Alla inlägg den 23 maj 2008

Av Christer - 23 maj 2008 10:23

Det blev en till slut en enkel DM-seger i går mot Uppåkra. 10-1 blev det. Vi spelade som i tidigare DM-matcher med lite kombinerat lag. Men absolut ett starkt sådant. (Man kan säga att det var ungefär 70-30 i A-favör. Hur man nu avgör vilka som är A-spelare eller inte. Alla har ju spelat A matcher förr. Utom målvaktslånet Lina Olofsson som gjorde debut).


Vår vana från de senaste matcherna att ta det lite väl lugnt från början höll i sig även i denna match. För dålig press när de hade bollen och för svåra bollar när vi hade densamma. Vi börjar visserligen med 1-0 av Sanne Lindhardt som i dag fick göra sin första match i år som forward. Men motståndarna fick kvittera strax därefter till 1-1 genom sin kapten Sara Jönsson.


Men ska inte klaga för efterhand så kom vi mer och mer rätt. Började hålla i bollen som vi ska och hittade rätt med passningarna. Som vanligt var det Annica Leo som styrde upp en hel del. Sedan rann målen på. Allt som ofttas var de också skörden av ett bra passningsspel och starka löpningar.

Från kanten gjorde vi den reflektionen hur pass mycket starkare vi är i våra avslut i år jämför med förra året. Hade vi bara avslutat så i fjol så...

Visst lite lättare motstånd men ändå. Det är kvalitet i avsluten. Bästa exemplet på det (och snyggast mål i går). Leo (tror jag) hittar en diagonal löpande Martina Ejehag som får bollen perfekt. Håller farten samtidigt som hon tittar upp, slår ett tidigt, hårt markinlägg som passerar i ytan bakom Uppåkras backlinje mot bortre där Frida Liljekvist löper in och har "bara" att dundra in bollen. Perfekt.


Motståndarna var i flera fall tekniska och bra med bollen, men de hade liten chans att stå emot vår rörlighet. Men både från kanten och våra centrala spelare "beundrade" nr 11 Anna Ekelund för hennes teknik. Flera gånger gjorde hon bort spelare hos oss med lätta bollberöringar. "Hur gjorde hon nu?" Men vi hade bra understöd och kunde ofta vinna bollen i nästa läge.


Målgörare: Frida Liljekvist 2, Annica Leo 2, Sanne Lindhard 2, Sara Ragnarsson , My Nilsson, Matti Härner.


Här följer ett bildpel från matchen - som vanligt signerat Janne Larsson: Lägg speciellt märke till Linas stil vid frilägesräddning!



Ovido - Quiz & Flashcards