Alla inlägg den 12 april 2008

Av Christer - 12 april 2008 22:59

Grattis till Filippa Karlsson (U-laget) som idag blev inkallad til träningssamling med F93 Skånelaget.

Av Christer - 12 april 2008 22:04

Råå IF (3) - BK Vången (3) 0-2

Ett Råå som saknade en hel del spelare fick ge upp sin segersvit i generalrepet.

Wä IF (3) - Helsingborgs DFF (2) 1-3

Intressant resultat för oss. Har inte sett någon matchanalys. HDFF segrar efter 1-1 i halvtid och visar fortsatt styrka. (Bara inte Olle nu berättat för mycket av vad han sett från våra matcher för våra premiärmotståndare :-)

Stattena IF (1) - Södra Sandby (2) 2-2

Starkt av Sandby som inte visat så stor form tidigare i vår (men har i och för sig matchat mot svårt motstånd). 0-1 i paus.

Hardeberga (3) - Veberöd AIF (2) 2-2


... och en tjuvstart i serien div 3 Södra

Husie DFF - Hammenhögs IF 1-1


.. i torsdags

Stattena Bluebirds - Skåne F92 1-4

Ett lite förstärkt Bluebirds fick ges sig mot Skånelaget. Duktiga spelare men inte så kreativt som jag hoppades. Behöver mer samträning verkar det som. Våran Becky kom spelade andra halvlek. 2 mål gjorde hon. Bra! 


Nu ska jag kolla Barca på TV (efter att alla körslag, singalonger och CSI'er e slut så man kan få ha TV'n för sig själv). Kanske återkommer jag med några resultat till efterhand som jag får nys om dem. Eller fyll på själv i kommentarerna...






Av Christer - 12 april 2008 21:22

Det går lång tid mellan jag skriver nåt. Det e mycket nu så jag har svårt tänka fram några kreativa inlägg. Så då blir det inget.

Men jag får väl berätta om dagens match. Vi mötte Borgeby FK i Strövelstorp och idag har vi en mycket bättre ingång till spelet än förra veckan. Trots att vi saknade i vart fall tre-fyra möjliga startspelare* samt att Samantha ganska tidigt fick gå ut med magproblem visade vi kvalitet i starten av matchen. Stort bollinnehav och mycket bättre passningsspel gällde idag. Planen i Strövelstorp var fortfarande ojämn och svårbemästrad. Men vi klarade det bättre idag.


Första halvlek var vår nästan hela och vi skapade en hel del även om inte alla uppspel gick enligt planen. Ett friläge och flera halvchanser men tyvärr missade vi dem. Men till slut fick vi ledningen efter att Annica skjutit ett snyggt skott på en fin sidpledspassning av Matti. Otagbart skott av Annica vilket behövdes för Borgebys målvakt var mycket duktig och svårpasserad. Bland annat tog hon ett skott ända nere vid stolproten från nära håll.


I andra kommer Borgeby ut lite aggresivare och tar mer plats och skapar en del. Vi tappar kanske lite av vårt spel i samband med byten och ommöbleringar i laget. Men vi har chanser i andra också, men nu vill inte sistapassningen sitta rätt trots fina omställningar.


I stället får Borgeby en inläggsfrispark där gästerna tillåts hålla unden våra försvare och bollen rinner igenom till bortre där en Borgebyspelare trycker upp den i taket. Vi har några chanser till att avgöra. Bland annat skjuter Martina en frispark straks över. Men det slutar 1-1.


Efter matchen är vi inte särskilt nöjda själv utan vet vi har en dimension till. Men spelet var mycket bättre än förra veckan. Vi hade två kanonträningar i denna veckan och med allt folk på plats kommande vecka skruvar vi säkert ihop det som krävs för att vara på topp till lördagens svåra seriepremiär borta mot Wä.
Fler spelare tillkommer samtidigt som de som ersatte idag visade att de vill och kan vara med att utmana om platserna. Vi får också ta åt oss av Borgebys analys av matchen "BFK visade på nytt att man kommer att bli svårbesegrade i år. Denna gång mot ett riktigt bra lag som kommer att bli favoriter till seriesegern i div 3 Norra. EIF har ett mycket fint offensivt spel och anfallare som löper rätt varje gång". Det kan vara så - men vi har höga krav på oss själva. Ibland kanske lite för höga.


* De som saknades idag var My Nilsson, Vicky Gehrke, Frida Liljekvist, Malin Ullerholm. Men som sagt heder till de som ersatte...

Ovido - Quiz & Flashcards