Alla inlägg den 28 april 2008

Av Christer - 28 april 2008 00:33

HDFF förlorade söndagens match i tvåan mot LdB Academy Malmö (som div 2 laget heter). örlusten skrevs till 1-6 efter att HDFF lett med 1-0. Men intressant hade varit att veta om LDB hade många förstärkningar från A-truppen med? HDFF hade ju oturen att möte LDB när A-laget har ett längre upphåll eftersom matcherna i allsvenska mot Linköpings FC och Umeå IK är uppskjutna. Av erfarenhet vet vi att då kan det bli några A-spelare (åtminstonde bänken) som matchas. Vet dock inte om så var fallet denna gång.


På tal om LDB. Såg att Dafina Memedov, från just HDFF ursprungligen nu tagit steget in i LDB;s A-trupp på 22 spelare. Starkt. Hade missat det tidigare så gratulerar till det nu i efterhand. 

Av Christer - 28 april 2008 00:19

I morgon måndag spelas stadsmatch mellan Hesingborg och Malmö för F17 lag. Start kl 17.15 på Olympiafältet. Ni hinner alltså se den innan HIF-Malmö.

Eskils-spelare som deltar är: Matilda Härner, Linnea Bolinder, Cajsa Wellander, Rebecca Johansson och Olivia Hoppe.

(Pga av tätt matchande med vårt A-lag kan inte Anna Dimic och Rebecca Johansson delta i matchen. Vi har match redan på tisdag mot Hässleholms IF). 

Av Christer - 28 april 2008 00:14

För det var det väl?

Isabell Hammarbäck fastställde på lördagen resultatet till 2-0 i EM-kvalmatchen mot Österrike. Sverige är därmed klara för EM-slutspel. Issa kom in i den 88 minuten och hade således inte varit inne på plan länge när hon, efter en svensk kontring, gjorde segermålet.

 Sverige avslutar EM-kvalet med match mot Finland på tisdag. Slutspelet avgörs i Frankrike 7-19 juli.

Av Christer - 28 april 2008 00:09

"Vet ni hur det känns att ha ett helt A-lag över sig?"

Becky efter att ha gjort 1-0 mot Råå och firats med en hög.

Av Christer - 28 april 2008 00:05

I ljuset av att vi har skadade målvakter så vi just nu inte har tillräcklig täckning på den posten så lånar vi Lina Olofsson från Vittsjö. Lina är bekant för oss eftersom hon periodvis när hon bodde i Helsingborg tränade med oss men representerade Vittsjö. Nu bor Lina i Lund.

Lånet gäller först och främst till Juni, sedan får vi se vad som händer. Lina är spelklar till nästa B-lagsmatch mot Harlyckan. 

Av Christer - 28 april 2008 00:00

Dagens B-lagsmatch gick i Västra Karup.
Västra Karup är alerta och snabba framåt och i början hade vår backlinje svårt att fånga upp dem. Deras ledningsmål kom på efter en sådan genomlöpning där Annica i målet nästan har bollen men den glider ur händerna och i mål.
Vi replikerar snabbt med 1-1 efter att snabb satt igång en frispark och ett snygg anfall avslutas av Frida K.

Men det blir 2-1 efter en frispark som skuts snyggt och otagbart i mål. Men ny replik av oss. Återigen en snabb omställning som ser till att vi har mycket folk framme. Felicia drar på ett fint skott som målvakten måste rädda strax under ribban. Mia är framme och trycker in returen.

Första halvlek är jämn. Det är inte andra. Vi har ett stort övertag i princip hela halvleken. Men det blir inte farligt så många gånger trots vårt övertag. Maria har ett skott strax utanför och vi har några farliga hörnor. Men matchen slutar 2-2.

Som sagt så skulle vår andra halvlek gett oss vinsten, men som vi även konstaterade innan matchen så har vi inte haft möjlighet under försäsongen att bygga nåt särskilt B-lagsspel och det är kanske inte heller möjligt eftersom laget troligen kommer att skifta en del även framledes.
Uppgiften var som vi sa innan matchen att genomföra den på ett proffsigt sätt med full koncentration och fokus. Det gjorde vi utan tvekan och när vi blivit lite mer varma i kläderna vinner vi en sådan här match.


Annica Leo vikarierade i mål och skötte det utmärkt. Bäst annars idag var nog Mia Karlsson men även Frida K, Maria J och Felicia får höga betyg.

Ovido - Quiz & Flashcards