Alla inlägg under augusti 2007

Av Christer - 13 augusti 2007 15:59

Det är ju på nått sätt lättare att kommentera andra matcher än det egna lagets där man är så känslomässigt engagerad och ofta bara ser matchen från egna perspektivet. Därför kan jag berätta lite om två andra matcher jag hann med att se under veckan. (Fram för fler matcher tisdagar och fredagar, när vi inte har egen träning).

Stattena BB och Hässleholms IF slutade 0-4 och det var inget snack om det resultatet. Även om Stattena hade Issa Hammarbäck (som spelade för att hon var avstängd i a-laget efter 3 varningar) som sin vana trogen slet enormt mycket, hade bluebirds inte mycket att sätta emot. BB hade väl nästan lika ungt lag som vårt b-lag jag beskrev i förra inlägget. Hässleholm spelade på samma sätt som tidigare när man hela tiden försöker sätta bollen i djupet på sina forwards. Det lyckades man bra med.

På fredagen så var det Råå B mot Billesholm i fyran. Nu fick jag se hur Alex hade lyckats med Billes. När jag kom, i mitten av första, stod det redan 2-0 till Billes. Resten av matchen var ett ljusblått tryck mot Billesholm (för övrigt klädda i ny, ganska häftig, svartgul randig dress). Pressen gav utdelning och det blev kvitterat genom två mål av Sofi Hyllen. Det första för övrigt ett kanonskott i krysset från 25 meter. Men Råå gick för seger och tryckte på hela tiden. Det i den milda grad att man glömde jobba hem när Billes fick några chanser i absoluta slutet och i sista minuten fick en något övergiven Anna Tahi i Råå-målet se en retur slås i mål till seger 3-2 för Billes. Billesholm har föryngrats en hel del sedan jag sett dem sist. Visst finns en del av de rutinerade kvar men nu är laget mer mixat och flera unga förmågor visade upp sig. 

Av Christer - 13 augusti 2007 14:43

Det har gått lång tid sedan föregående inlägg. Inte för att veckan varit händelselös utan tvärtom.

Tröttheten efter Eskilscupen var påtalig i måndags. Ett veckoslut med allt för lite sömn satte sina spår när det direkt i måndags var dags att brja arbeta igen. Cupen gick väldigt bra enligt vad jag hör nu efter. Där jag sitter - instängd bakom datorerna i resultatrapporteringen - ser man inte så mycket av vad som händer. Rapporteringen av resultat gick inte perfekt, vi låg väl hyfsatt till den mesta tiden men uppnåde inte vårt mål i fråga om snabbhet med resultaten. Speciellt sista dagen låg vi lite efter. Och trots att vi gjort mycket till i år behöver vi fördela arbetsuppgifter ännu mer i cuporganisationen för att få det att snurra ännu bättre. Förhoppningsvis kan Anders E ta en större del nästa år på min lilla avdelning.

Men det som gjort att veckan inte känts så bra är förstås A-lagets båda förluster. I onsdags 2-3 mot Halmia och i lördags 0-2 mot Böljan.

Mot Halmia gör vi en ganska strong insatts men tappar poäng på samma vis som vi gjort tidigare under säsongen när vi släpper in mål i matchens slutskede. Lördagens drabbning var sämre spelmässigt från vår sida även om vi hade en del lägen att kvittera Böljans 1-0 ledning. Att Nathalie Geeris är tillbaka i Böljan betyder mycket för laget. Hon gjorde det svårt för vår backlinje med sitt rutinerade aggerande i varje situation och fick nästan alltid nåt bra ut ur läget.

Vi ligger nu 4 poäng under nedflyttningsstrecket. Men jag vägrar fortfarande tycka annat än att vi är bättre än så. Kanske naivt men vårt problem är att vi spelar bra mot de bästa lagen och förlorar med uddamålet, sedan spelar vi sämre mot de lag som ligger där nere i kring strecket. Nu gäller det att ta ett jävla tag och samla laget för att kriga till sig de poäng som behövs. På lördag gäller bortmatch mot Vången. Seger där och övriga resultat med oss så är vi fortfarande inom möjligt avstånd till att kravla oss över stecket.

Söndagens B match som resulterade i förlust med hela 0-9 mot HDFF var förstås inte heller roligt. Men i efterhand betyder det inte så mycket. HDFF var oerhört taggade och vann allt närkampsspel mot vårt för dagen extremt unga lag med tre 15 åringar och fem 16 åringar. Det viktigaste är att vi inte låter det påverka självförtroendet utan vågar speladet spel som givit B-laget 10 poäng under våren. Ungefär lika mycket till under hösten och det blir ett mycket bra facit för b-laget.

Mellan matcherna har man så traglat på jobbet och i budgettider  när alla resultat skärskådas är det inte alltid lika muntert.

Ljusglimtar då? Fanns det inga sådana i veckan? Jo då. På lördagförmiddagen såg jag U-laget vända 0-2 underläge till seger mot Stattena U. Det var en strong insats. Men det som glatt mest i veckan är att se de 92;or vi nu plockat upp på seniorträningar och i B- och U-lag. Alla har visat ett härligt go och framförallt ett stort kunnande redan.

Flera av dessa ungdomar har stora möjligheter att nu ta raska och stora kliv i sin utveckling. Ambitionen finns där. 


Av Christer - 1 augusti 2007 01:46

.. från Rebecka Jönsson:


"Nu är det snart dags för operationen. Sen börjar vägen tillbaka. Jag är så sugen på att spela igen o kommer att göra allt för att klara det. Ska kolla lite mer matcher nu också när jag inte jobbar. Ha de gott o hälsa alla. Becks"


Alla är härmed hälsade. Klart att du fixar det Becks! Vi har dig snart tillbaka i träning. Sedan lite go' vinterträning och du går mot en ny vår!

Av Christer - 1 augusti 2007 00:13

En utlåningskarusell som snurrar här under sommaruppehållet känns inte klockren för vår del. Omflyttningarna mellan Malmö och Husie är knappast något som kommer att gynna oss.

Ldb Malmö, vars utvecklingslag ligger suveränt i toppen på vår serie, lånar ut Anna Mörstam och Louise Östman till Husie. Detta bör betyda att Husie U som ligger på nedflyttningsplats i vår tvåa blir starkare och tar fler poäng i höst. Samtidigt kanske Ldb Malmö då blir lite svagare eftersom Malmö A-truppen blir något smalare och inte kan ha A-lirare i U-laget så som de bl a hade i vår förlustmatch mot dem.

Samtidigt tror jag Ldb spelarna kan vara något sletna i början av hösten eftersom det spelats både Gothia Cup och F17 lag-EM under sommaren. Kanske även några spelare deltagit i Dana Cup.

Summa sumarum: Lite läge för de som möter Malmö i början av hösten att kunna knipa poäng. Vi har dem dock i sista omgången i september och drar nog inte nytta av detta läge.

Men Husie lånar ju målvakten Stephanie Öhrström till LDB FC istället för skadade Caroline Jönsson? Helena Ivarsson flyttar då upp i Husie A i söderettan och man får målvaktsproblem i tvåan.

Detta är förviso ett problem för Husie, men min gissning är att när det blir dags för oss att möta Husie i september är "Steff" tillbaka i Husie och en ny målvakt återfinns i Ldb Malmö. Bli inte förvånade om det är en dansk landslagsmålvakt.

Så nej - ingen hjälp att återfinna här inte. Vi får nog göra det själv.


PS. Snålt med tid att blogga nu. Eskilscupen tar resurserna...

Ovido - Quiz & Flashcards