Alla inlägg den 26 april 2008

Av Christer - 26 april 2008 18:02

Naturligtvis kan man inte vara annat än efter 3-1 seger mot Råå IF. Två toppmatcher avklarade och 4 poäng. En mycket bra start.


Det var också, liksom förra veckan, två bra fotbollslag som mötes. Vi var extremt taggade idag. Det märktes redan på den intensiva uppvärmningen att alla ville gejärnet idag.  Därför var det lite jobbigt att se Råå ta tag i taktpinnen de första 10-15 minuterna. Det var deras taktik som var ungefär 4-1-3-1-1 som överraskade oss. Sandra Lennung gick ner defensivt bakom sitt mittfält och Råå kunde spela upp på hene varje gång vilket gav de möjlighet att styra spelet. Men när vi väl läst av det och gjorde några så justeringar så tog vi över resten av halvleken. Ingen dominans men ett litet övertag och vi matar fram bollarna till forwards.


1-0 kommer genom att Becky springer på en boll som ser ut att rinna iväg, men hon hinner och snurrar runt och skjuter mål från snäv vinkel. Spelmönstret fortsätter med ett litet övertag för oss. 2-0 kommer efter ett inlägg där Frida får stå och fokusera bollen ca en kvart innan hon slår in den i nättaket. 2-0 i paus.


I andra har Råå stuvat om lite och spelar lite offensivare. Det jämnar ut spelet och Råå skapar mer tryck. Tycker vi försvarar oss rätt bra. Våra mittbackar tvingar oftast Råå-forwaden att vända hem och lägga bakåt med skott från långt håll som följd. I sin jakt på kvittering tar Råå över mer och mer. Flera farliga chanser finns men Emmie och försvaret avvärjer. Nån gång krävs rensning på mållinjen men det lyckas... Vi har dock chansen till 3-0 när Becky vänder bort försvaret och skjuter i ribban med vänstern.


Men nu är vi trötta. (Vill påpeka att det beror på det enorma jobb våra spelare gjort. Vi ser massor av långa 35-40 meters löpningar, både offensiva och defensiva, som naturligtvis sätter sig i benen). Så Råå trycker på mer och skapar framförallt några riktigt farliga hörnor och så småningom kommer reduceringen 1-2. För en kort sekund flimrar tanken på fjolårets tappade poäng genom laget. Men det kom också massor av puschande framåt och vi reagerar precis som vi ska - anfall igen! Och det lyckas. Råå satsar naturligtvis framåt och det öppnar för en boll till Sara som rinner igenom och sätter den... 3-1 Saken e klar. Sista 6 minuterna spelas av utan större väsen. 


Vi är som sagt mycket nöjda. Det mesta fungerar som det ska. Vi är ganska täta bakåt och känns som vi är mycket giftiga framåt. Jobbigt för motståndarförsvar att stå emot alla dessa löpningar. Hade vi vänt ut fler bollar på Samantha hade det kommit ännu mer tryck...


Man ser alltid det positiva i egna laget och idag såg det positivt ut. Men Råå ska inte föringas. Det var två bra lag idag. Vi lyckades kanske lite bättre med vår matchplan. Det avgjorde. Råå kommer snart att plocka poäng och det blir en ny tuff historia när vi möts i höst.  

Ovido - Quiz & Flashcards