Alla inlägg den 6 april 2008

Av Christer - 6 april 2008 20:00

Så länge jag kan minnas har vi alltid spelat dåliga matcher det första vi spelat efter vi kommit hem från träningslägret. Flera förluster mot Vittsjö t.ex Därför väntade vi 4 dagar denna gång innan det var dags för match mot Astrio på Strövelstorps ojämna men ändå gräsplan.

Men vad hjälpte det. Vi bjuder på en usel första halvlek. Samtliga spelare ligger en bra bit under sin förmåga (kanske undantaget Matti som ska ha godkänt för sitt stora jobb). Det mesta går fel, positioner, mottagningar, passningar, närkamper. Ändå inskränker det sig till 0-1 i halvtid och det kunde varit lika. Sam har en boll i stolpen som lika gärna kunde gått in.

Andra blir bättre. Kvaliten blir sakta bättre och bättre och framför allt förbättras viljan och fotbollstänkandet. Men mitt i halvleken när vi närmar oss kvitteringen studsar bollen oturligt upp på en hand i vårt straffområde. Straff och 0-2.

Vi tar över mer och mer. Efter att Samantha mycket snyggt gjort 1-2 dominerar vi sista kvarten men får inte in bollen fler gånger.

Det positiva är att förlusten skrivs till uddamålet mot div 3 kollegan trots att vi tycker vi gör en riktigt dålig match på hela taget. Det tyder kanske på en viss styrka ändå - vi vet ju vi kan så många klasser bättre. Idag fattas vi visserligen Martina (jobb), Sara (sjuk) och Anna D (ännu inte tillbaka efter sin sjukdom) men det får inte betyda så mycket som det såg ut idag.

Vi vet vi kan spela så mycket bättre än detta och det tar vi fram till nästa helg. Bara vi kommer på ordentligt grästräning snart. Det är en skillnad i att rulla boll på Västergårds fina konstgräs och göra det samma på en ojämnare gräsplan. 

Av Christer - 6 april 2008 19:46

Det kom ett glatt sms för nån timme sedan. 2-1 till Kristianstad mot Djurgården! Moberg och Frida målskyttar...

Grattis KDFF! - Starkt. Extra grattis till f.d Eskilsspelaren Erla* Arnardottir som numera är i Kristianstad... och till Frida P.


*Jag kallade först i hastigheten Erla för Edda. Därav kommentar 1. (Men båda har spelat i Eskils). 

Av Christer - 6 april 2008 11:11

Innan vår B match igår hann jag med en lite runda till Rydebäck och kolla lite på träningsmatchen Råå - Skurup. Kom dit efter ca 35 i första och åkte igen efter ca  30 i andra. Det var tydligen den minst intensiva perioden i matchen, men jag kan ändå konstatera två saker.

Råå ser väldigt stabila ut nu. En helt annan organisation och tanke än vad var fallet när vi mötes i träningsmatch för en månad sedan. Laget ser komplett ut (trots att jag tror de saknade någon spelare idag). Vänder spelet bra och forsätter utnytja sin styrka med lite längre bollar på ytorna. Men framförallt är försvaret förbättrat. Naturligtvis betyder Tove Wallins inträde mycket. Hon styr upp det hela och deltar inte bara försvarmässigt utan för många gånger upp bollen på ett effektivt sätt och avlastar de två duktiga Sandrorna på mitten.

Skurup har inte en chans i tvåan. Det är det andra som kan konstateras. I vart fall om man inte kan ta fram nåt helt annat än det som visades upp i denna match. Såg viserligen någon spelare sitta skadad bredvid. Men det behövs många gånger bättre spel för att ta nåt poäng i tvåan.

(Återigen kan man ställa sig frågan om det rätta i att tre lag åker ur tvåan direkt men en tvåa i trean kan kvala upp, utan att möta någon av tvåe-lagen).

Matchen slutade 9-1 till Råå. 

Ovido - Quiz & Flashcards