Alla inlägg den 2 april 2008

Av Christer - 2 april 2008 00:32

Tiden går fort så nu är det snart dags att åka hem från Delden. Måndagen bestod av två träningspass var väl en normal lägerdag utan några större konstigheter.

Jag missade visserligen andra passet eftersom jag då följde med Klippan-Rebecca till doktorn. Hon blev sämre under natten och febern steg och halsen svullnade. Så vi tog oss till Dr. Dijkstra på Markt 2 i Delden City. Han konstaterade dock snabbt att här hade vi att göra med en simulant. Det var inga bakterier är inte. Ett litet virus tyckte den leende doktorn och skrev ut 300 ml Chloorhexidin 0,2% att gurgla den stakars halsen med. Mig veterligen är Klorhoxodin ett antiseptikum (bakteriedödande medel). Men om det nu inte var bakterier så vad skulle vi (Rebecca) med det tlll då...?

Nåja. På tisdagen kände sig Rebecca lite bättre så förhoppningsvis hinner hon bli frisk innan hon sticker på skidresa och blir förkyld igen ;-)

Måndagens kortspelande innebar en seger. Men fortfarande har inte rätta flytet infunnit sig. Får bli på hemresan.

Tisdag morgon innebar ett kanska lugnt pass teknikpass. Måndagens båda var lite mer intensiva spelövningar. Samantha sprang föresten in i stolpen. Varför har jag inte riktigt förstått ännu.

Efter förmiddagspasset hade Lasse utlovat massage till de som hade tunga vader. Så det blev en del knådande och letande efter knutor att trycka ut. HIttade sådana på de flesta så det blev en hel del grymtande och svärande när det trycktes till på de öma musklerna.

Martina skippade dock det och tog i stället en halvtimmes lyxmassage utförd av Frida K. 

Middag på lunchen - vila - promenad - matchgenomgång - lunch på middagen följde därefter innan det var avfärd till FC Berghuizen för en match.

Som vanligt på träningsläger är det svårt att veta vad det blir för motstånd. Här visade det sig dock vara ett bra sådant. FC Berghuizen har med två omgångar redan vunnit division 2 och går upp i Holländska elitdivisionen. Målskillnad i serien i stil med 102-27 nånting enligt uppgift. Framförallt var det ett fysiskt och starkt lag som chocköppnade med 1-0 redan efter ca fem minuter. Men det var en signal till oss att här blir det tufft så vi måste ta i. Och det gjorde vi. Fortfarande hade de mesta av spelet, men våra tjejer gick in i duellerna och vi ställde om blixtsnabbt flera gånger. Samatha gjorde också 1-1 efter fin kombination med jag tror det var Sara R. Strax efter är Sam fri igen men målvakten gör en fin räddning.

Det är tufft. Frida K får en smäll på knät och får byta (Matti in). Sara R trampar snett i en duell och behöver också gå ut (Becky in). Tilda blir sparkad i bakhasorna för tredje gången men studsar upp och skäller ut Holländskan. Domarn inser det allvarliga och visar ut henne (holländskan alltså) på en fem minuters utvisning som de tydligen kör med här nere. Utvisningen var kanske mest för att skydda hemmaspelaren från Tildas hämnd.

När Berghuizen senare är fulltaliga spelare de snyggt och framförallt skjuter snyggt i krysset från 25 meter. Helt otagbart för Emmie.

Men det står 1-2 i halvtid och jag tycker vi gjort en riktigt bra halvlek mot ett toppmotstånd. Hela backlinjen Tilda - My - Frida L - Sanne är riktigt bra, liksom Eje och Gurra på mitten. Längst fram e Sams löpningar giftiga.

Tilda går ut i halvlek (och använder de sista ispåsarna till sina blånader.

I andra gör vi lite byten (Emma in i mål, Linnea för Tilda. Lite senare Frida B istället för Malin och Jönne (!) ersätter Sam på topp samt Fia för Sanne) men håller ändå spelet bra uppe. Vi tillåter 2 mål bakåt genom lite passivitet i egna straffområdet.  Men vi har också chanser. Speciellt Becky som kommer fri men ny målvaktsräddning, på returen skjuter Becky i stolpen. Matchen slutar alltså 1-4.

Efter matchen gäller snabb hemfärd. Den fördröjs ganska rejält eftersom det visar sig att vårt omklädningsrum nu är låst och ingen nyckel finns. Efter en stunds letande hittar jag en "gubbe" som har nån form av huvudnyckel. Så ha ska hjälpa oss att öppna. Problemet är bara att det är en 300 meter att gå till omklädnngsrummet och nyckelgubben ska stanna fyra gånger på vägen för att snacka lite med andra gubbar. Så det tar en stund. Men till slut kommer vi tillbaka.

Efter en kvällsmacka blir det ytterligare lite aktivitet. Om det får jag återkomma för nu orkar jag inte skriva längre. Men det innehåller till exempel att Becky vinner fin titel, Mats B blir örfilad och Malin firas med tårta men blir också så nervös av servitörens heta kindpussar att hon spiller ut drickat. Men till detta får jag således återkomma...

Ovido - Quiz & Flashcards