Alla inlägg under maj 2008

Av Christer - 14 maj 2008 23:24

Nu fortsätter vi toppa tabellen på våra 13 poäng. Men vi får inte slå oss till ro på nåt sätt.

Råå bortabesegrade Bromölla med 3-0 efter mål av Tove Wallin, Sandra Lennung, Anna Backlund. Wä vände sin negativa trend och slog Hässleholm med 2-0. (Julia Molin, Veronika Persson) och hakar på. Och framförallt Glimåkra har bara spelat tre matcher och har en nolla i förlustkolumnen och är därför egentligen bäst hitills. Glimåkra möter Stattena borta på fredag. Man får ta sig dit och heja på de blå. Fast då hakar de ju på toppen.

Long way to go...

Av Christer - 14 maj 2008 22:53

Idag satt (nästan) allt som det skulle. Eskils Dam visade upp ett härligt spel när Ovesholm besegrades med 5-1.

Vet faktiskt inte hur det ska kunna beskrivas utan att ta till överord. Vi spelade mycket bra och då med betoning på spelade. Passningspelet idag var lysande. Vi hade en mängd kombinationer där bara passningarna satt på ett tillslag och passa - ny position - få tillbaka upprepades jag vet inte hur många gånger.

Hela laget i dag måste få +++++! Backlinjen säker med en A-lags debuterande Rebecca Ludvig till vänster. Kanske lite, lite, nervös i början, men sen satte hon in en patenterad Ludde-tackling och så var hon inne matchen.

Vilket kreativtet mittfältet visade. Alla var bra, men Leo var kung idag.

Och framme löpte Sara och Samantha hela tiden. Det blev precis så jobbigt för Ovesholms backar som vi ville. 

1-0 genom Samantha som lobbar över målis i friläge, framspelad av Sara.

2-0 genom Sara själv löpte igenom.

3-0 genom Frida L på en underbar passning från Marre mellan mittback - ytterback.

4-0 genom Samantha igen  

4-1 på en mycket snygg Ovesholmfrispark som nickades in.

5-1 genom inhoppare Maria Jönsson efter att Tilda gjort en underbar raid och väggat med Matti. 

I dag njöt de tyvärr inte allt för många åskådarna. Ingen kan ha varit missnöjd med spelet idag.

Och nu är det en liten lucka innan vi möter Glimåkra, så vi kan finslipa lite till. Så kommer Sanne, Rebecca J och Vicky tillbaka och vill ha ett ord med i laget. Nu måste alla fortsätta visa sig på topp för att slås om platserna.

Avslutningsvis ett par ord om Ovesholm. Det kan låta som en enkel seger med 5-1, men jag kan förstå att Ovesholm plockat poäng tidigare. Man gör inte många misstag. Spelar ett solit spel och det finns mycket kapacitet i de enskilda spelarna. Idag är det vårt spel som avgör, inte Ovesholms misstag. Och utan mycket duktige målvakten Hanna Persson hade det blivit fler randiga mål. 

Av Christer - 13 maj 2008 08:54

Här testar jag hur det funkar med att bädda in bildspel från Spaces. Bilderna är från Alexander-Eskilsminne och tagna av den utmärkte Janne Larsson.



Av Christer - 12 maj 2008 22:33

En bra träning idag efter söndagens förlust. Nästan hela truppen på plats förutom några som jobbade och bra snack och intensitet i övningarna. Revanschlustan är på plats. Avslutade med fullplansspel och båda lagen lyckades producera mål så det såg bra ut.

Det behövs eftersom vi möter ett mycket försvars-skickligt Ovesholm på onsdag.


Vi kommer att vara utan Rebecca Johansson som spelar med skånelaget. Annars i stort sätt samma lag som spelade mot Vittsjö. Smurfarna (Cajsa och Ludde) gjorde det så bra att de är med igen. Oklart om Sanne kommer hinner bli frisk. Vi avvaktar och ser. Anna Dimic har besvär med sin fot, men vi hoppas tejpning hjälper.


Våra aktier har tydligen sjunkit efter förlusten. För någon vecka sedan röstade läsarna att vi skulle vinna serien. Just nu är ställningen att 50% tror att vi torskar mot Ovesholm. Upp till bevis...

Av Christer - 12 maj 2008 15:36

Nu har jag svalnat tillräckligt mycket efter gårdagens förlust att det går att skriva om det. Inte för att det fanns något att vara upprörd över i samband med matchen. Men var bara så trött och nedstämd igår.


Vi har inte lyckats riktigt på bortaplan i år ännu. Wä 0-0 Hässleholm 3-1 och Vittsjö 0-2. Det är väl ingen katastrof med 4 av nio bortapoäng men det är lite mindre än vad jag hoppats på och spelet har inte heller flyttit på lika bra borta som hemma. Vi har varit segare på bortaplan och inte haft det go' vi haft hemma hitills.


I går var där inget att skylla på. Vi kom fram i tid och föreberedelserna fungerade som de skulle. Men när matchen satte igång var det Vittsjö som var starkare, tuffare och snabbare. Det röda laget var taggade inför dagens uppgift. Efter att ha underpresterat de första 25 minuterna jobbade vi alltmer oss in i matchen och det jämnades ut. Men då hade Vittsjö tagit ledningen med 1-0 på en hörna där vi var för passiva.


Resten av första och hela andra är det ett ganska jämnt spel. En match i ett ganska högt tempo och med en hel del omställningsfotboll från båda lagen. Men vi skapar inte så många chanser. Vittsjä sätter hela tiden press på våra bollhållare och de blir inte mycket tid. När vi blir pressade har vi inte förmågan att hitt vägvinnande sätt att ta oss fram. Det blir en hel del på chans. Våra innemittfältare Annica och Marre slet och löpte mycket men det var Vittsjös motsvarnde Madeleine och Emma (Eket-tjejen Salomonsson var riktigt duktig) som fick dominera. Kanske hade de bättre understöd i sitt jobb än vad våra fick.


Med 10 kvar gör så Vittsjö 2-0 på skott från staffområdes linjen efter en upprullning. Inget att säga om det. Som sagt lyckades vi inte skapa så många chanser och Vittsjö unga målvakt var på vakt och fångade allt som rann igenom. Sett i efterhand skulle vi nog skjutit mer, men vi var hela tiden stressade och pressade. I stället hade nog Vittsjö fler målchanser. Emmie gjorde någon riktigt bra räddning. Det var först i sista minuterna som vi träffade stolpen på ett skott från Matilda.

 Vittsjö vinner rättvist. Vi kom inte upp i full kapacitet på hela laget vilket är nödvändigt för att slå de bättre lagen i denna serie.


Nu får vi samla ihop oss till onsdag då det är match igen. Denna gång mot Ovesholm. Det blir också en tuff match. Kanske har Ovesholm ett av seriens bästa försvar, i vart fall en riktigt duktig målvakt. Så det krävs skärpa om vi ska behålla vår position i toppen av tabellen.

Av Christer - 12 maj 2008 10:00

Inatt kl 05.09 fick min vän och kollega Patrik Nilsson och hans Camilla en dotter till. Eftersom detta var ett sms-meddelande från en man till en annan har jag ingen aning om saker som vikt, längd och sådant.

Stort grattis i alla fall.


PS. För den oinvigde är Patrik Nilsson fd tränare och numera talangutvecklare i Eskilsminne DIF.

Av Christer - 10 maj 2008 18:37

Hela dagen idag på Sofiero med att parkera bilar som Eskils Dam gör varje år när det är blomsterutställningar. Inte så mycket bilar i år dock. Så ingen fotboll idag.

Hemkommen så blir det förstås att via telefon, internet och annan kommunikation försöka få reda på vad som hänt där ute...


Söderettan DAM

Falköping - Stattena 0-3

Imponerande resultat må jag säga. Inget verkar rubba Stattena, inte heller Issas skada. " mål av Carolin Pettersson och ett av Terese Pettersson

Vittsjö - Öster 4-3

Första Vittsjösegern i ettan. Men 0-1 efter 3 minuter så trodde kanske många det skulle gå som de två tidigare matcherna. Men Emma Sjödal ligger bakom segern med 3 mål och Erik Petersson gör det fjärde.


Div 2 Sydvästra

Södra Sandby - Helsingborgs DFF 0-0

Norvalla - Veberöd 9-1

Skurup- Malmö 1-5 (igår)

Veberöd och Skurups problem fortsätter. Ny HDFF poäng och fyra lag efter i tabellen.


Div 3 Norra

Råå - Häljarp 5-2

Glimåkra - Osby x-x (nån som vet)

Oversholm - Vä 3-0

Lite överraskande tätt mellan Råå och Häljarp kanske, men man kan inte ösa in mål på begäran och Häljarp har sökert tätat igen lite efter förra helgen.

Vä överraskar negativt. Men enligt uppgift krigade Oversholm sig till segern och hade desutom ett bra försvar och suverän målvakt i Hanna Persson.

Nu börjar Oversholm drömma om serieledning, Vi får se på onsdag om försvaret kan stå emot inte bara en vindsnabb forwards som Vä kanske har (i Veronica Vera Persson) utan en tre, fyra blå/gul randiga diton.


Div 4 NV

Eket - Billesholm 0-4

Tredje raka för Alex tjejer. 2 nya mål av skyttedrottning Tott

Eskilsminne - Kvidinge

Som tidigare meddelat inställd. Kvidinge fick ej ihop lag.


Div 4 Mellersta

Lunds BK - Uppåkra 2-2

Oavgjort för våra kommande DM motståndare Uppåkra. En poäng på två matcher. 


Av Christer - 9 maj 2008 22:23

.. svischade förbi i mitt RSS-flöde: "Lindqvist tränar Kropps damer..."

Vem är Lindqvist? Och hur i Helsike får Kropps GIF ihop ett damlag? Där finns väl bara ett herrlag i sjuan hann jag tänka innan förnuftet kom tillbaka och jag kollade närmare. Det visade sig vara Kroppskultur i Handbollsallsvenskan som får ny tränare.  Allt e tydligen inte fotboll...


Ovido - Quiz & Flashcards