Alla inlägg den 3 april 2008

Av Christer - 3 april 2008 22:41

.. men Stattena vinner igen.

En halvtimme före avspark upptäcker jag att den inställda träningsmatchen mellan Stattena och Vittsjö har återuppstått och spelas idag. Bara att kasta om planeringen, klä sig varmt och ge sig iväg.

Kommer någon minut efter avspark och får se att Stattena redan tagit taktpinnen. Stattena som för dagen mönstrar något som kan likna en premiärtia. Givna Mia Westerblad saknas. Det är också SIF som med tyngd och tempo ligger på. Kanske inte så heta avslut i denna fas av matchen men trycket är bra och man får flera hörnor. Och det är på dessa suveränt slagna hörnor som de farligaste chanserna kommer. Bland annat får Vittsjömålvakten Moa Raftmark blixtra till med några reflexparader för att freda målet.

1 - 0 till Stattena gör Terese Pettersson efter en kommunikationsmiss mellan målvakt och vänsterbacken Kajsa Johansson.


Men Vittsjö jämnar ut spelet och får allt mer att säga till om. Samtidigt tycker jag felpassningar och andra individuella misstag ökar för Stattena-tjejerna.


Vittsjö kvitterar till 1-1 på ett snyggt långskott när Lina Eek snappar upp bollen på mittfältet, ser att Sofia står långt ute och skickar ett lobbskott i mål.

Ny Stattena ledning 2-1, men eftersom jag tydligen lider av Altsheimer light kommer jag inte ihåg vem som gjorde målet. Eller var det för att jag stod och snacka skit med Anders E. *


De blåvitas mittbackar (Karin Palm spelar för dagen högerback) har svårt mot smart löpande Vittsjö forwards vilket ger tre helt öppna frilägen för Vittsjö. Men Emma Sjödahl, Erika Pettersson och någon mer missar dessa solklara chanser. Eller ska vi säga att Sofi Almryd Andersson räddar, hon kommer snabbt ut, skärv av och klarar skotten. Men är ska det vara mål på sådana frilägen och Vittsjö borde avgjort.


Men 2-2 kommer så småningom på en ny genomlöpning och rundad målvkat av Emma Sjödahl  


Många byten gör att det blir lite rörigare i slutet. Amanda Lindeberg gör en soloraid från mittlinjen där hon passerar tre – fyra röda spelare och serverar inhopparen Hanna Johansson ett öppet mål och Stattena vinner med 3-2*

Stattena vinner till sist, men det satt långt inne. Det var kanske inte Stattenas bästa match för i år. Laget har ju gott riktigt bra under vårens träningsmatcher. 19 – 8 på sex matcher och då ingår ändå 0 – 4 mot allsvenska Kristianstad DFF.

Men Vittsjö visade bra takter och har fått ihop ett bra lag trots problem under våren. Tränare Olle Sjödahl blev sjuk och Lars-Göran Edfors fick plötsligt hoppa in. Visar Vittsjö detta spelet kan man nog spoliera HD-sportens Jan Anderssons tippning att laget åker direkt ur ettan igen. I dag saknade man dessutom ett av sina starkaste nyförvärv i högerbacken Malin Bornander från Kristianstad.

Fast Helsingborgsfostrade Klippan-tjejen Ida Olsson vikarierade med äran. Kommer ihåg att hon startade ett anfall med en one-touch passning som via ytterligare två one-touch på mittfältet resulterade i ett av de nämnda frilägena.

Men som sagt Stattena vann och det är ju en bra vana…


* Korrigeringen: I efterhand har det visat sig att Hanna gjorde tvåan och Amanda själv trean. En liten sammanblandning av mig. Det var det här med Altzheimer... 

Ovido - Quiz & Flashcards