Alla inlägg den 9 september 2007

Av Christer - 9 september 2007 23:42

Under kvällens surfande runt bland (dam-)fotbollsresultat och sådant noterades följande av intresse.


I NV-femman vann Båstad över Hjärnarp med 6-2. Grattis!

Varför detta intresse för Båstad undrar läsaren. Jo för att Båstad-tjejen Emma Bratt nu tränar med oss. Och vi håller alltid på våra vänner oavsett vilket lag de spelar i. Emma låg säkert bakom de flesta målen :-)


Råå hakade på HDFF i toppen på trean. Dock blev det en knapp 2-1 seger över jumbon Sösdala. Och nästa vecka väntar Eskils....


Stattena Bluebirds knep en pinne mot Wä i 0-0 match. SIF-bilagan är nu 6 poäng före vårt B-lag. Kan bli svårt att ta in men vi ska ju mötas inbördes.


Trean i trean, Hässleholms IF, ligger 8 poäng efter. Det är alltså i princip klart att ett Helsingborgslag tar steget upp i tvåan och det andra kvalar. 


IK Wormo vann den viktiga matchen i fyran över Billesholm med 5-2. Ett mål av vår hjältinna Jessica Nilsson. Just nu ligger Wormo på kvalplatsen till 3;an. Men det är tätt. Billesholm, Harlyckan och Svalöv skuggar. Men Jessica! Nu är du ju på väg upp på den nivån du säger att du inte håller för... Hm!?! Du kanske mörkar lite för mycket :-). Men lite tur har ni ju att ni slipper möta Eskils om nu vårt b-lag hamnar på kvalplatsen som det ser ut. Lottningen blev att det blir 8;an i den andra trean: Sjöbotjejerna eller Hallands Nation. Ska i vart fall bli jättespännande och se hur det går i fyran. Man ska inte va för säker, men jag tycker det ser ut som Wormo har något lättare program kvar än konkurrenterna om platsen.


I tvåan blev Ldb-Vången 0-0. Jumbon Vångens 3;e poäng. Ldb går inte bra. Jag fattar egentligen ingenting. Efter somaruppehållet har Malmö raden

6 0 1 5 1-12 1p

Vet inte vilket lag Ldb hade mot Vången, men i 0-4 förlusten mot Halmia förra omgången spelade ändå t ex Cecilia Kotte, Dóra Stefánsdóttir, Nanna Johansen och Emma Herbring från A-truppen. Inte kan det väl hålla i sig till vi möter dem i sista omgången?


Till sist: Grattis till den allsvenska platsen Kristianstad DFF! Speciellt då till våra "Helsingborgs-bekantingar" Frida Pettersson och Erla Arnardottir. 

Av Christer - 9 september 2007 23:04

Så är man åter hemma och på plats framför datorn efter en lång utflykt till Bromölla med B-laget. Det blev förlust 0-3. Ännu en förlust för B-laget alltså men ändå inte allt för illa spelat. Jämt skägg långa stunder, speciellt i andra och vi spelade bra på mittfältet men skapade inte de riktigt heta chanserna.

På grund av många sjukdomar och spelare på jobb fick vi ändra mycket i laguppställningen in i det sista. Den siste spelaren inringd bara timmen innan samling. Således fick Angelica Forsborn och Louise Scholander från U-laget göra div 3 debut och Frida Bertilsson sin första från start. Normale målvakten Eva Johnsson fick spela forward medan U-lagets burväktare Emma Magnusson ställde sig mellan stolparna. Så efter omständigheterna en godkänd insats av laget. Anna Dimic var riktigt bra. 

Nästa vecka väntar Råå IF och då hoppas vi ha fler spelare tillgängliga att välja mellan.  

Ovido - Quiz & Flashcards