Alla inlägg under januari 2008

Av Christer - 11 januari 2008 23:41

.. men jag kunde inte låta bli att köra ner till Södra Sandby för att kolla på F92 i Sandbycupen. Mycket annat jag borde göra som jag ligger efter med, men....

Hade bra koll på speltiderna så jag drog iväg i lämplig tid. Hade dock inte koll på bensinmätaren och upptäckte jag behövde köra in och tanka. Den missplaneringen gjorde att jag missade första matchen och kom precis när den tog slut. Såg de två följande: Först 3-3 mot Kullabygden sedan 4-0 mot Lund. Bra insats i båda matcherna. Kullabygden är bra och kan gå hela vägen (finalen spelas om en timme). Baserat på de matcher jag såg är det en gåta att första matchen mot Torn förlorades med 2-3 (den jag missade) och därmed var Eskils utslagna trots de bra matcherna. Synd. Tror nog de kunnat komma några steg till om det inte varit för misräkingen i första matchen.  Antar att det fanns lite nervositet med i bilden. Laget hade 3 93;or med och det var nog första gången flera spelade ihop och då tar det ju lite tid att komma rätt. 

Men som sagt, tjejerna ska vara nöjda med insatsen i de två sista gruppspelsmatcherna. Brink och Hoppe dominerade i Eskilslaget.

Nej nu får jag väl jobba lite så jag kommer ifatt. Men inte för länge, måste vila till i morgon. Då e det fest hos Putte och Milla. Det kräver en strong insats det oxå. 


Av Christer - 7 januari 2008 00:37

F90/91 -tvåa

F92 - etta

F94 - etta och tvåa

F96 - etta

gött... 

Av Christer - 7 januari 2008 00:32

att våra seriemotståndare Wä förstärkt med några spelare, bland annat från Sjöbo. Nån som kan bekräfta?

Av Christer - 6 januari 2008 23:28

• Vittsjö förstärker med Malin Bornander från Kristianstad DFF. Malin kommer ursprungligen från Osby, och gick via IFK Hässleholm till Kristianstad 2006 och var då ordinarie i backlinjen. I fjol hade Malin skadeproblem och fick därför litet svårare att ta en plats i startelvan men jag tror att detta är en perfekt förstärkning för Vittsjö inför div 1 spelet. 

• HDFF har spelat cup igen. Trea i Eslövscupen efter att Åsa Nileskog - igen - avgjort i matchen om tredjepris. Sjöbo vann finalen mot Husie med 2-1.

• Wormo i Landskrona har fått nya tränare. Mikael Elgström, som i fjol förde upp Häljarp från fyran till trean tar över tillsammans med Filip Bernardo.

Av Christer - 6 januari 2008 22:54

Ännu en final i Helsingborgsmästerskapet idag. Eskil F94:1 mot Eskils F94:2.

Flera tyckte att det blev lite avslaget - och ja visst båda lagen visste hur de skulle spela för att skära bort anfallsvägarna - och inte visade så mycket bra spel. Men jag såg det inte så, jag såg många bra spelare på plan samtidigt och därför var det svårt att glänsa för de som gjort det mot lite enklare motstånd. Jag är ju inte så fokuserad på resultatet nu, utan tänker förstås mer på vad de kan göra om några år :-). Och i den aspekten är jag mer än nöjd. 

Referat behöver jag inte skriva. HD's duger aldeles bra. Läs det här  

Av Christer - 6 januari 2008 22:36

Flickor 92 spelade sin final i Helsingborgsmästerskapet. Leif Wiberg ledde laget tillsammans med Stefan Johansson och det var inte första gången laget var i final. Men ingen seger tidigare. Detta var Leifs sista match som huvudledare för laget och det var ju en perfekt avslutning på den eran att ta hem HM-guldet. För matchen slutade med 2-1 seger. Underläge 0-1 vändes till seger mycket tack vare kontrollerat spel som inte tillät motståndarna Stattena att dominera. Segermålet till 2-1 var en delikates. Cajsa Welander passar en lång boll längs kanten till Rebecca Johansson som skarvar in till Elinor LIndberg som behärskat placerar bollen i mål.

Leif slutar nu som sagt som huvudledare för F92 laget som han lett i tio år. I fortsättningen koncentrerar Leif sig på sitt pojklag P95 men vi är säkra att han ibland dyker upp när "hans tjejer" har träningar och match även i fortsättningen. Hela F92 blir som jag tidigare berättat Dam U och då blir det Rasko Jovanovic och Göran Bengtsson som ansvarar. Stefan Johansson flyttar upp till A-laget och blir assisterande tränare.

HDs referat av matchen 

Av Christer - 6 januari 2008 22:08

har till stora delar spenderats på Nyårssaluten. den stora innefotbollsturneringen i Helsingborg. Det var flera år sedan jag såg så mycket av saluten. Brukar ha en massa annat, men i år var jag där alla dagarna. Även om jag hade lite sovmorgon idag och inte anlände förren till middag. Fick se Eskils herrar slå ut Olympia matchens sista sekunder.

Det är lite långsamt tempo. Inte i matcherna. Men mellan. Så här sista dagen speciellt med en lång paus innan finalmatcherna. Där hade man fått plats med HM-finalen för Damer. 

Påarp vann både knattar och Senior. 

Av Christer - 3 januari 2008 22:38

Nej det lyckades inte för vårt F90 lag att vinna dagens HM final som spelades inför ca 2.000 personer på IH. Det blev förlust med 1-2 och det som skilde var väl at Stattena var lite tuffare i sin avslutningslägen. Frågan är om inte vi hade fler avslut på mål men många avslut gick på målvakten.

Vid ställningen 0-2 gjorde vi ett målvaktsbyte och satte Anna Dimic i mål så att vi skulle kunna spela lite offensivare. Det gjorde vi också och lyckades reducera till 1-2 men det ville sig intemed kvittering trots ett bra vollyläge i slutsekunderna.

Efteråt banar jag mig själv att jag inte manade fram Anna (som målvakt) längre fram i plan så vi får det riktiga trycket. Kom på det bara sista minuten. Vi hade kanske kunnat sätta mer tryck. Mycket man ska tänka på!

Men vi måste ha en absolut toppdag för att slå Stattena och det hade vi inte helt. Överlag så var nog båda lagen lite sämre än vid mötet i gruppspelsmatchen (som också slutade 1-2). Men ofta är väl finaler det.

Men ändå godkänt med finalplats igen. Vi missade i fjol med äldsta flicklaget. Men nu var vi igen där vi hör hemma och vi spelade en jänm final.

Nu håller vi tummarna för F96 i morgon, F92 på lördag och F94 på söndag. 

PS. Nu är jag nog uppe i vart fall 8 kanske t.o.m 10 finalförluster i ungdoms-HM. Minns speciellt 4 år i rad med F88. Får nog sluta med det. Men jag har vunnit några oxå :-) 

Ovido - Quiz & Flashcards