Alla inlägg den 19 april 2008

Av Christer - 19 april 2008 22:05

... har fått en ny B-lagstränare. För Eskilskännare inte obekante Anna Rentschler har gått in och ska hjälpa Micke och Filip med b-laget.


Stötte föresten på Anna förra helgen på Harlyckan när hon letade efter vår match mot Borgeby som hon tänkte kolla på. Nu var hon tyvärr på fel ställe. Matchen gick i Strövelstorp. Ja föresten så var hon även ett dygn fel eftersom matchen spelades dagen innan. Hoppas du försöker igen Anna, varför inte på lördag när vi möter Råå hemma kl. 14.00 - Välkommen.


Anna hälsar till alla! 

Av Christer - 19 april 2008 21:24

Kan inte låta bli att sprida följande information funnen på Bilesholms hemsida:


Även under helgen avgjordes den "upphaussade" tävlingen på 60 meter mellan Damtränaren Alex Nielsen och den spelande ordföranden Liselotte Jönsson. Ett snabbt slut avgjorde tävlingen redan efter ca 12 meter då Alex Nielsen sträckte sig i låret och Liselotte enkelt klöv målsnöret !


Alex: Gör som jag - låt andra göra sköta springandet.

Av Christer - 19 april 2008 21:10

I sju månader har det på Ldb FC startsida på webben stått: Senaste DU-matchen: Eskilsminne DIF - Malmö DFF   2-6 Kanske kan ni vara hyggliga och byta nu efter dagens seger mot Veberöd med 6-1 

Av Christer - 19 april 2008 20:26

Div 1: 

Sjöbo - Stattena 1-2

Två mål av Mia. Issa utsedd till banans bästa

Gauthiod - Vittsjö 2-0

Tungt med mål emot i 4;e och 84 minuten. 


Vår div 3:

Bromölla - Ovesholm 1-1

Då ligger båda lagen före oss på fler gjorda mål :-) 


Div 2: 

Asarum - Älmhult 1-3

Heja Jennie! 


J-serien

Eskilsminne U - Åstorp 9-0

Överlägsna

 
Av Christer - 19 april 2008 19:52

av matchen HDFF - Halmia var ganska jämn. Hemma från Kristianstad var det 45 minuter kvar av division 2 matchen så det blev till att stanna kvar på Harlyckan och kolla in den.

Det var ingen Halmia dominas utan snarare var det lite mer HDFF i bollinehavet. Kanske kändes Hamias omställningar lite farligare men HDFF:s mittfält med Krantz och Hamark var spelskickligare och byggde upp spelet bättre. Halmia sökte ofta Cissi Persson som är Halmias speciella målskytt, men vi som stod vid kanten (man vet ju allt bäst därifrån) tyckte Cecilia idag var trög och hade svårt med bollkontrollen. Det såg ut som HDFF minst skulle få en poäng med sig. Vad händer? i 88 minuten fångar Cissi upp en passning, ställer Nille i lite obalans, viker åt vänster och dundrar bollen i mål.

Vet precis hur det känns. Halmia gjorde samma mot oss två gångeri fjol. Vann i slutminuten.

Denna halvlek var nog inte en av Halmias bästa, men HDFF visade att de kan vara med och slås om poängen i tvåan. Att döma av premiären och försäsongen så finns absolut chansen att man håller sig kvar*. Skurup och Veberöd** rankar jag klart efter. Så det kanske blir en kamp mot Derome.

Derome förlorade viserligen idag mot Falkenberg med 4-1, men jag tror Falkenberg är riktigt bra i år så jag vill inte döma ut Derome ännu.


* Ja jag vet att jag sagt annorlunda tidigare, men man får väl ändra sig...


** Just nu känns det som några av lagen i tvåan är sämre än flera i trean. Kanske dags att byta systemet med att tre av 10 lag åker direkt ur tvåan. 

Surt sa räven :-) 


Av Christer - 19 april 2008 19:24

På förhand en av säsongens svåraste bortamacher är avklarad. Null-null mot Wä. Jag tyckte det var en ganska bra match mellan två förmodade topplag. Desutom två spelande lag.

Wä inledde bäst. Det fanns en del nervositet hos oss och Wä kunde ta hand om taktpinnen i början. Men det jämnades ut och båda lagen satte press mot respektive backlinje när chansen fanns. Båda lagen försäkte sm sagt med mycket vändande av spel och bygga upp anfallen. Wä satte mycket tuff press på våra innermittfältare så ibland blev det tvunget med lite längre bollar.

Båda lagen skapde några chanser, men oftast styrdes det bort innan det blev riktigt farligt. Men Sara hade ett friläge som tyvärr studsar upp i skottögonblicket och bollen går utanför.

Andra halvlek blir det lite mer Eskils. En bidragande orsak är förstås att Wä:s bäste - Jonna Nilsson - trampar fel och måste utgå. Det kan lite större utrymme till våra innermittar att bidra i det offensiva också. Men Wä skapar också chanser i andra. Emmie gör en fin räddning på ett lågt skott och vid ett tillfälle får Frida slå undan bollen på mållinjen. Men även vi oroar och det är många gånger nära att både Sara och Becky kommer helt loss. Efterhand är det två trötta lag, men vi uppbådar lite krafter och trycker på sista 7-8 minterna där vi bland annat skapar 4 hörnor som alla är farliga. Men det slutar 0-0. Vilket jag tror båda lagen är ganska nöjda med så här i början.

I dag är vi tuffare och mer bestämda än vad vi varit under träningsmatcherna. Varningar på Becky och Sara (!) Och det behövs, för Wä är heller inga mjukisar.  Vi står upp hela matchen och defensivt är vårt jobb riktigt bra. Hela backlinjen sköter sg bra och Annica gjorde massor av uppoffrande defensiva 30-40  meterslöpningar. Marre stod sin vana trogen inte stilla en sekund av denna drabbning.

Offensivt fick Sara och Becky jobba lite ensamna idag. Ofta hann vi inte fram och ge det understöd som behövdes. Men även där framme löptes det mycket. Wä var som sagt lika bra som vi förväntade. Mycket passningsskickliga och framförallt lyckades de ofta hitta en spelare som kom med fart och tog emot.

Helt klart gav Jonna Nilssons skada oss mer urymme i marchen och Wä hade nog skapat mer med Jonna kvar. Men vi löste uppgiften bra idag och även vi hade ju avbräck idag med Samantha och My kvar i Helsingborg. 



Ovido - Quiz & Flashcards