Alla inlägg den 17 maj 2008

Av Christer - 17 maj 2008 11:49

Stattenas A-lagstränare Thomas Persson i fredagens HD: Jag vet faktiskt inte om det är vi som varit bra eller vi mött mindre bra motstånd.

Stattenas B-lagstränare Garth Hallström i lördagens HD: Jag är osäker på om vi här mötte seriens bästa lag eller om vi inte kom upp i normal nivå.


Jag såg båda Stattena matcherna och SIF A spelar med stort självförtroende. De flesta spelarna vågar ta initiativ och även om inte Byttorp krävde en toppinsats av Stattena för att det skulle inhämtas en seger verkar det som SIF kan matcha de flesta lag i serien. Åtminstonde så länge självförtroendet blir kvar på hög nivå.


Bluebirds åkte på 3-0 mot Glimåkra. Ett Glimåkra som har en stark centrallinje. Suverän libro i Marielle Möllerberg. Rutinerade innermittfältaren Annika Jönsson och snabba forwarden Frida Jeansson. Så visst är Glimåkra ett av seriens bästa lag, men om man är allra bäst vår väl utvisa sig måndag om två veckor då Glimåkra gästar Harlyckan.

Vi har nu sett laget två gånger och har väl en ganska bra ide om hur man bäst tampas med dem. Men det kommer att bli en högintressant match. 

Noterade från matchen att Stattena målvakten Johanna Nordkvist (f. 92 och tidigare Eskilsspelare) gjorde några enorma räddningar i första halvlek.


Såg för övrigt Glimåkramatchen ihop med Ekis. Från sidlinjen erinrade vi oss några matcher från Mörarpstiden då vi mötte Glimåkra flera gånger i tvåan. Varje gång lika tufft och jämt. Flera av dessa, bland annat 1-1 en gång i Glimåkra, fick vi verkligen kriga för att hålla jämna steg. Ofta kraschade Helen "Hella" Wahlgren i hop med lika tuffa Glimåkra-mittfältare. Sammandrabbningar som slutade på samma sätt att kombatanterna bara reste på sig, kastade en blick på varandra och utan ett ord spelade vidare, för att 4 minuter senare glidtackla in i varandra igen. Lika lugnt brukade det inte vara på ledarbänkarna vid sådana tillfällen.   


Av Christer - 17 maj 2008 11:46

Det kommer fortfarande in enstaka röster i omröstningen till höger om hur det kommer att gå i matchen som spelades i onsdags. Och det är väl tur det. Nu har tron på Eskilsseger i alla fall kravlat sig över 50 procent. 


(Matchen slutade 5-1 till Eskils) 

Av Christer - 17 maj 2008 11:32

Ännu en välbesökt träning, skönt att spelarna nu börjar komma ifatt med skola och annat så att vi ser de flesta på varje träning. Det är en nödvändighet om vi ska klara att ligga i toppen som vi vill. Med stor träningsnärvaro ökar också konkurrensen och det är fler som slås om platserna. Om två och halv vecka kommer Moa Eriksson och Lina Larsson
hem och spetsar förhoppningsvis konkurrensen ännu mer.

Annars var träningen ganska avslappnad med lagom lugna teknikövningar så här dagen efter onsdagsmatchen. 

Men en skandal blev det. Undertecknad hade glömt fixa sedvanlig torsdgasfika. Skyller på att match på onsdagen ruckade rutinerna för mycket så det blev vilse i dagarna. Och inte fanns det nåt kvar av frukt och bullar från matchdagen - det hade T. ätit upp. 

Ovido - Quiz & Flashcards