Alla inlägg den 8 september 2007

Av Christer - 8 september 2007 23:54

Kvidinge - Svalöv 6-2. Då är nog Svalöv nästan borta från uppflyttningschansen till 3;an. Sex mål av Kvidinge. Då gjorde nog Kanga minst tre. Jätteviktig match i morgon i denna fyran mellan Wormo och Billesholm om vem som främst ska utmana ledande Häljarp.

Munka - Billesholm 2 i femman: 12-0. Munka behåller ledningen före Klippan. Se fg inlägg.

Måste också nämna Eskils herrar  - Billeholm 5-1. När samtidigt Grevie förlorade mot Förslöv ser det bra ut i kamp om minst kvalplats till fyran. Mattias Hollenstein 2, Mikael Löfving, Samuel Dalesjö, och ett av nyförvärvet Amar Pasovic.


Av Christer - 8 september 2007 23:29

Efter lite övertid i fredags kväll passade det bra att svänga ut till Klippan och kolla matchen Klippan-Kvidinge 2. Trevligt sällskap på läktaren. Bl a då Rebecka J och Ida Olssons (Vittsjö) pappa. 3-0 till Klippan. Bäst tyckte jag Melissa Nuhic var. Inte bara för två mål utan även för tekniskt och bra kantspel. Resultatet gör att det fortfarande är hård kamp i femman mellan Klippan och Munka om serieseger. Avslutade med lite småsnack med tränarna Tommy (Kvidinge) och Ulf (Klippan). Som sagt en trevlig kväll i Klippan.

Av Christer - 8 september 2007 19:56

HDFF van den svåra bortamatchen mot Osby i trean med 2-0. Tydligen en jämn tuff match och kanske med en del upphetsning bredvid plan oxå. Det slår mig att HDFF bara släpt in 7 mål i årets serie. Ska det bli den starka deffensiven som avgör vem som vinner 3;an. Men det är Råå som är knapp favorit enl. mina läsare som röstat i omröstning här bredvid.

Stattena förlorade hemma mot Öster med 0-1. Har ingen info därifrån. Men det går lite tyngre för SIF nu. Ganska naturligt att det kommer en svacka för ett så ungt lag på den nivån.

Älmhult förlorade med 1-5 mot Vittsjö. Men Älmhult är fortfarande 3 poäng över nedflyttningsstrecket eftersom Glimåkra oxå förlorade. Vi håller tummarna för er tjejer. Och ett grattis till Vittsjö som nu är klara för kval till ettan. I kvalet möter Vittsjö segraren i vår tvåa (Norvalla trodde vi alla fram till dagens förlust mot Böljan) och segraren i Nordvästra Götaland, troligen Byttorp. Två av tre lag går upp i ettan.

Av Christer - 8 september 2007 19:13

Vårt U-lag slog HDFF;s dito med 5-2 på förmiddagen idag. Länge en jämn tillställning men under sista kvarten gjorde Frida Bertilsson, Angelica Forsberg och Elinor LIndberg tre distinkta avslut och säkrade segern. De två första målen av Matilda Jorme. Bra av vårt U-lag som har haft svåra omständigheter med ont om folk. B-laget som plockar spelare. Jobbigt med sjukdomar och skador och några tuffa förlustmatcher mot topplagen. Men nu ändå uppe på tredje plats i femman efter suveränerna Bjärelaget och Västra Karup. Bra gjort. Beröm också till de 92;or som nu kommit in och stöttar bra i laget.

Och på torsdag blir det ny seger. Då ska nämligen jag coacha laget :-) eftersom Mats är bortrest.


Av Christer - 8 september 2007 18:27

Så fick vi en välförtjänt medgång. Hela 7-0 mot Husie på Harlyckan idag.

OK Husie spelade med A-laget samtidigt och det gjorde att U laget inte var fullt spetsat idag. Men 7-0 är förstås kanonbra. Det lossnade framåt och våra forwards turade om att göra mål: Sam - Lina - Sam - Sara - Sam - Sara - Lina. 

Tre mål alltså av den hårt tejpade Samantha som var tillbaka efter sin fotskada. (Bra tejpat!) Det grävde ett djupt hål i den Trosslingska bonusbörsen. Hela laget är förstås bra en sådan här dag. Men kul också att Josse Berglin gjorde 90 minuter igen efter sin skada. Det var länge sedan. 

Mindre kul är att Frida Liljekvist vred till knät i en sammanstötning med kvarten kvar. Jag befarar att vi har ett ledbandsproblem här. Hoppas att det inte är allt för allvarligt. Undersökning i början av nästa vecka får utvisa det. 

Sedan är det märkligt att vi inte kan få någon hjälp i år av någon annan. Vi brukar ju lita till Halmia i det avseendet, men dom åkte på 4-0 av Södra Sandby (mål av Emelie Stjärnfält i 67, 68, 75 och 79 minuten) och Böljan slog Norvalla med 2-0 (2 mål av Geeris förstås). Det är ju konstigt att topplagen ska förlora mot dem vi jagar.  Nu får vi tro på att Falkenberg tar chansen på tisdag att få häng på kvalplatsen. Om man slår Tölö på tisdag är man bara ett poäng efter Norvalla i toppen. Tar vi poäng mot Sandby nästa vecka (och Tölö bör väl forlora mot Norvalla i den omgången) så är vi inom räckhåll och har själv möjligheten genom att i inbördesmatchen mot Tölö jaga ifatt. Vi kör på det. Dagans match gav oss en kanonstart i den jakten.

PS. Både Sandbys och Böljans förstamål i respektive match var straffar. Säg inte att det var två frilägesutvisningar som gav dem hjälp till dagens 3 poängare. 

Ovido - Quiz & Flashcards