Alla inlägg den 3 maj 2008

Av Christer - 3 maj 2008 23:52

Sett till resultatet var det bra jag valde bort Vittsjö - Falköping idag. Vittsjö åkte dit med 2-5 i hemmapremiären. Sett till statistiken verkar det som Vittsjö även i denna matchen, liksom i premiärmatchen, hade svårt att komma igång. Underläge 0-3 efter 30 minuter och så är förstås dagen förstörd.


Desto mer sprudlade det tydligen i den andra matchen som valdes bort (och då menar jag inte HIF). Billeholm spelade tdligen bättre än i förra veckans match mot Harlyckan och vann i dag mot Bjärelaget med 6-0. Lise-Lotte Bengtsson har gjort 6 mål på två matcher för Billesholm. Undrar hur många som har med henne iHD-tävlingen Coachen?


I går lurade Vittsjö Vä på poäng när lagen mötes i Vä i trean. Vittsjös B-lag hämtade upp 1-3 underläge till 3-3. Helsingborgstjejen Sara Pedersen stod för ett mål och en målgivande passning för Vittsjö. Vi sänder ett tack för det. Alltid bra när konkurrenterna delar på poängen. 


Men mer hjälp blev det inte i trean. Glimåkra slog programenligt Bromölla med 3-1 och Osby gick segrande ur mötet med Hässleholms IF med 2-1. 



Av Christer - 3 maj 2008 23:25

HDFF möte Skurup på Harlyckan. Liksom i Stattena matchen gjorde inte hemmalaget någon toppmatch. Man var t ex inte lika bra som i förra hemmamatchen mot Halmia. Men HDFF hade ett bättre passningsspel än Skurup och det räckte gott och väl idag. HDFF vann med 2-0 vilket även här var rättvist. Lite öppnare fotboll än Stattena matchen men inte heller här fanns det så många chanser. De som fanns tillhörde HDFF. Skurup kunde inte hota särskilt mycket. Dåligt passningsspel och inte mycket löpningar heller.

1-0 kommer efter ett inte allt för märkvärdigt långskot av Tess Hamark som dock målvakten fummlar in.

Inte heller andra halvlek bjuder på så mycket skönlir, även om HDFF är det klart bättre laget. När sedan Skurup i sin jakt på kvittering går över till 3-4-3 säkrar HDFF segern. Det blir jättehål i Skurup försvaret och nu kom möligheterna för HDFF. Flera chanser fanns innan Hanna Gutafzelius sprang på en boll medan hela Skurup försvaret stod och tittade på och Hanna rundande målvakten för ett enkelt mål.

HDFF tog sina första poäng denna division 2 sejouren och ligger nu precis över nedflyttningsstrecket. Jag tror det finns möjligheter att behålla den platsen. Skurup och Veberöd bör man enkelt hålla efter sig. Sedan beror det kanske på hur Derome får ihop det. Derome som idag överraskande slog Halmia med 1-0.

Av Christer - 3 maj 2008 22:13

Så har jag hämtat lite krafter till att sammanfatta dagen.

Dagen började ganska tidigt och innehöll morgontur med hunden, en tur till svärmor och hämtade saker som skulle kastas och körde dessa till tippen. En runda till Väla och köpan plantjord och sedan klippa gräset. När allt detta var gjort tyckte jag att jag förtjänade lite avkoppling och följde naturligtvis mina läsares råd och begav mig till matchen Stattena - Qbik (23,3% av rösterna).

Fick se en match som mest innefattade spel på mitten och med ganska få chanser till något av lagen. Sattena var för det mesta det något bättre laget, lite kvickare, lite bestämdare, lite smartare. Därför var det rättvist med 1-0 seger. Målet var dock ingen självklarhet. QBIKs målvakt gör en utrusning och rensar bort en djupledboll. Men rensningen hamnar hos Caroline Pettersson som snabbt uppfattar situationen och lobbskjuter i mål från långt avstånd. Inte heller i andra halvlek händer mycket. QBIK's anfall var andefattigt med forwards som sprang för sent, för långsamt och fel. Och var de på gång någon gång så var Stattenas Josefin Wiksell (för dagen bästa SIF-are) på plats i mittförsvaret och rensade. QBIK envisades också att anfalla nästan hundraprocentigt på sin vänstersida. Det var så tydligt att Stattenas tränare Thomas Persson bytte ut sin vänstermittfältare Elin Borg och sätta in Sofia Nilsson som högermittfältare utan att för den skull flytta över någon annan till vänster. Det bekymrade dock inte QBIK som fortsatte anfalla på samma sida. Har man en taktik så har man...

SIFs seger kändes inte hotad trots att det bara var ett måls skillnad. Det var först i allra sista minuterna som QBIK hade sin största farlighet när bollen stöttes precis utanför stolpen.

Isabell Hammarbäck fick en smäll på handleden i samband med att hon föll. Efter omlindning försökte hon spela ett tag men fick ge upp i 40 minuten för att ta sin intill lasarettet för att undersöka armen. Hoppas det inte var något allvarligare.


Ovido - Quiz & Flashcards