår att detta betyder ingenting och är bara hypotetiska teorier, men det sätter ändå fingret på vår säsong hitills. För detta kan fortfarande brytas. Vi kan ta de poäng som behövs. Norvalla borta på söndag är jättesvårt men vi kan ta poäng där och vi kan vinna resten. Vi knyter nävarna och har lovat att kämpa ordentligt för att bevisa vad vi kan. 

 

Av Christer - 27 augusti 2007 00:00

Till vår redan digra skadelista anmälde sig också Samantha Trossling i och med att hon fick en kraftig fotledsstukning i söndagsmatchen mot Falkenberg. Även Mia Karlsson är på skadelistan sedan en vecka tillbaka med knäproblem. Sedan tidigare finns ju Sanne Lindhart (korsband), Rebecka Jönsson (korsband), Josefin Berglin (korsband, menisk), Ida Sönner (knä, menisk?), Belinda Heidnert (korsband), Linda Persson (rygg) på långtidsskadelistan.

Därtill lägger vi för studier och a pair avflyttade Moa Eriksson, Ylva Landgren och Helene Modie och konstaterar att truppen decimerats avsevärt under säsongen. För att hantera detta har vi lyft upp en del U-spelare till A-truppen, samtidigt som en del F92-tjejer också tränar med A/B truppen. 

Det finns ett visst hopp om att Samantha ska kunna spela på söndag mot Norvalla, dock knappast Mia även om en undersökning på torsdag får ge svar på det.

På söndag kommer vi även att sakna Annica Leo som är avstängd efter 3 varningar.  


Ovido - Quiz & Flashcards