Alla inlägg den 14 maj 2008

Av Christer - 14 maj 2008 23:24

Nu fortsätter vi toppa tabellen på våra 13 poäng. Men vi får inte slå oss till ro på nåt sätt.

Råå bortabesegrade Bromölla med 3-0 efter mål av Tove Wallin, Sandra Lennung, Anna Backlund. Wä vände sin negativa trend och slog Hässleholm med 2-0. (Julia Molin, Veronika Persson) och hakar på. Och framförallt Glimåkra har bara spelat tre matcher och har en nolla i förlustkolumnen och är därför egentligen bäst hitills. Glimåkra möter Stattena borta på fredag. Man får ta sig dit och heja på de blå. Fast då hakar de ju på toppen.

Long way to go...

Av Christer - 14 maj 2008 22:53

Idag satt (nästan) allt som det skulle. Eskils Dam visade upp ett härligt spel när Ovesholm besegrades med 5-1.

Vet faktiskt inte hur det ska kunna beskrivas utan att ta till överord. Vi spelade mycket bra och då med betoning på spelade. Passningspelet idag var lysande. Vi hade en mängd kombinationer där bara passningarna satt på ett tillslag och passa - ny position - få tillbaka upprepades jag vet inte hur många gånger.

Hela laget i dag måste få +++++! Backlinjen säker med en A-lags debuterande Rebecca Ludvig till vänster. Kanske lite, lite, nervös i början, men sen satte hon in en patenterad Ludde-tackling och så var hon inne matchen.

Vilket kreativtet mittfältet visade. Alla var bra, men Leo var kung idag.

Och framme löpte Sara och Samantha hela tiden. Det blev precis så jobbigt för Ovesholms backar som vi ville. 

1-0 genom Samantha som lobbar över målis i friläge, framspelad av Sara.

2-0 genom Sara själv löpte igenom.

3-0 genom Frida L på en underbar passning från Marre mellan mittback - ytterback.

4-0 genom Samantha igen  

4-1 på en mycket snygg Ovesholmfrispark som nickades in.

5-1 genom inhoppare Maria Jönsson efter att Tilda gjort en underbar raid och väggat med Matti. 

I dag njöt de tyvärr inte allt för många åskådarna. Ingen kan ha varit missnöjd med spelet idag.

Och nu är det en liten lucka innan vi möter Glimåkra, så vi kan finslipa lite till. Så kommer Sanne, Rebecca J och Vicky tillbaka och vill ha ett ord med i laget. Nu måste alla fortsätta visa sig på topp för att slås om platserna.

Avslutningsvis ett par ord om Ovesholm. Det kan låta som en enkel seger med 5-1, men jag kan förstå att Ovesholm plockat poäng tidigare. Man gör inte många misstag. Spelar ett solit spel och det finns mycket kapacitet i de enskilda spelarna. Idag är det vårt spel som avgör, inte Ovesholms misstag. Och utan mycket duktige målvakten Hanna Persson hade det blivit fler randiga mål. 

Ovido - Quiz & Flashcards