Alla inlägg under september 2007

Av Christer - 14 september 2007 10:37

I dagens Helsingborgs Dagblad sammanfattade situationen inför slutspurten i de olika serierna. För Eskilsmine DAM stod det bland annat att vi tappat tolv spelare sedan seriestart. Det är förvisso rätt, men det såg lite drastiskt ut så i tryck. Mer rätt beskrivande vore väl att säga att vi just nu saknar 12 spelare mot vad vi hade att tillgå vid seriestart. Illa nog. Men de allra flesta är nog tillbaka vid ett eller annat tillfälle. Så här ser det ut:


På skadelistan: Sanne Lindhardt, Josefin Berglin, Rebecka Jönsson, Mia Karlsson, Frida Liljekvist, Ida Sönner, Belinda Heidnert.
Studier och aupair jobb: Moa Eriksson (USA), Ylva Landgren (Spanien), Emma Persson (England), Helena Modie (Linköping)
Time out: Caroline Ahlbäck
 

Av Christer - 12 september 2007 16:30

... körde jag Rebecca och Rebecca (F92) till Skånelagsträning i Klagshamn. Hela träningen var bra och både två skötte sig fint och var aktiva och framåt, vilket ju krävs för att man ska ta sig in i slutgiltiga Skåne-laget.

Men jävlar var det var mygg där. Hur man klarar att träna där alltid och ännu värre stå bredvid som tränare fattar jag inte. Det blir en träning till i Klagshamn och om jag åker dit igen så blir det med ett kg myggstift i bagaget.

Nu är det snart träning (A-truppen). Undrar om Lasse tänker låta laget springa lika mycket som de senaste onsdagarna? Innan träningen ska jag pumpa 15 nya bollar. Det behövs nämligen ersätta alla dem som vi tydligen sparkar iväg så långt att vi inte hittar dem. Bättre, tycker jag, att skjuta in i mål så vet vi ju var vi ska leta efter dem.


Av Christer - 11 september 2007 10:40

Många frågor när DM-finalen kommer att gå. Intresset för den matchen är stort.

Men svaret är att det inte är avgjort ännu. Det allra toligaste är att det blir efter sista seriematchen. Både HDFF och vi har viktiga avslutningar i serien och det är svårt att hinna med. 

Av Christer - 11 september 2007 09:13

Det var inte världens bästa måndag igår.

Först stängt på Harlyckan och ut på platån med träningen. Urusala träningsförhållanden för alla lag, men inte känns det som division 2 status att träna på en äng... Trots det god stämning och humöret uppe på spelare och ledare. Bra intensitet och bra (vad nu planen tillät) teknik på övningarna.

Men eländet fortsatte: Vicky fick troligen en bristning i låret och hade riktigt ont. Svårt att säga hur djupt den tog så vila och behandling i veckan får avgöra hur det blir i helgen, men risken finns att vi står utan ännu en mittback i helgen.

Så sist i gårkväll den sista smällen. Tölö vann över Falkenberg. Denna omången när vi tog den 3 poängare vi skulle, så vann de tre lagen närmast över strecket mot de tre topplagen. Otroligt osannolikt men ännu ett tecken på hur svår tvåan är i år. Redan nu står det klart att det krävs mer poäng för att stanna kvar än vad det gjort de senaste 3-4 åren.

Men själv är jag alltid optimist och vet att det är möjligt. Det som är viktigare är att spelarna också gör det och att stämningen, viljan och tron faktiskt är mycket bra trots alla mentala smällar laget fått utstå.

Inga positiva besked då? Jo, Frida L (som vred knät i helgen) kunde redan idag gå för egen maskin utan kryckorna och skadan verkar lindrigare än först befarat. Även Mia Karlsson ar igång och joggade efter sin skada.

Av Christer - 10 september 2007 00:48

Satte mig precis upp i sängen igen. Direkt klarvaken igen kom jag på att jag, slarvigt nog,  glömt rapportera om J-lags seger idag 3-2 borta mot Kvarnby efter att ha vänt 0-2 underläge till seger de sista 20 minuterna. Därmed var andraplatsen i Jun-ettan återtagen efter att ha varit tillfälligt utlånad till Kulladal. Detta sporrar troligen Gregard till att beodra fortsatt fys och fårorna på träningsplan efter start/stopp träning kommer att bli än djupare.


Av Christer - 9 september 2007 23:42

Under kvällens surfande runt bland (dam-)fotbollsresultat och sådant noterades följande av intresse.


I NV-femman vann Båstad över Hjärnarp med 6-2. Grattis!

Varför detta intresse för Båstad undrar läsaren. Jo för att Båstad-tjejen Emma Bratt nu tränar med oss. Och vi håller alltid på våra vänner oavsett vilket lag de spelar i. Emma låg säkert bakom de flesta målen :-)


Råå hakade på HDFF i toppen på trean. Dock blev det en knapp 2-1 seger över jumbon Sösdala. Och nästa vecka väntar Eskils....


Stattena Bluebirds knep en pinne mot Wä i 0-0 match. SIF-bilagan är nu 6 poäng före vårt B-lag. Kan bli svårt att ta in men vi ska ju mötas inbördes.


Trean i trean, Hässleholms IF, ligger 8 poäng efter. Det är alltså i princip klart att ett Helsingborgslag tar steget upp i tvåan och det andra kvalar. 


IK Wormo vann den viktiga matchen i fyran över Billesholm med 5-2. Ett mål av vår hjältinna Jessica Nilsson. Just nu ligger Wormo på kvalplatsen till 3;an. Men det är tätt. Billesholm, Harlyckan och Svalöv skuggar. Men Jessica! Nu är du ju på väg upp på den nivån du säger att du inte håller för... Hm!?! Du kanske mörkar lite för mycket :-). Men lite tur har ni ju att ni slipper möta Eskils om nu vårt b-lag hamnar på kvalplatsen som det ser ut. Lottningen blev att det blir 8;an i den andra trean: Sjöbotjejerna eller Hallands Nation. Ska i vart fall bli jättespännande och se hur det går i fyran. Man ska inte va för säker, men jag tycker det ser ut som Wormo har något lättare program kvar än konkurrenterna om platsen.


I tvåan blev Ldb-Vången 0-0. Jumbon Vångens 3;e poäng. Ldb går inte bra. Jag fattar egentligen ingenting. Efter somaruppehållet har Malmö raden

6 0 1 5 1-12 1p

Vet inte vilket lag Ldb hade mot Vången, men i 0-4 förlusten mot Halmia förra omgången spelade ändå t ex Cecilia Kotte, Dóra Stefánsdóttir, Nanna Johansen och Emma Herbring från A-truppen. Inte kan det väl hålla i sig till vi möter dem i sista omgången?


Till sist: Grattis till den allsvenska platsen Kristianstad DFF! Speciellt då till våra "Helsingborgs-bekantingar" Frida Pettersson och Erla Arnardottir. 

Av Christer - 9 september 2007 23:04

Så är man åter hemma och på plats framför datorn efter en lång utflykt till Bromölla med B-laget. Det blev förlust 0-3. Ännu en förlust för B-laget alltså men ändå inte allt för illa spelat. Jämt skägg långa stunder, speciellt i andra och vi spelade bra på mittfältet men skapade inte de riktigt heta chanserna.

På grund av många sjukdomar och spelare på jobb fick vi ändra mycket i laguppställningen in i det sista. Den siste spelaren inringd bara timmen innan samling. Således fick Angelica Forsborn och Louise Scholander från U-laget göra div 3 debut och Frida Bertilsson sin första från start. Normale målvakten Eva Johnsson fick spela forward medan U-lagets burväktare Emma Magnusson ställde sig mellan stolparna. Så efter omständigheterna en godkänd insats av laget. Anna Dimic var riktigt bra. 

Nästa vecka väntar Råå IF och då hoppas vi ha fler spelare tillgängliga att välja mellan.  

Av Christer - 8 september 2007 23:54

Kvidinge - Svalöv 6-2. Då är nog Svalöv nästan borta från uppflyttningschansen till 3;an. Sex mål av Kvidinge. Då gjorde nog Kanga minst tre. Jätteviktig match i morgon i denna fyran mellan Wormo och Billesholm om vem som främst ska utmana ledande Häljarp.

Munka - Billesholm 2 i femman: 12-0. Munka behåller ledningen före Klippan. Se fg inlägg.

Måste också nämna Eskils herrar  - Billeholm 5-1. När samtidigt Grevie förlorade mot Förslöv ser det bra ut i kamp om minst kvalplats till fyran. Mattias Hollenstein 2, Mikael Löfving, Samuel Dalesjö, och ett av nyförvärvet Amar Pasovic.


Ovido - Quiz & Flashcards