Alla inlägg den 29 september 2007

Av Christer - 29 september 2007 23:12

Som de flesta säkert vet blev det HDFF som knep direktplatsen till tvåan. Råå var favoriter i min omröstning härintill men trots 5-0 seger för Råå borta mot Hässleholms IF blev det andraplats i serien eftersom HDFF besegrade Stattena Bluebirds med 1-0. Även i denna match föll HDFFs mål i slutet av matchen. Ca 15 kvar och gjort av Tess Hallmark om min informatör på plats såg rätt. HDFF har i höst avgjort flera jämna matcher i slutet. Den egenskapen gav dem seriesegern. Råå ska nu möta Skurup AIF i kval. Skurup har ett något sämre resultat i sin trea än Råå. 4 förluster mot Råås 3. Men en förlust kom nu i sista omgången när kvalplatsen redan var klar och laget slog seriesegrande Veberöd i båda matcherna. Så det är nog ingen enkel match för Råå.

Annars inte så många viktiga dam-matcher idag. Munka Ljungby slog Kvidinge 2 i femma men här var seriesegern redan klar sedan förra omgången.

Mer då i morgon. Framför allt avgörs om det blir Norvalla eller Halmia som ska kvala till ettan mot bland annat Vittsjö. Desutom avgörs fyran och där spelas om en kvalplats till trean. Wormo ligger klart bäst till med ointaglig målskillnad och möte mot bottenlaget Hittarp så det hjälper nog inte Billesholm eller Svalöv att vinna sina respektive matcher.


Av Christer - 29 september 2007 22:50

... var ingen lyckad Eskilsdag. Herrarna fixade inte kvalplatsen till fyran trots 1-1 mot Kullavägen. Dam B förlorade hela 1-6 mot Sösdala i den för oss betydelselösa matchen. Vi hade redan avsagt oss den kvalplats som B-laget låg på, så för oss gjorde det inget att IFK Hässleholm gick om idag. Det gjorde det bara enklare för Skåneboll när kvalen nu ska sättas ihop. Vårt division 3 lag idag innehöll fyra 92 or varav 2 debutanter och sex 91 or. Kanske inte extremt ungt. Men många har kommit in nu på slutet och är oerfarna på denna nivå så trots att vi stundtals ändå kan spela riktigt bra så kommer misstagen och vi klarar inte att stå emot. Vi hade i dag 3 spelare kvar från matchen mpt Sösdala i våras. Så hårt har skadeläget slagit mot oss. Men talangen är ändå stor bland de som kommer upp. Elinor LIndberg gjorde debut idag och trots naturliga svårigheter med tempot är blicken för spelet och passningspelet riktigt bra. Likaså visar flera andra av de unga att nästa års division 4 spel kommer att vara perfekt steg i utvecklingen. 

I morgon möter A-laget LDB Malmö på konstgräset. Som vanligt är det besvärligt med skadeläget. Förutom långtidsskadorna saknar vi i morgon Vicky Gehrke (lårskada) och Samantha Trossling (stukad fot).  

Av Christer - 29 september 2007 11:29

I eftermiddag spelas många spännande matcher. Störst intresse för mig är för ovanlighetens skull en herrmatch. Eskils herrar möter Kullavägen och för Eskils kan matchresultatet innebära direkt uppflyttning till fyran, en kvalplats till fyran eller fjärdeplats i tabellen vilket innebär femman även nästa år. Kullavägen leder serien så matchen är som sagt direkt avgörande.

Spännande är förstås också aavgörandet i damtrean om det blir HDFF eller Råå som vinner serien.

Inte lika spännande är våra egna matcher. B-laget möter Sösdala och vi ställer upp med 3 målvakter. Tror dock inte att vi ställer alla i buren. Men det spännande med denna match är att ytterligare två 92or gör debut i trean. Elinor Lindberg och Carlotte Loven får chansen denna gång. 

På Söndag möter A-laget LDB på Västergårds konstgräs. Det enda spännande med denna matchen är att vi måste hålla formen uppe tills vi spelar DM-finalen vilket vi hoppas sker snart... 

Ovido - Quiz & Flashcards